Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý spadá do začiatkov tvorby tohto vynikajúceho režiséra, autora najlepšieho filmového spracovania najlepšieho fantasy, aké bolo kedy vymyslené a napísané... Dejová linka bola síce iba taká priemerná a ľahko predvídateľná, ale občas ma aspoň dokázala pobaviť svojim humorným prístupom (či už v osobe Franka, alebo tých jeho duchárskych pomocníkov). Čo sa týka formálnej stránky, tak tej vážne na tú dobu nie je čo vytknúť. Keby bol trocha zaujímavejší príbeh, išiel by som vyššie, ale takto myslím, že ten lepší priemer bude asi spravodlivý. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přízraky jsou hodně přepálená komedie, která do sebe nacpala tolik nápadů, že by klidně vystačily na další tři filmy. Jackson obsadil do titulní role tehdy velmi populárního Michaela J.Foxe a nebyla to špatná volba. V té změti nápadů se ale vytratila soudržnost snímku a spíše vynikly kvalitní triky. Jackson to měl pojat střídměji, ale i tak se jedná celkem o zajímavě koncipovanou hororovou komedii s našláplým vizuálem. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi nepovedene patalie pokracuji. Po katastrofalnich Heavenly Creatures nataci prumernou a neskutecne chaotickou ducharinu The Frighteners. Jak tomuhle chlapkovi mohl nekdo sverit zfilmovani LOTRa vazne nechapu, na druhou stranu je zrejme dobre, ze se tak stalo. Tohle je ale vazne pocin, ktery je rezisersky absolutne neukocirovan a obzvlast druha pulka neni nic, nez nezazivny, nekontrolovany bordel. Na prumeru se to ale udrzi, je zde nekolik zajimavych napadu, hlavni evil demon byl super a obzvlast potesilo cameo zahrobni verze serzanta Gunnery Hartmana! "My body is a roadmap of pain.".5/10 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo ulovit spoustu much jedním máchnutím - no myslím, že nakonec ulítly všechny.... Když se zpočátku vykrádají "Ghostbusters", tak je docela sranda. Pak se začnou přidávat další ("Duch", "Nebe počká"...) a divák najednou neví, co si vybrat. Komedie už to být přestává a horor ? Já tedy nevím, čeho se báli ostatní, ale hororových prvků je tu velmi málo .... Nicméně - režisérův potenciál je tu znát a vidět (i když asi jen jednou) se to dá - 50%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacksonův první (a po následujících pět let také jediný) velký trikový film jsem si pamatoval jako ohromnou zábavu. Po letech mne zarazilo, jak nekompaktní a překombinované Přízraky jsou. Ne, že bych se nebavil. Bavil, jenomže zejména velmi vysokou řemeslnou úrovní, ne příběhem, kličkujícím mezi groteskou a hororem mnohem zmateněji než totožně „rozpolcené“ příběhy Samem Raimim. Psychoanalytický výklad by mohl kontrovat tím, že film prodělává stejnou proměnu jako protagonista. Bannisterovi se děje totéž, co nám „provádějí“ horory – ožívá před ním vytěsněná traumatizující minulost. Je znovu nucen čelit reálným nebezpečím a vážným problémům, od nichž se snaží utéct cynickým vyděláváním peněz. Finále ve starém špitále už je prakticky prosté humoru a větší prostor dostávají flashbacky z dávného masakru. Přízraky vnímán především jako vzorkovník tehdejších špičkových triků a hutnou ochutnávku nápadů vězících v hlavě Petera Jacksona. Smysluplného provázání obojího se bohužel nedočkáme. 80% Zajímavé komentáře: Rocky88, Zombo ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Film měl mít původně rating PG-13 (vhodné pro děti do 12 let v doprovodu rodičů), ale Americká filmová asociace (MPAA) byla nemilosrdná a přes veškerou snahu Petera Jacksona o sestříhání násilnějších scén udělila filmu rating R (vhodné pro mládež do 17 let pouze v doprovodu dospělé osoby). Jackson byl tímto rozhodnutím tak nahněvaný, že jednu ze smrtí natočil mnohem barvitěji, než původně zamýšlel. (HellFire)
  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)

Reklama

Reklama