Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (257)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Laugier se vrací s mučednicema, ale tentokrát je vyválel v Lovecraftovi a Tobe Hooperovi, jehož TEXAS CHAINSAW MASSACRE přiznal jako silnou inspiraci v rozhovorech. Bohužel ty snahy o přesah překombinovanými střihy mezi realitou a snem mate natolik, že je vám to vlastně jedno. Retardovaný Leatherface bez masky sice rád čichá ke kundám, což beru jako originální nápad, ale to jeho hekání je místy až nechtěně k smíchu. Chápu, že Laugier chce dostát svému jménu, ale méně je někdy lépe. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey... toto je niečo čo ste asi nevedeli. Kedysi som rád písal hororové poviedky. Miloval som a milujem písanie, tvorbu príbehov a snažím sa vždy čo najlepšie zachytiť psychológiu postáv. A nakoľko mojim najobľúbenejším autorom bol vždy Stephen King, najviac som inklinoval práve hororovej tvorbe. A hoci si nemyslím, že by tie poviedky boli nejaké super, bol som vždy rád, ak niekto dokázal ich príbehy a myšlienky oceniť. Preto som sa už v úvode dokázal veľmi dobre identifikovať s Beth. Našou hlavnou hrdinkou. Lebo sama je autorka strašidelných príbehov. A bol som zvedavý čo sa bude diať. A film veľmi dobre vie zamotať hlavu. V úvode nevieme čo sa vlastne deje a najmä to úplne nedáva zmysel. Mal som kopec otázok. Najmä - kedy sa to všetko stihlo stať? V úvode boli naše dievčatá napadnuté šialenými nevítanými hosťami a o scénku na to sa zobudí Beth z nočnej mory a vyzerá to tak, že už napísala 5 kníh. S tým, že šiesta práve vychádzala. Nedávalo mi to moc zmysel. Ale keď budete film sledovať ďalej, tak to pochopíte. Aby som to ujasnil hneď teraz. "Ghostland" bol podľa mňa desivý. Nie strašidelný. Desivý! Je to vynikajúco spracované, vizuálne je ten dom skutočne strašidelný a v častiach, keď sa Beth vráti do domu, kde sa udialo to nešťastie, tak Verino správanie je skutočne desivé. A nerozumel som tomu čo sa deje. Však ich útočníci boli v úvode zabití matkou? Atakujú snáď Veru teraz mentálne a strašia ju rokmi neskôr od toho čo sa to všetko udialo? Nebudem prezrádzať pre tých čo film nevideli a chceli by si ho pozrieť, no skutočnosť je v tomto prípade skutočne desivá. Rovnako ako aj naši dvaja útočníci. O ktorých dokopy nevieme vôbec nič. No ich prítomnosť je citeľná a rozhodne sa nemienia tak ľahko vzdať. Plus mám pocit, že niektoré scénky veľmi dobre vygradovali atmosféru a fungovali skvele. Najmä scénka, kde sa k policajnému autu blíži kamión. Som si istý, že budete premýšľať nad tým istým, nad čím som premýšľal aj ja. A je to fungujúce. Neviem čo by som podal ako mínus k tomuto filmu. Podľa mňa je výborne napísaný, má skvelú atmosféru, jeho momentky sú skutočne desivé a pôsobí to ako dom, z ktorého chceme všetci utiecť, no je zamknuté. Nemyslím si, že film je nadhodnotený. Skôr si dovoľujem tvrdiť opak. Dlho chcem vidieť poriadny horor. Niečo čo by ma skutočne dostalo do stavu, že budem vydesený a budem bez dychu. A konečne mám pocit, že taký film je tu. A po tom, čo som si odsedel filmy typu "Truth Or Dare" a "Strangers: Prey At Night" som spokojný, že môžem oceniť tento film. A zasluhuje si to. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Dům plný mnohdy dosti nevzhledných panenek byl super! Panenky do hororu kouzelně patří. Některé jsou roztomilé, ale i ty hezké jsou za určitých okolností děsivé, zvláště když si je v nadměrném množství shromažďuje nějaká takřka anonymní staropanenská osamělá tetka z pátého kolene. Super byly jak porcelánové panny, tak ty umělohmotné. Nesmím zapomenout ani na ty hořkosladké živé, permanentně traumatizované "panenky" Beth a Veru, stylizované do hraček, s namalovanými pusinkami do srdíčka, oblékané do šatiček loutek, které slouží ke hrátkám dvou úchylů a které jednoho z nich děsí, ač jsou zároveň mučeny svými krutě přerostlými holohlavými zhruba tak padesátiletými "dětičkami", co si rádi podávají všechny panenky na mnoho nehezkých způsobů ... A cukrářské auto plné laskomin, které jednomu musí po čase lézt pořádně krkem, k tomu! To se pak dívky snaží pochopitelně uniknout jak se dá, SPOILER: klidně i do šílenství a rozdvojení osobnosti. Kamarádka je stejného názoru, panenky byly fajn, i když jinak horor hodnotí jako uječený a bez myšlenky. Já bych tak přísná nebyla, atmosféra vyhrává na celé čáře, ale souhlasím, že něco tomu přecejen ještě chybí.Kdyby se děj a fantazie trochu rozjely a štouchlo to hlouběji do psychologie všech postav, případně se nějaké ještě přidaly, mohl to být i horor roku. Horory se mi obecně hodnotí dost špatně, takže dávám nejisté tři hvězdy a nevím, jestli časem po druhém shlédnutí nepřidám nebo naopak spíše neuberu. Lhostejný mi není ani konec, jenž je u hororů tak klišovitě oblíben. Zlo a utrpení buď nikdy nekončí, neumírá a stále se vrací nebo je závěr otevřený s možností více interpretací, případně je možnost dvou konců alespoň naznačena. Já jsem rozhodně pro to, aby trápení alespoň párkrát jednoznačně skončilo. To bych však asi porušila pravidla tohoto žánru. Fakt škoda, že se to nerozjelo do pořádné efektní jízdy a zůstalo to jen u průměrného pomučeníčka. Přidala bych k panenkám více rozmanitosti, příběhu a podprahovosti. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sahat barbinám na kundu je dozajista oblíbenou kratochvílí nejen leckterého zmutovaného vyžraného potrata s rozštěpem, ale zjevně také celé kohorty zdejších tak zvaných největších hororových expertů. Což se vlastně může mnohdy i překrývat, protože přesně takhle si některé ty latentně sadistické panice zpoza monitoru představuju a jsem přesvědčen, že nejsem daleko od pravdy. Na základě jejich narušených textových projevů pak vždy úplně živě vidím, jak jim přes tu díru v horním rtu u podobných spektáklů tečou sliny na ztvarohovatělé pneumatiky, přičemž freneticky honí své mikrošuliny rukou od prasečí krve, až se jim potí pleše, a tou druhou kombinačkama mačkají hlavu křečka, jehož jim na pětatřicáté narozeniny koupila neméně otylá maminka s vyhnitým chrupem, kterou tenkrát v zoufale nemrdaných čtyřiceti konečně alespoň znásilnil bullteriér. Teda až na LIVINGDEADA, který se již několikrát přiznal, že u toho „jen“ prstí ségru. Na něj byl ale snímek očividně příliš komplikovaný, protože postavy mluvily v souvislých větách, děj měl dvě roviny a do tolika už jeho mitochondrie neumějí napočítat. U těchto filmů tedy vždy dochází ke vzácné symbióze, neboť dizertačku by si každý začínající patopsycholog levou zadní zmáknul i na panu Logié, načež by nařídil okamžitou hospitalizaci. Ten má sice svá nejlepší Mučednická léta již za sebou, avšak stále umí posmerfovat obskurně bizarní atmosféru s hlavou a patou, plnou explicitního násilí a zjevných náznaků sexuálních deviací alá Nemrtvý Robert, kterou navíc dokáže i solidně natočit. O originalitě sice už nemůže být řeč, protože náš úchylný žabožrout evidentně nepokrytě nakupoval tady a tady, nicméně i tak jeho taškařice o tom, jak Elis Kůpr a prasátko z Lůnyťůns hodinu a půl roztomile týrají Gilmórovic piče, rozhodně nenudí a dokáže navodit fuckt divné pocity, až jeden přemítá, jestli by někdy taky nebylo dobré mít rychlou ruku a v kleci nějakého toho drobného hlodavce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier režisér mučedníků letos řádí opět! Po delší odmlce se Francouzi probouzejí a možná začíná new French Wave! Letos překvapili stylovým Revenge a nyní válí Ghostland, takže palec nahoru. Ghostland je nepříjemná, zlá, psychologicky emocionální noční můra, která přitápí pod kotlem takřka celý film. K příběhu toho bez spoilerování nelze moc napsat, ale je důležité zmínit, že se film může zdát občas confusing a je třeba využít mozkové závity. V hlavní roli exceluje krásná Crystal Reed,kterou jsem si oblíbil ze seriálu Gotham, takže veškerou její agonii jsem s ní soucitil 2x víc, než bych měl. Velkým plusem jsou vyšinutí záporáci, především ten obrovskéj hromotluk, který mi připomněl wrestlera Glenna Jacobse, který si zahrál v See no Evil a z něj jsem měl opravdu nepříjemné pocity. Velkým plusem je i prostředí starého baráku, který má jako dekoraci strašidelné panenky, což vytváří skvělou hororovou atmošku. Akce, naháněčky, křik, násilí, fyzický a psychický terror po celéj film z Ghostlandu dělá hodně intezivní podívanou, která letos bude patřit minimálně do TOP 3. Kdyby se Pascal vyřádil ještě více s Gore, tak je to pro mě jasná jednička. Přesto vynikající zážitek.Po druhé projekci zvyšuji na plný počet. Zážitek je intenzivnější. 85% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)
  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama