Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál vyžaduje hodně tolerance a některé scény větší dávku shovívavosti. Buď se vám znechutí anebo vás strhne, nadchne. Mě naprosto dostal, i když mi taky chvilku trvalo naladit se na jeho poetiku a na to, že je tak trochu zahleděný sám do sebe.Ale když vás v dnešní době ještě dokáže něco překvapit, je to velký plus. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 pecky, ale ani pořádně nevím za co... Nudilo mě to, drásalo to moji nervovou soustavu (neměnná kondice po léta vězněných lidí, jejich nestárnoucí hadry, stabilní výzor, jejich neschopnost přemoci jednoho psychopata), hereckou manýru Brit Marlingové už jsem nemohl vystát, konec byl pro mě naprosto rozpačitý a neuspojivý... Co se mi naopak líbilo, byl například popis pošramocené a odlišně fungující psychiky dlouhodobě zadržovaných vězňů. Celkově mám pocit, že mi v tomto případě něco uniká, že nemám kapacitu na to, abych si dokázal domyslet, co tu zůstalo nevyřčeno. Bez toho, na co možná nestačím, jsem toho ale dostal málo. Na 3 hvězdy by to bylo málo, ty neodráží kvalitu, ale pouze můj alibismus. P.S.: S malým časovým odstupem nabývám dojmu, že to byl 8mi hodinový mindfuck. To je přepych, který si nechci dovolovat a ostatní od něj hodlám v rámci možností varovat. Snižuju proto hodnocení. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

V případě The OA se skoro ani nedá mluvit o tradičním seriálu, neboť to by téměř uráželo ambice tvůrců a jedinečnost tohoto projektu. OA je ze všeho nejvíc zážitkem, který vás vezme s sebou na neobvyklou jízdu představující tajemný příběh, který vás celou dobu bude držet v napětí a v nejistotě co je vlastně pravda a co ne. Tvůrci pracují s mnoha koncepty a myšlenkami a všem zvládají věnovat dostatek času. Díky tomu se nám naskytne příležitost sledovat podrobně životy několika zajímavých postav, zabývat se vírou, náboženstvím, nadpřirozenem, je toho zkrátka hodně a jde o tak neobvyklý a těžce popsatelný projekt, že si o něm uděláte nejlepší obrázek pokud se na něj podíváte sami. Ačkoliv trošku zklame zakončení příběhu a pár slabších momentů v průběhu, jde stále o originální věc, která se objeví jednou za čas a vy byste jí neměli propásnout, neboť i přes chyby jde o těžce návykovou záležitost. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Jedno velký WTF. Kouká se na to dobře, ale celé je to dost mimózní a poslední epizoda mi v hlavě udělala takovej guláš, že fakt nevím, co si mám myslet. Dávám první sérii srabácky tři hvězdičky, ale asi bych pochopil odpad i pět hvězd. Spíš bych doporučil Stranger Things nebo The Leftovers, který mají s tímhle leccos společnýho, ale jsou kvalitativně výš. // Druhá řada mi vyjasnila věci z řady první a už mi to tím pádem přišlo lepší, protože jsem věděl, jestli je to celý myšlený vážně, nebo ne. :) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Těžce se mi to hodnotí. Knihy Raymonda Moodyho jsem kdysi četla s nadšením, takže jsem si u OA do třetího dílu libovala, ale jakmile došlo na první "vysvětlení" a "učení se pohybům", šlo se s kvalitou dolů. Tvůrci si nabrali moc velké sousto a nevěděli, jak z toho ven, protože tak nedůstojné a nedotažené zakončení si to opravdu nezasloužilo. Po skončení jsem o tom ještě dlouho přemýšlela a čím dál tím víc jen kroutila hlavou nad všemi možnými logickými nesmysli, které nám to nabídlo. Podle mě z toho měli udělat jen čtyřdílnou sérii a více se soustředit na experimentální a vězeňskou složku, parta puberťáků s divnou učitelkou byla naprosto zbytečná. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, kterou ve 3. díle 1. řady "Champion", zpívá Rachel je "I Wish I Knew", autorská píseň její představitelky Sharon Van Etten z debutového alba "Because I Was in Love" (2009). (vladce)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)
  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)

Reklama

Reklama