Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ne prostě NE. Tohle není pro mě. Už minule jsem Petera Jacksona nezvládal a jeho Braindead mě skoro zničil, ale tentokrát už to opravdu nešlo. Několik jeho skvělých nápadů pro mě zabíjí provedení, které prostě nedokážu akceptovat a tak uznávám svou nemohoucnost. Tenhle film nikdy nikomu nedoporučím, pokud si nebudu jist, že jeho hranice smyslu pro humor jsou za mými, směrem k těm Jacksonovým. Opravdu tolik kečupu nebo co to bylo a kamarádů, hobita z Nového Zélandu, už nikdy vidět nechci. Možná jsem jen neměl náladu vidět něco takového, nebo prostě ... Už raději žádná slova o tomto filmu jen poslední dovětek. Jak někdo mohl nechat Jacksona natočit Pána prstenů po tomhle filmu? Osobně mu tleskám a s uctivostí mu líbám palec u nohy... Génius! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Modla všech nízkorozpočtových splatterů. Spousta krve, vnitřností, krve, mimozemšťanů a zase krve. A i když veškeré násilí, postavy a morbidní humor nejsou ještě přivedeny do přirozené vyváženosti jako u pozdějšího Braindead, je to pořád kvalitní prdel. Jackson vás tu častuje vším gore v natolik absurdním množství, že i dnes tenhle film hledá konkurenci jen těžko. Člověku se lehce vryjou do paměti scény jako rejpání samopalem ve střevech, vyjídání mozku pomocí lžičky nebo hromadné popíjení zvratků. Opětovné projekce jsou tak skoro nutností. Hláška "Právě jsem se podruhé narodil!", co utrousí hrdina, který se motorovkou zrovna prořeže tělem kanibalského ufouna, je tedy na místě. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dlhé roky kult. Vznikol z nadšenia mladého režisérskeho talentu a jeho priateľov a z nespútanej, absurdnej a zábavnej hry. S odstupom času mi Bad taste nepripadá 100% zábavný a skvelý, no stále ide o svižné dielko s neokukanými hercami, prostredím a srandovne úchylným dejom. Najlepšia tvorba súčasných talentovaných režisérov, ktorí odchádzajú neskôr do Hollywoodu je ukrytá v úvodnej fáze ich tvorby. Až na výnimky talent neskôr rozriedia v kompromise s tvorbou kalkulujúcou s vyšším ziskom. Viď Prízraky a trilógiu o pánovi prsteňov. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Braindeadu, který mě opravdu dostal, se v mém hledáčku objevil právě tento film; podle některých uživatelů slabší odvar Braindeadu a když nepočítám krátkometrážní The Valley, tak Jacksonova prvotina. Bad Taste má s Braindeadem spoustu společného; tzn. úchylnou Jacksonovu režii, trochu psychopatický černo-morbidní humor, super hudbu, neherce, výborné triky a masky, dost nechutností (např. Robertova kašička vypadala obvzláště chutně ;-)) a napínavý, nenudící příběh. Navíc na snímku Bad Taste se podílela snad celá Jacksonova rodina a sám Peter se nám představil ve dvojroli; šíleného ufouna Roberta a "ostrého" chlapíka Dereka. Po zhlédnutí vlastně ani nevím, jestli se mi líbil víc Braindead, nebo Bad Taste; každopádně to bude znovu za 5*. "Teď poznáš, jak chutná ocel, sráči!" ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Ujetý, odporný, originální, krvavý, úchylný. Za většinu těchto přívlastků byste mohli dát předponu nej a příponu ejší a nebyli byste daleko od pravdy. Obvláště zvuky byly obzvláště vypečené. Povinnost pro lidi, co rádi navštěvují servery rotten.com a podobné. Jen mě trochu zaráží ta obrovská změna, která je v Pánovi prstenů, ve kterém je jedno klišé za druhým. Asi to ale kvůli knižní předloze ani jinak nešlo... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Řetězová pila ve skutečnosti nefungovala. Pro všechny záběry z blízka byla použita menší, zato funkční, pila. (HellFire)
  • Peter Jackson natáčel o víkendech po dobu 4 let. Všichni herci byli jeho kamarádi. Film si sám financoval, pouze ke konci natáčení mu byly poskytnuty peníze od Filmové komise Nového Zélandu. K filmu nikdy neexistoval scénář, točilo se vždy podle toho, co zrovna Jacksona napadlo. (HellFire)
  • Na začiatku, keď muž s jedným prstom stlačí gombík, pri ktorom je napísané "The Boys", sú tam tiež gombíky: "Mum" (mama), "Queen" (kráľovná), "P.M." (?), a nakoniec posledné viditeľné USSR (The Union of Soviet Socialist Republics). (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama