Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podivná špionážní slátanina, kterou pro mě bylo nějakou dobu složité časově začlenit. Dlouho jsem tápal zda se to celé neodehrává v dobách studené války nebo jak to vlastně je. Minutáž nabobtnala do obřích rozměrů a ve filmu se toho zajímavého zrovna moc nestane. Jennifer se občas vysleče, ale že by to bylo ku prospěchu příběhu se říct nedá. Rudá volavka mohl být při troše štěstí zajímavější film s lepší akcí a vypjatějším vyprávěním, ale ta jedna scéna s odřezáváním kůže výsledek k lepšímu moc neposune. 45% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hudba Jamese Newtona Howarda vynáší Rudou volavku o pár stupínků výš, než by stála sama o sobě. Jinak je to ptáče, které má sice nasazený nevinný kukuč Bambiho, ale umí ho posednout brutalita a pak byste mu radši měli jít z cesty. Knihu jsem ještě nečetla, takže nedokážu posoudit, nakolik byl příběh zúročen, ale tvůrci jednoznačně dosáhli naturalistického tónu, kdy jste si říkali, že si ten sex mohli odpustit... fakt mohli, navíc jsem to nevěřila ani Joelovi, kterého nějak nemusím, ani Jennifer. Tyto scény prostě působí jako "tak jo, teď se očekává, že na to hupnem, tak poď do mňa." A Red Sparrow je typ filmu, který vidím jednou a šmytec, takže tu chemii mezi postavami už přezkoumávat nebudu. Nechtějte to po mně, ta elektrická škrabka na ne-brambory mi jednou stačila... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Citim sa jemne sklamaný, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. "Red Sparrow" mohol byť ale skutočne niečím výnimočným. Jennifer Lawrence v prvom teaseri vyzerala ako tvrdá ruská špiónka a veril som, že by mohla aj niečo zo seba ukázať. A nedá sa povedať, že by neukázala vôbec nič. No rozhodne to pôsobilo z toho teaseru o niečo silnejšie. Reálne toho moc nepredvedie. Možno s výnimkou na dve scénky. Thriller filmu je osobne na môj vkus trošku slabý. Viac je to dráma a to rozhodne nie je to, čo som od toho chcel vidieť. V úvodných scénkach je podľa mňa zainteresovanie Joela Edgertona skoro úplne zbytočné. Myslím si, že stačila tá jedna stretávka a nemuseli sme mať mnohé tie prestrihy. Lebo sa chceme sústrediť na Jennifer Lawrence ako sa trénuje na to byť dobrou volavkou. A ťažko sa na to sústredí, keď je film neustále prestrihávaný inými scénkami z americkej ambasády. Ale sú tu aj iné scénky, ktoré to pre mňa ťahajú dole. Najmä počas vypočúvania Dominiky je tu časť, kde ju budú mučiť vodou. A keď ju zintenzívnia, tak sa k tomu pustí tvrdá rocková muzika. Prečo? Nepotrebovali sme to tam. Film má svoje zaujímavé, svoje silné, drsné, no súčasne aj svoje nudné momentky, ktoré to podľa mňa ťahajú trošku dole. No keď máme dobrých hercov, ktorí vedia svoje role dobre predať, tak to viem celkom brať. Jennifer Lawrence je tradične skvelá. Joel Edgerton je skvelý. Síce mu trošku trvá, kým mi plne zapasoval do filmu, ale keď už tam má svoju pointu, tak je super. Jeremy Irons je vynikajúci. Každá scénka s ním bola vynikajúca. V mojich očiach je to sklamanie, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. Len som od neho čakal oveľa viac. Takže toľko k môjmu hodnoteniu. Hodnotenie: B ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Potřebujeme odhalit elitního krtka, který v tom umí chodit. Tak na něj pošleme mladou šlapku, která má za sebou jako agentka dva měsíce výcviku a ještě to nedělá dobrovolně. Jistě. To má logiku. Celé je to zbytečně dlouhé, překombinované, nepříliš zajímavé a hlavně studené jak psí čumák. Žádné napětí, žadná akce, žádná velká gradace. Jennifer Lawrence není ani svůdná, ani smyslná, ani sympatická a už vůbec ne věrohodná. Nezachrání to ani to, že se každou chvíli svléká a předstírá antierotickou erotiku. Kromě toho svlékání platí pro ostatní postavy víceméně totéž. Ani sympatické, ani věrohodné. Chemie nulová, interakce bez jiskry, takže jeden charismatický Jeremy Irons to věru nezachrání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence místy k sežrání, tempo často k uzoufání. Přitom to začíná velmi slibně. Zápletka šlape, atmosféra je vtahující. Křup a kariéra primabaleríny je tatam. Stejně jako zajištění pro talentovanou dívku i její nemocnou matku. Když Dominika zjistí, co stálo za jejím zraněním, vezme hůl a v koupelně divadelní šatny rozjede inferno. Zaujme tím svého strýce, který má vliv na nejvyšší místa ruské politiky. Dostane se tak do výcvikového zařízení pro ty, jež mají využívat bystrosti, vypočítavosti a vlastního těla ve prospěch státu. Hutně vystavená atmosféra ovšem začíná slábnout s množstvím situací, do kterých se naše volavka dostává. Zvolený minimalistický styl mi nevadil, těkavá hudba Jamese Newtona Howarda mě udržela v napětí, stejně jako přesná a odvážná Lawrence. Sex je tady prezentovaný v naturalističtější formě, která nemá být příjemná ke sledování. Nadhled tady nemá místo. Na můj vkus ovšem naše hrdinka velmi záhy přijímá novou úlohu, její přeměně se těžko věří. Stejně jako vztahu s agentem Joelem Edgertonem. Stejně jako několika spletitým zvratům a motivacím bývalé baletky. Přesto je třeba ocenit realističtější a tíživější pojetí špionážního filmu, škoda jen, že chybí větší tah na bránu. Nepotřebuju akční jízdu, nějakým dvěma třem drásavým akčním scénám navíc bych se ale nebránil. David O. Russell a Francis Lawrence. Dva muži, kteří se zatraceně výrazně zasloužili o vzestup herecké dráhy Jennifer Lawrence. Zatímco díky prvnímu má tři Zlaté glóby a jednoho Oscara, druhý ji představil komerčněji naladěnému publiku. Nyní je profesní cesty svedly znovu dohromady. Není to zlé, párkrát jsem ale musel přivřít oči. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Počas natáčania v Budapešti, bola počas voľna Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) prítomná pri jednej barovej bitke. (Astonko)
  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)
  • Jennifer Lawrence priznala, že scenár sa jej páčil od začiatku, jediným zádrheľom boli nahé scény aj vzhľadom na to, že v roku 2014 boli Jennifer Lawrence ukradnuté súkromné ​​nahé fotografie v únikoch z iCloud. Nakoniec však usúdila, že je to podstatný rozdiel s dôvetkom: "Má azda neistota a strach z toho, že ma budú súdiť pre nahotu po tom všetkom, čím som si prešla, diktovať moje rozhodnutia po zvyšok môjho života?" (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama