Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (949)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat? Nic takového jsem ještě v životě neviděl. Skvěle úchylná Jacksonova režie, super nechutné triky a excelentní práce maskérů. Nejdřív jsem měl lehké obavy, že mi třeba bude nevolno, ale jak se ukázalo, zcela zbytečně; asi po 5 minutách plné nechutností jsem si zvykl...:-D Tenhle film zaručeně potěší všechny milovníky ultra černého a hlavně morbidního humoru (a možná zjistíte, že mezi ně patříte až po zhlédnutí filmu jako já :-)). Z postav jsem si nejvíce "oblíbil" to malé děcko a taky úchylného strýčka; z vraždících nástrojů samozřejmě sekačku na trávu a dobrej byl i mixér. "Oni vlastně nejsou mrtví, jenom trochu hnijou." ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Čím začít? Oidipovským komplexem? Osudovou romantickou láskou? Kritikou lidského pokolení? No spíš nadrženými božími služebníky, prdícími vnitřnostmi, ochuceným pudinkem, blbnutím s děckem v parku nebo knězem s černým pásem...Braindead je úchylný, zvrhlý a nechutný. Jestli si chcete trénovat žaludek, pusťte si film a k tomu si dejte guláš. Jackson si bere na paškál nejpokleslejší druh zábavy...a přidává plyn! Kdo má rád trochu černější humor a hlavně má nakoukáno, ten se bude válet smíchy. Závěr je jeden velký mejdan! Rabelais by byl myslím na svého drsnějšího nástupce náležitě hrdý. [Přesná stopáž: 99 min] ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

„Dokonalé!“ Režisér Peter Jackson ma na plnej čiare presvedčil o svojom talente ale v rámci hororu, aj keď voľnejšieho s prvkami odľahčenej komickosti v rámci nehoráznej brutality, no proste neskutočnú podívanú natočil, bez jedinej citeľnej chybičky v rámci ohavností, len som vykulene pozeral a krútil hlavou, prípadne som sa ako blázon smial, lebo taká nápaditosť tu doteraz aspoň z toho čo som videl nebola. A nie Pán prsteňov mal dostať 11Oscarov ale presne tento počin, je to neprekonateľné do špiku kosti. Timothy Balme ako milovaný synáčik Lionel si to vo svojej úlohe po hereckej stránke doslova užíva, aj keď to po celý čas musí ako že zachraňovať v rámci príbehu aby sa tie nestvúry nedostali do ulíc a až potom by bola paseka. A dajte si pozor na jeho mamu, sakriš ohava, blee... ║Rozpočet $3miliónovTržby USA $242,623Tržby Celosvetovo $324,000║ za tie peniaze natočil fakt niečo čo stojí za to, Američania sa môžu od neho len učiť ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krysí opice co dělá z lidí zombie! Procházka ze zlobivým zombie děckem v parku, hardcore scéna z pudinkem a neuvěřitelně masakroidní finále a... a je to vlastně celý romantický film o tom jak jsou si chlapec a děvče souzeni osudem a musí se ke vzájemnému štěstí doslova probít, přes bandu zrůd, litry nejrůznějších tělních tekutin a černohumorné situace vybroušené k absolutní dokonalosti. pravda ani z odstupem času tomu nedám 5*, protože při vší úctě k tý haldě nápadů časem už se jenom opakují různý nechutnosti a je to pořád pekelně amatérský. Nicméně musím teď konstatovat a můžou mě třeba fanoušci hobita a jeho milášků proklít, že tomuhle všichni páni prstenů a podobný srágory co udělal Jackson potom nesahají ani po kotníky.90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Co se stane když se smíchá ten nejbrutálnější horror a vrcholně absurdní komedie v kabátě béčkové jednoduchosti, ale s geniálním duchem? Ne, ani takhle si člověk nemůže představit, co vlastně Braindead znamená. Braindead je film bez hranic, pokud si myslíte, že i nejkrvavější horrory by měly mít své limity, co se prolité krve týče, jste na omylu. Divácké pocity přecházejí z vyjevení, úžasu, rozpačitého smíchu až do nepředstavitelného znechucení nad tím vším... Zkrátka nad tím vším, co v žádném jiném filmu nespatříte. 8/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Na premiéře filmu ve Švédsku v roce 1993 dostávali diváci před vstupem do kina pytlíky na zvracení. (Chatterer)
  • Když jde Lionel (Timothy Balme) s kočárkem ven do parku, je možné si v několika záběrech všimnout, že kočárek nemá uvnitř žádný ostnatý drát. Při pohledu zevnitř v něm ale drát je. (HolyKeeper)
  • Ostrov ze začátku filmu (kde dobrodruzi najdou démonickou opici) se nazývá Skull island – Ostrov lebek, tedy stejně jako název ostrova, kde sídlí King Kong, jehož původní film z roku 1933 patří k nejoblíbenějším Petera Jacksona. Jackson zároveň v roce 2005 natočil jeho remake. (Guilemot)

Reklama

Reklama