Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Nutnost pro toho, koho zajímá Russ Meyer, milovník hrudně obdařených dam. (Ne že bychom k takovým milovníkům taky nepatřili...) Fascinující je, jak do svých pokleslých pitominek urputně cpe různá společensko-kritická témata, posmívá se stereotypům v mužsko-ženských a rodinných vztazích atd... Dělá to násilně a těžkou rukou, ale ta snaha nemůže být nesympatická... Jinak je tento lascivně nasnímaný a bravurně sestřihaný "film" víceméně k ničemu... ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Obrovské výstřihy, naplněné až po okraj, někdy až přetékající a rychlá auta – co víc si chlap může přát! U filmu jsem se výborně bavil a proto odpouštím i ty hodně špatné herecké výkony. Navíc pro fanoušky Tarantina by měl být tento film povinností (čerpal z něj inspiraci pro svůj film Grindhouse: Auto zabiják)! Film má také výborný soundtrack, zejména titulní song nemá chybu! ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica tohoto filmu je nudná a je prakticky o ničom. Tri pekné striptérky si dávajú preteky naprieč púšťou keď sa vtom zjaví párik. Chlapca zabijú dievča unesú. V druhej polovičke je to už o niečom inom. Nastáva nefalšovaný exploitation s prímesou hixpliotation prvkov (tý burani mi pripomenuli napríklad Texaský masaker). Násilie a vraždy nechýbajú. Hneď na začiatku mi bolo jasné že Tarantino sa týmto filmu poriadne inšpiroval. Je to ako keby som pozeral Death Proof. Dočítal som sa že je to vraj kultová snímka. Mne teda nič moc neprišla. Netvrdím že to nie je kontroverzné a šteklivé ale samotné spracovanie ako kamera, strih, hudba mi prišli na rok 1965 staromódne a tým nemyslím čierno bielu kameru (v tých rokoch už točili iné filmy). Keby že je to rok 1955 tak by som určite pridal hviezdičky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Do tohohle filmu jsem vkládal až příliš velká očekávání a očividně jsem si myslel, že je to trochu něco jiného. Je to béčko, ale ne tak ujeté, jak jsem si myslel. Prostě tři striptérky, které se rozhodnou, že svět je jejich. Výborné představitelky, skvělá hudba, ale celkově to není až tak odzbrojující, jak by se to na první pohled mohlo jevit. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Russ Meyer je známy vo filmovom priestore, že povýšil ženské vnady na fetiš. Aj tento film ponúka obdarené "amazonky", ktoré na road tripe zistia, že by mohli obrať o peniaze starého invalidu. Hlúpy, ukričaný film však ponúka aj slušný soundtrack a kameru. Povyšovať tento snímok do priemerných vôd je však urážkou samotnej priemernosti. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Ve Velké Británii byl film certifikován pro projekci až v roce 1980. (Trainspotter)
  • Režisér snímku Russ Meyer vždy chcel mať štáb a hercov maximálne pod kontrolou. Predstaviteľka Varly Tura Satana ale nesúhlasila a ako sama hovorila, bola si svojim vlastným Bohom. Odmietala dokonca splniť jeho hlavné pravidlo: žiadny sex v priebehu natáčania filmu (ktoré prebiehalo uprostred púšte takmer mimo civilizácie). (spicegirls)
  • Ačkoliv byl film poměrně výdělečný, po svém uvedení velkou díru do světa neudělal. Kultem se stal až po letech filmových festivalů a soukromých fanouškovských projekcí. (Trainspotter)

Reklama

Reklama