Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

monolog 

všechny recenze uživatele

co se týká mě, tak je to nejlepší film tohohle režiséra, kterej jsem viděl. (a viděl jsem ještě vesmírný kanibaly a pána prstenů a konga). Je škoda, že duchařský komedie moc nikdo netočí, protože je vidět, že kdy to má neotřelej nápad a dobrej scénář, dá se natočit příjemnej a zábavnej film. Plus samozřejmě Michael J. Fox, můj nejoblíbenější herec z dětství (v 88 sem viděl návrat do budoucnosti snad stokrát), jehož to byla za posledních deset let určitě nejlepší filmová role. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson zvládá zřejmě všechny žánry... a jak je vidět, umí je i míchat. Tohle je jak místy hororové, tak zábavné. Film se dá přirovnat ke Krotitelům duchů, podle mě je i předčí. Co se týče vtipných scén... no, smíchy jsem se neválel, ale nic mi vyloženě nevadilo. Děj pádí kupředu, je tu několik překvapivých zvratů. Jsou tu sympatičtí hrdinové (Fox) a antihrdinové (Combs). Velmi se povedla vizuální stránka - film vypadá vážně dobře. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Všade sú Prízraky spomenuté ako Jacksonov najslabší film. No podla mňa patria medzi jeho najlepšie. Bavili ma rozhodne viac ako Bad Taste, či Braindead. Prízraky ma zaujali už od úvodných titulok kde po logu Universal vybehlo - Robert Zemeckis Presents. Zemeckis a Michael J. Fox tento krát v scenári a pod réžiou bláznivého a nápadmi nabitého Petra Jacksona. A toto spojenie sa skutočne oplatilo. Michael J. Fox ma bavil už od začiatku. Bavila ma jeho postava, ktorá slúžila ako most medzi mŕtvymi a živými. Zo začiatku to bola len celkom fajn a zaujímavá komédia, ale postupne sa rozbehol aj príbeh a vedľajšie postavy, ktoré mali čo ponúknuť až do samého záveru. Potešila aj hudba Dannyho Elfmana, či fajn atmosféra cintorínov alebo strašidelne interiéry. A keď už hovoríme o závere to je dôvod prečo s prižmúrenými očami dávam o jednu naviac. 90% - 5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus mi to nesadlo. Taký divný mix duchárskeho hororu a komédie, ale vtipné časti ma nerozosmiali a tie strašidelné mi pripadali trápne. Triková stránka je tiež strašne nevyrovnaná. Trochu mi to pripomína Burtonove filmy, ktoré tiež príliš nemusím, ale toto ma bavilo ešte menej. Fox sa do tej úlohy vôbec nehodil. Bavili ma len cameo výstupy rôznych hviezd.  4/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak další srandovní duchařina je na světě. Je to spíš komedie než horor, ale sem určitě patří. Jackson mě docela mile překvapil, že netočí jen bitky elfů se skřetama a vše se netočí kolem prstenu a Froda. Duchové kteří se zde objevili měli bezesporu lepší hlášky než Gimly. Já času s tímhle snímkem určitě nelituju, protože efekty jsou na vysoké úrovni, děj má hlavu a patu a hlavně se pořád něco děje a máte tak příležitost se pořád smát a nenudit se. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Peter Jackson si ve filmu střihne cameo jako chlapík, do kterého narazí M.J. Fox před místními novinami. (daEmoNickY)
  • Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna. (Ajinka126)

Reklama

Reklama