Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Všechny plakáty lákají na Nicolase, který má však ve filmu vedlejší úlohu a do příběhu vstupuje nárazově. Celé by to asi fungovalo i bez něj, neboť jsem nepostřehl jediný výraz obličeje, který by jeho tvář rozpohyboval. Ústřední motiv spíš evokuje pocit epizody z detektivky, jen je tu více dbáno na psychiku oběti. Ps. To dítko mělo asi nejvíc rozumu ze všech, chovala se dospěle. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že mám sadistickou slabost pro tyhle nízkorozpočtová béčka, které se snaží být hrozně závažná a snaživý režisér se v nich snaží vehementně uplést z hovna bič, ale ty sračky se mu rozpatlávaj po prstech, padaj na zem a když už držej u sebe, tak vůbec nemrskaj jak by měly. Vengeance: Never Go Fully Retard Name má pár efektních, nekompromisních scén a záběrů, které dávají najevo, že na rozdíl od zbytku štábu alespoň režisér bral celý projekt alespoň trochu vážně. Takže například úvodní (a jinak úplně zbytečné) chytání padoucha či odpravení posledního zloducha donutí uznale pokývat hlavou. Zbytek je strašnej maglajz s příšerným vedením herců nevalných kvalit (kdo obsadil matku násilnických bratří zaslouží odevzdat castingovou průkazku), podivuhodným řazením scén a bez jakékoli gradace. Vidět ale po delší době zase Nicolase Cage v něčem takovym je paráda srovnatelná s návštěvou muzea mučících nástrojů, takže jsem smířlivý. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Cage týče, tak nic novýho. Zase vejral jak vyoraná myš. Ale jinak mě tohle béčko plné vyčichlých tváří docela bavilo. Skupinka vidláků byla nádherně na pěst, svůj prostor tu dostal Johnsonův slizký právník a když se to tak vezme kolem a kolem, tak Cage se s tím nakonec taky sympaticky nemazal. Jo, dokázal bych si to představit jako soudní thriller s revenge vložkou a v tomhle ohledu zamrzí, že to nevzal do ruky někdo renomovanější, ale sakra točil to režisér Skeleton Mana a ve světle toho se vlastně jedná o filmový skvost. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, originálního, taková kopírka ve stylu Přání smrti. Pomsta: Milostný příběh jde malinko jiným směrem, v mém vidění světa, méně zajímavým a méně akčním. Cage zde hraje policistu, který tak trošku náhodou zná s obětí znásilnění a zároveň se dostává k případu také dost podivně, ale budiž. Vendetu vezme do svých rukou, což je na celém filmu tou nejslabší a odbytou stránkou, která se smrskne do dvaceti minut bez nápadu. Čekal jsem, že Cage bude více trápit partičku dost nechutných hejsků a místo toho se vše odehrává kolem oběti a její dcery. Více prostoru dostává pasáž kolem soudního líčení, vztah matky s dcerou a Cage je malinko postavou navíc. Aby to nevyznělo negativně, tak film docela utíká a není nudný, ale pár banalit, nesmyslů podráží nohy a mohla být z toho nejlepší Cageovka posledních let......5/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klec ma z filmov sinusoidu, ale to nevadi,m to je v pohode, obcas vyplodi slusny priemer, detektiv Klec tu vysetruje znasilnenie. Jak pise verbal, obcas saom si Kleca pomylil s Derrickom, potom som sa lepsie prizrel, a bol to fakt Klec. Ta sudna cast, to bola pekne nudna zivacka, preto dam len sivy, sedivy nevyrazny priemer : 54 % ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama