Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Braindead pro mě znamenají opravdu jedinečný filmový zážitek - ještě nikdy se mi nestalo, aby se mi během sledování filmu doopravdy zvedal žaludek a v naprosto stejném okamžiku abych vybuchovala smíchy. Peter Jackson natočil snad nejlepší parodii, jakou jsem kdy viděla. Ze začátku je to opravu nechutné... a na konci taky. Jenže s přibývajícím časem taky přibývá neskutečná salva naprosto absurdní srandy. První dokonalá scéna, která to všechno rozjede, je okamžik, kdy Lionel krmí u stolu čtyři zombíky "chutným" obědem a následně farář-zombík začne nejen pokukovat po sestře-zombici. Následující v podstatě nepřetržitá série smrtí nebo velmi originálních a inovativních pokusů o zastavení, zabití, znehybnění či zpomalení zombíků je prostě totální nářez. Zombík s trpaslíkem místo hlavy, pochodující plíce se střevy, květináč naražený na lebku zombíka (musím říct, že toho když jsem vždycky zahlédla, padala jsem ze židle), žárovka, nebo celá scéna s "venčením" zombíčete...Tarantino i Mel Brooks se můžou jít zahrabat, tohle je vrchol vtipného masakru a král parodie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa mnohých doposiaľ neprekonaný splatter a absolútny kráľ subžánru. Pripájam sa k tomuto názoru. A čo sa týka komédie, v žiadnom inom filme nenájdete toľko perfektných, fungujúcich hlášok, ktoré v spojení s hektolitrami krvi a ďalšími hororovými prvkami veľmi často vyznievajú pekelne bizarne a absurdne, ale o to viac sú účinnejšie a chytľavejšie. Hlášky ako: " oni vlastne nie sú mŕtvi, len trocha hnijú", alebo "ty mi čúraš na moju maminku" v spojení s konkrétnou situáciou, ma často dostali do akéhosi zvláštneho kŕčovitého stavu so záchvatmi smiechu a primrznutým úsmevom na perách. Akcia počas snímku pekne graduje a ku koncu sa už premení na hotový krvavý masaker, kde lieta vzduchom všetko možné, od kuchynského náčinia až po končatiny a vnútornosti. Sekačka odviedla kus roboty :). Pritom aj v týchto masakrálnych scénkach ostáva zachovaný všadeprítomný humor, čo dáva aj vážnym veciam úplne iný rozmer. Spojenie komédia-horor tu jednoducho funguje totálne dokonale, bez jedinej chybičky a jediného zaváhania. Jackson mi opäť raz dokázal, že mu nie je žiaden žáner cudzí a do čoho sa pustí tak to jednoducho stojí za to a treba s tým počítať. Skrátka, ide o kultové dielo, ktoré by nemalo nikomu uniknúť. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krysí opice co dělá z lidí zombie! Procházka ze zlobivým zombie děckem v parku, hardcore scéna z pudinkem a neuvěřitelně masakroidní finále a... a je to vlastně celý romantický film o tom jak jsou si chlapec a děvče souzeni osudem a musí se ke vzájemnému štěstí doslova probít, přes bandu zrůd, litry nejrůznějších tělních tekutin a černohumorné situace vybroušené k absolutní dokonalosti. pravda ani z odstupem času tomu nedám 5*, protože při vší úctě k tý haldě nápadů časem už se jenom opakují různý nechutnosti a je to pořád pekelně amatérský. Nicméně musím teď konstatovat a můžou mě třeba fanoušci hobita a jeho milášků proklít, že tomuhle všichni páni prstenů a podobný srágory co udělal Jackson potom nesahají ani po kotníky.90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jackson je GENIUS. Uz ma na konte najlepsie fantasy, ktore podla mna uz nebude prekonane, a najlepsi horror-komediu. Na tento film vas nepripravi nic. Budete MAXIMALNE znechuteny, budete sa huronsky rehotat, budete sa cudovat co tot ten Peter Jackson natocil, avsak urcite sa budete kralovsky bavit. Skvost.10/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Co se stane když se smíchá ten nejbrutálnější horror a vrcholně absurdní komedie v kabátě béčkové jednoduchosti, ale s geniálním duchem? Ne, ani takhle si člověk nemůže představit, co vlastně Braindead znamená. Braindead je film bez hranic, pokud si myslíte, že i nejkrvavější horrory by měly mít své limity, co se prolité krve týče, jste na omylu. Divácké pocity přecházejí z vyjevení, úžasu, rozpačitého smíchu až do nepředstavitelného znechucení nad tím vším... Zkrátka nad tím vším, co v žádném jiném filmu nespatříte. 8/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Po dokončení filmu zbylo Jacksonovi ještě 45 000 novozélandských dolarů. Rozhodl se je utratit za dvoudenní natáčení scény s Lionelem (Timothy Balme) a dítětem v parku, kterou považuje za svou nejoblíbenější z celého filmu. (HellFire)

Reklama

Reklama