Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až k nám dorazí Islámský stát, tak se těším, že budu opět předsedou interrupční komise, trochu mi to chybí už. Tento pohled na socialistickou společnost není tak pravdoláskařsky slizký jako Vyprávěj, není ale komu fandit. Klára "kuní ksicht" Melíšková hraje všechny svoje postavy se zvláštní naléhavostí, zarputilostí, asi má exekuce. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na první hodnocení, čekám na další šťavnaté vyjádření pana režiséra o českých divácích. A já doufám, že se ta kára s vymazlenou výpravou a se skvělými herci pohne nějakým smysluplným směrem. Konec u STB dal tomu chaosu naději, ale asi budu mít problém s režijním uchopením. Atmosféra totiž až moc připomíná tragickou dvojku Rapla, kdy se dost divně kombinovala parodická groteska a vážné vyznění. A ve výsledku to pak nedávalo žádný smysl, natož aby to bral člověk vážně tam, kde to chtěl režisér. No, uvidíme. ()

Reklama

Vajonek

všechny recenze uživatele

Dlouho velká nuda, šeď, křupanství, ne úplně zdařile okořeněné voe voe v každé druhé větě. Zhruba od momentu, kdy soudruzi nasedli do roburu a vydali se za pionýry natáčet reportáž o krásách socialismu, to zůstávalo křupanské, zároveň to ale nějak záhadně začala být docela sranda. Takže i když jsem zkraje myslela, že se nedodívám ani na první epizodu, asi nakonec zkusím i další díl a uvidíme... ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Perfektní filmařská práce i praáce produkce. Buran má sen, a je ochoten se upsat StB - to je  katastrofa společnosti. Souloží se kde se dá. OPBH a interupční komise je tu popsána úplně přesně. Úplatky a Bohemka, chlastačky v práci a všude rudá hvězda, Soudruzi. Dokonalý interiéry, extriéry a vše ostatní. ()

cottys odpad!

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Tak tohle byl průser od A do Z. Vtipy nebyly vtipné, retro atmosféru to u mě nenavodilo vůbec ,herci jeden vedle druhého brutálně přehrávali, dva maníci, kteří na mě působili spíš jako parťáci Clinta Eastwooda, než agenti StB. A tak bych mohl pokračovat, že by to vydalo na knihu. Zlaté Vyprávěj. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama