Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 660)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fantasy knihy nečtu, v cizích světech se necítím moc dobře a ve velkém množství namaskovaných postav se snadno ztrácím, takže se nelze divit, že jsem si desetihodinovou cestu z bodu A do bodu B příliš neužil. Přesto ani na chvíli nepochybuji o velkoleposti viděného, jen na to nejsem ten správný divák. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $377,027,325Tržby Celosvetovo $1,119,110,941║ Podarilo sa my zhliadnuť aj rozšírenú verziu, čo dokáže miestamy vďaka pridaným scénkam spestriť ale aj na druhú stranu zas pri niektorých úsekoch trošku zbytočne zbrzdiť dej. Tento Fantasy Film ma svoju úroveň ale tých 11 Oscarov je doslova dokonala premrštenosť, ktorú nikdy nepochopím a popri Spoločenstve prsteňa(100%), my tento diel hrá stále len nevýraznejšie druhé husle, nech sa na to pozerám akokoľvek vidím na tom že to malo omnoho vyšší potenciál ale keď si chce niekto niečo prifarbiť na svoj vkus len podľa výborných kritík tak prosím. Aspoň že tam nie toľko zbytočných komických scénok ako u Dvoch veží. /videl v kine 2x: 75%/ ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. The world is changed. Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po uchvatnou režii, a který si zasoužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Návrat krále se mi co se filmového hlediska (kniha je jasně nejlepší) týče, jeví jako nejslabší z celé trilogie. Ano film je to i tak skvělý a je na 5 hvězdiček, avšak už to není tak úplně ono. První díl je něco nepopsatelně úžasného. Film je vyprávěn v pomalém tempu - o to víc vynikne monumentální výprava a vizuální a dějová propracovanost - prostě a jednoduše je Společenstvo prstenu "něco nového". Ve Dvou věžích se však Jackson na toto spolehat už nemohl, ale vyřešil to znamenitě. Film zrychlil, navodil temnější atmosféru, přidal na akci (užasná bitva o Helmův žleb) a výsledek byl opět dechberoucí, jenže co třetí část? Tam už jaksi nebylo co vylepšovat. Atmosféra je trošku pryč, bitvy jsou ještě větší, ještě rozmáchlejší a ještě počítačovější a prostě a jednoduše už to všechno nej nej nej není nějak ono a dohromady to působí kapku nekompaktně. I přes to všechno je to ale na plný počet, protože uzavírá geniální trilogii a po právu je stejně jako kniha největší a nejmegalomanštější ze všech tří dílů a to samo o sobě není malo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jak napsat komentář k filmu, který je okomentován většinou uživatelů csfd? Zase tak vyjímečný určitě nejsem, abych napsal něco úplně nového. Raději to ani zkoušet nebudu. Mohlo by se stát, že začnu psát úplně o něčem jiném než jsem původně zamýšlel a to bych vážně nerad. Také bych mohl napsat něco, co je v každé druhé větě u každého druhého komentátora. Pak bych mohl být nařčen z opisování a být podmíněčně vyloučen z elity píšící komentáře. To bych přátelé vvážně nerad. Tak zkusím teda napsat něco, abych se takového nařčení obávat nemusel. Ale jak to napsat... No jednou jsem ve škole dostal úkol napsat úvahu. Vybral jsem si film a napsal jsem o syndromu druhých dílů. Byl jsem nařčen z podvodu, opisování, opakovaného zapírání jasné pravdy, plagiátorství, úplatkářství, cizoložství... No zase tak hrozné to nebylo... Ale já se ptám. Co když napíšu něco originálního, něěco úplně jiného, něco, co se vymyká zaběhnutým standardům. Nemůže mě i přes to všechno kdokoli nařknout? Proto raději o filmu nenapíšu nic a dávám pouze hodnocení. To jest 5* ;) ()

Galerie (200)

Zajímavosti (217)

  • J.R.R. Tolkiena při psaní knižní předlohy mimo jiné inspiroval William Shakespeare, například co se týče postavy černokněžného krále Angmaru, kterého dle proroctví nemůže zabít žádný živý muž. Shakespearovu postavu krále Macbetha nemohl zabít nikdo zrozený z ženy. (Nick321)
  • V závěrečné scéně, kdy orel letí s Frodem (Elijah Wood) v drápech, Frodovy nevlají vlasy, což neodpovídá rychlosti letu ani síle větru. (cepice)
  • Peter Jackson zhruba rok po premiéře filmu vzpomínal na tvůrčí "únavu materiálu": "Musíte se hlídat, abyste se příliš nenadchli a nenechali unést. Důležité je šetřit energií - nejhorší únava je duševní, ne tělesná. Z natáčení třetího dílu si toho moc nepamatuju a stejně jaou na tom i herci. Většinu Návratu krále jsme točili ke konci, kdy jsme byli všichni strašlivě utahaní, takže naše vzpomínky z té doby jsou dost mlhavé. Všechno, co se událo, jsme pouštěli z hlavy tentýž den, takže když jsme pak viděli výsledek na plátně, byli jsme příjemně překvapení." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama