Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (220)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezvládnuté finále. Už od první minuty film pěkně odsejpá a člověk se těší jak to vše dopadne (neznám příběh). Jenže to co nám je naservírováno ke konci, jsem opravdu nepobral. Akční scéna jak z céčkového filmu a do toho scény nějakého debilního tanečku a hudby, kdy jsem měl chuť rozflákat televizi kladivem. Deutsch dvojička si nakonec ani nevystřelí, Rosamund Pike vypadá jak na piku a nejlepší byl ten frajer, co chtěl pomstít svoji rodinu a nakonec jde proti vojákům a řve, že má granáty, který nakonec ani nedokáže hodit. Totální fiasko !! A to se mi ten film celkem líbil, ač jsem čekal absolutní nudu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co k tomu napsat, ani jestli se mi vůbec chce. Můžu to pojmout čistě po filmové stránce, v té mi to nepřijde nějak dvakrát ohromující či poutavé. To ale nejednou u skutečnými událostmi inspirovaných filmů bývá. Jo, a ty tanenčí prostřihy mě dost sraly. Můžu to pojmout obsahově, k tomu bych vlastně řekl jen, že, ne že bych chápal první vlnu RAF, ale nikdy jsem nechápal ty další, těm už šlo hlavně jen dostat z vězení jejich předchůdce a hlavně, obecně, omezovali lidi, které chtěli osvobozovat. Izraelsko-Palestinský konflikt je fakt komplikovaný. V tomhle ohledu je třeba ocenit, že film není nějak očividně jednostranný. Takže to shrnu a zaobalím asi takhle - Rosamund Pike má hrozně sexy pupík (i zbytek těla). ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, co se na tom všem nelíbilo, protože já viděl špičkově natočené, svižné, napínavé a emotivní drama, kdy člověk samozřejmě fandí těm rukojmím, ale zároveň tak trochu chápe teroristy. Prostřihy reálných záběrů tomu navíc dodaly punc opravdovosti, takže jediná výtka je to zkurvené divadlo. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme a filmoch Mogadišu a Baader Meinhof Komplex mám taký dojem, že RAF si malo hrať len na vlastnom piesočku, kde vedeli, o čo ide, s kým spolupracujú a kto bojuje proti nim. A situáciu ako-tak chápu. Námet, ktorý by dnes dokázal špičkovo nakrútiť asi len Greengrass, keďže ide o jeho parketu, natočil Padilha akosi bez šťavy, ale keďže prestrihávame medzi viacerými prostrediami, stále sa niečo deje a pozeráme sa na medzinárodné hviezdy, tak väčšina divákov času stráveného pri obrazovke ľutovať nebude. A nehovoriac o tých, ktorí o tejto udalosti nepočuli a aspoň sa dozvedia niečo nové. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Operaci Entebbe škodí žánrová neukotvenost. Chvíli to vypadá na politiku, to především v dialozích, chvíli na socální drama, chvíli na akční thrller, většinu pozornosti strhávají unesený na letišti, ale tam se i přes dramatičnost situace de facto děj nějak dál neposunuje, daleko zajímavější je souběžné dění v Izraeli, které si přímo říkalo o strhující dialogy i scény, ale bohužel po každé to byly jen takové ochutnávky, co by divák mohl mít, kdyby tvůrci byli co k čemu. Pokud jde o herce, tak i přes hvězdy Rosamund s Danielem mně přišli nejvýraznější izraelští politici, škoda toho malýho prostoru, fakt škoda. Zajímavě byl pojatý i závěr, kdy do akční scény byla prostřihána tanečně-hudební scéna. Neodpustím si na závěr pochválit Izrael za jejich chování ke všem teroristickým šmejdům a snahu bránit své občany kdekoli na světě i za cenu použití síly a sraní na zkurveně nečiné OSN. Pořád věřím, že Evropa se probudí a nebude se zde dít to, že člověk, který postříli nebo naplánuje v pařížském hudebním klubu desítky mladých lidí má v base posilku, kabelovku, dobrou stravu a nemusí vypovídat, jestli si takhle evropští politici představují boj s terorismem, měli by buď jít na stáž do Izraele a nebo rovnou na bojiště někam do islamákova a nést následky toho na čem mají svůj velký díl. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Teroristé unesli stroj Air France Airbus A-300 pilotovaný kapitánem Michelem Bacosem. Na rozdíl od filmu zůstala celá posádka s rukojmím spontánně, aniž by kapitán musel někoho přesvědčovat. (Robbi)
  • Izraelská formace letadel letěla k cíli ve výšce okolo 30 m., aby unikla pozornosti radarů okolních zemí. Prvek překvapení byl zachován i při přistání prvního letounu C-130, ve kterém byla záchranná jednotka. Letoun se ve správný čas odpoutal z formace a přistál v závěsu za pravidelným zásobovacím letem. (Cocacolix)
  • První trailer byl zveřejněn 7. prosince 2017 s písni „I'd Love to Change the World“ od skupiny Ten Years After z roku 1971. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama