Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Štýlový splatter Peťa Jacksona v ktorom sa podarilo dokonale skĺbiť humor s hororom (resp. nechutnosťou). Film s výbornými hláškami, osobitým humorom, ktorý je neskutočne zábavný, nechutný a kultový. Ja osobne som od smiechu skoro padol zo stoličky a sánka ma tak bolela, že som si ju musel masírovať, aby mi na ksichte nezostal úškleb ako Jackovi Nicholsonovi čoby Jokerovi vo filme Batman. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem tohle neviděla, tak jsem asi nebyla úplně stoprocentní horor fanda, ale po tomhle neskutečném hororu prezentující se i jako parodie už vím, že ano!! :)) Něco tak naprosto šílenýho a ujetýho jsem ještě neviděla. Tohle je parádní nechutně zvrácená jízda zaplněná kilometry vnitřnostní, hektolitry krve a všemožného slizu, až by se z toho mohlo lidem se slabšímí žaludky udělat špatně. Ne však pro mě, holku s poněkud temnou a morbidní dušičkou milující tyhle super krvavé horory. To roztomile smějící se zombie-baby, bych si nejradši hned adoptovala. Mrňousek jeden žravej. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacksonův smysl pro detail, jeho píli a oddanost každému projektu, ale jeho kořenům se mi porozumět nepodařilo. Zůstávají jen dojmy z pudinku, toporných herců a pocitu zaraženosti při závěrečných titulcích. Jako parodie na horor postrádají Braindead humor, jako příspěvek do žánru ztrácí nejen na atmosféře. Zkrátka začátečnická libůstka, která šla zcela mimo mě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIONELI... OBKLOPUJE TĚ SMRT. ČEKÁ TĚ TRÝZEŇ A UTRPENÍ. JSI PROKLETÝ!"... /// Směsice hnusu a smíchu (tomu říkám bašta!). Morbidní fantasie a touha po nekorektní filmařině (ty vole, ty seš vzdělanej!), která drtivě převálcuje to ostatní. I po 20ti letech! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě mrtvolnej humor. 2.) Mám doma zombí mimonko. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ve jménu páně vám nakopu prdel!..... Ťažko sa mi to hodnotí. Cítiť v tom obrovské nadšenie, hravosť a kvantum nápadov. Nebavilo ma to však a nebudem tomu dávať prepálené hodnotenie len kvôli tomu, že to tak hodnotia všetci (inak je to vo vačšine prípadov určite hlavne z nostalgie, lebo ak by niečo takéto vzniklo dnes, bolo by to v hnedých farbách). Je to naozaj veľmi krvavé a hnusné, ale ani raz ma to nevystrašilo, ani raz som sa nezasmial a veľa scén mi prišlo úplne prepálených a trápnych. Pravdaže to svoje kvality má a úmrtia a triky sú vymyslené niekedy naozaj zaujímavo, ale je toho jednoducho príliš veľa. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Když Lionelova matka (Elizabeth Moody) v noci usne, tak její hnis z rány pocáká fotku zesnulého manžela. Ráno je ale obrázek čistý. (pygmalion)
  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)
  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)

Reklama

Reklama