Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jacksonovi nepodarilo nakrútiť nový diel eskapád kotolníka Freddyho, vrhol sa na tento komediálny horor. Je to síce už Hollywood a zďaleka to nie je taký masaker, ako to bývalo na Novom Zélande (i keď krvou sa nešetrí), no scenár je dostatočne zábavný a skvelý casting na čele s Michaelom J. Foxom a Jeffreym Combsom zaručujú, že aj keď neide o výnimočný film, ako bol napr. Braindead, stále ide o kvalitnú hororovú zábavu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

co se týká mě, tak je to nejlepší film tohohle režiséra, kterej jsem viděl. (a viděl jsem ještě vesmírný kanibaly a pána prstenů a konga). Je škoda, že duchařský komedie moc nikdo netočí, protože je vidět, že kdy to má neotřelej nápad a dobrej scénář, dá se natočit příjemnej a zábavnej film. Plus samozřejmě Michael J. Fox, můj nejoblíbenější herec z dětství (v 88 sem viděl návrat do budoucnosti snad stokrát), jehož to byla za posledních deset let určitě nejlepší filmová role. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně čtvrtá Peterova parodie a poprvé to nebude za 5*, což mě trochu mrzí. Film mě totiž bavil a líbil se mi, jen jsem čekal podstatně víc humoru. Jinak to ale byla slušná jízda se spoustou dobrých nápadů a vychytávek (režisérova fantazie opět pracovala na plné obrátky). Kromě menší dávky humoru se Přízrakům moc vytknout nedá, přece jenom jde o parodii, která si hned od začátku stanoví vlastní pravidla, ta úmyslně porušuje a tím se vysmívá mnoha žánrovým klišé duchařských hororů. Může si dovolit takřka zabít člověka a pak mu s hurónským smíchem vrátit život přesně tak, jak to bývá ve velké většině vážně tvářících se žánrovek. Funkční výtah v x-let zaniklé nemocnici? Žádný problém. V nebi vám řeknou, že ještě nepřišel váš čas a do toho vám zesnulá exmanželka přeje, abyste byl šťastný? Sen nejen všech vdovců. Problém ovšem je, že jsem si tyhle věci uvědomoval až zpětně, v danou chvíli totiž tolik nevyzněly. Pravděpodobně je u tohoto filmu nutnost zhlédnout ho znovu, aby si divák vše patřičně vychutnal, resp. v mém případě tomu tak zřejmě bude. Přes jistou nevyrovnanost to tak celkově vidím na slabší 4* a někdy v budoucnu si rád dám repete. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný fragment scenáristického manželského dua Peter/Fran potěšil, i s takovým odstupem času. Sice je film poměrně překombinovaný, roztěkaný a čerpající z jiných snímků, ale to na druhé straně vynahrazuje dobré obsazení (M.J.Foxe vs slizoun Busey) s dobrou technickou a vizuální stránkou. 7/10. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Značně nevyrovnaný počin, v němž jako by si Peter Jackson testoval, co vlastně divák snese a co on jako režisér dokáže. Nejvíc mu paradoxně škodí snaha o jakousi vyváženost humoru a serióznosti, která tu asi objektivně je, nějak moc ale nefunguje. Duchařská atmosféra je fajn a v komických chvílích film působí lehce a hravě, v těch vážnějších ale drhne a rozjede se de facto až na konci. K silným stránkám nepochybně patří triky, které jsou i z dnešního pohledu velmi dobré a asi nejvíc je na nich znát produkční ruka Roberta Zemeckise a to, že se zrovna v těchto momentech tvůrci neberou moc vážně, jim jedině prospívá. V poslední třetině ale legrace ubývá a objevují se tu i docela brutální scény, což k předchozí náladě moc nesedí, na druhou stranu jsou dobře zvládnuté a zápletka se sériovým vrahem je naprosto bezproblémová. Potěší pak také určité parodické momenty, které si střílí z několika tehdejších hollywoodských hitů i žánrových klišé. Michael J. Fox v hlavní roli odvádí svůj naprostý standard, Trini Alvarado je taktéž velmi dobrá, nejvýraznější je ale rozhodně úděsně slizký a lehce přehrávající Jeffrey Combs, který si prazvláštního agenta vysloveně užívá. The Frighteners je ve výsledku docela solidní záležitost, která je ale zbytečně přestřelená, někdy nedává moc smysl a je spíš o režisérově fanouškovství a nadšení než o nějaké velké filmařině. Možná ale právě proto za vidění stojí. 60 % ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Hřbitov měla původně obývat postava jménem Gatekeeper – ochránce ve formě velkého buclatého anděla. Štáb dokonce vytvořil velkou rekvizitu, s níž Peter Jackson natočil několik scén. Do finální verze se však anděl nakonec nedostal, protože Jackson nevymyslel dostatečně důvěryhodné opodstatnění pro jeho přítomnost. (HellFire)
  • Danny Elfman byl natolik unesen předchozím Jacksonovým filmem Božská stvoření (1994), že poprosil, zda by nemohl k tomuto skládat hudbu, aniž by věděl, o čem vlastně film je. (Rocky62)
  • Režisér Peter Jackson si ve filmu střihne cameo jako chlapík, do kterého narazí M.J. Fox před místními novinami. (daEmoNickY)

Reklama

Reklama