Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nekřečovité, zábavné, navíc je potěšující vidět Vítězslava Jandáka po trapčení v politice v pořádné roli. Vizuálních nápadů jako blázen, což je možná škoda, bylo by lepší dělat věci z větším rozmyslem, ale aspoň to zakryje, jak je snímek dějově řídký. Plusy filmu doplňuje netradiční pár Čvančarová a Myšička, kteří si spolu normálně nezahrají. Opatrných 70%. ()

Lorge odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu a fyzicky bolelo sledovat. Naprosto příšerné herecké výkony dětských herců s nesledovatelným trapasením Jana Maršála v čele byly ještě o poznání horší v kontrastu se scénami, kdy se na plátně objevil například Martin Myšička s Jitkou Čvančarovou, Milan Šteindler, nebo i ten Vítězslav Jandák. Celkový vizuál je sice pohledný, ale co naplat, když veškeré pozitiva opravdu neuvěřitelným způsobem zastiňuje již zmiňovaný Jan "Poleno" Maršál :-( ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

I z blbosti se může vyklubat moc příjemný vánoční film a tenhle to potvrzuje. Má své kouzlo. Takových filmů v našich končinách zrovna moc není. Mohlo to být více pohádkové a více fantasy. Nebránila bych se tomu. Martin Myšička a Jitka Čvančarová byli opravdu netradičním manželským párem, proto jim to tak hezky spolu sedlo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film mě potěšil zajímavým a docela povedeným vizuálem, hravostí a nápady. Příběh si držel rozvrženou linii. Fantazie tvůrců mě ale do děje nevtáhla, spíše mě více odrazovala. Podobně jako "V peřině" se mi líbily obrázky, ovšem jako celek mě film nepobavil. Rychlé postřehy - děti zahrály slušně, "Osvald" má nohy do O a na dospělé herce se dalo dívat. ()

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně stupidní scénář umocněný naprosto děsuplnými (ne)hereckými výkony. ČT se zase o Vánocích pro jednou vytáhla, akorát mám tedy strach, že letošek už příští rok překonat nedokážou, protože si ani nějak neumím představit, jaký horší film by ještě mohli dát. Nikdy bych nečekal, že tohle řeknu, ale měl jsem si radši pustit Barrandov a toho mentála, jenž bez použití rukou nedokáže říct ani Ahoj. Tady jsem si celou dobu říkal, že v záplavě všech těch Bosáků tam mohli hodit ještě Jaromíra, hůř by to rozhodně nezahrál. Znechucení po skončení tohoto veledíla na maximu. __ A když se podívám na ČSFD, tak mě napadá, že tady všichni furt nadávají na Trošku, který sice točí v poslední době strašný hovna, ale aspoň dokáže plnit kina, o což jde až v první řadě, a pak tady pseudoodborníci dávají něčemu takovému dokonce i čtyři hvězdy. Výsledných padesát procent je vážně k smíchu. Dno české filmové produkce našlo své jméno. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve všech exteriérových záběrech na visutou závěsnou dráhu mají soupravy čtyři vozy a pohybují se poměrně rychle. Ve scénách z bytu, kde bydlí Albert (Filip Antonio), se ale za okny míhají světla z visuté dráhy mnohem delší dobu. Dráha by tak musela mít minimálně třikrát více vagónů. (Martin_L)
  • Na zvláštních efektech pracoval tým 12 lidí, který vytvořil 270 trikových záběrů, tedy skoro čtyřikrát více než v běžném filmu. (SONY_)
  • „Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové. Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau (1989) nebo Lucie, postrach ulice (1983),“ přiblížil svůj film Vít Karas. (SONY_)

Reklama

Reklama