Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to docela šlo, ale pak ve mně začal sílit pocit, že koukám na slabomyslnou ptákovinu z paralelního vesmíru, který nemá nic společného s tím mým. Dárek k narozeninám nevyšel, lepší je pamatovat si paní Jiřinu v dobrých filmech. Ještě smutnější byl ovšem pohled na Ondřeje Vetchého, který v této roli byl viditelně bezradný. Celkově podprůměrná výplň času i na úroveň ČT. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměr. Trochu jsem doufal, že scénář bude rafinovanější, a ne tak přímočarý (třeba že postava v podání Bohdalové hraje na syna a jeho ženu kina, a že ona to má promyšlenější a do detailů), ale žel, šlo jen o prvoplánově nahozený a nepropracovaný nápad, který sice zaujme tématem i hereckými výkony, ale je prostě povrchní, šlo z toho vytřískat daleko, daleko víc, a navíc sofistikovaněji. Jinak, kdybyste to nevěděli, prachy jsou zlo a ničí lidské vztahy. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Jeďte. Prachy dělaj člověka, doslova a do písmene. A zatímco pro mne zde zůstává sympatičtější ta starší generace herců, tak ta mladší mne iritovala. A to nejen nepříjemností charakteristik jejich jednotlivých postav (zde musí dojít k naprostému pochopení), ale též svým hereckým projevem, který byl víc neprofesionální než by bylo u takového projektu záhodno. Příště třeba i méně známé tváře, zato se schopností hrát vážnější, smysluplnější role než je u těchto zvykem. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Manželka zblbne manžela, manžel nadává synovi, že taky nezblbnul. A z čeho jiného může manželka zblbnout než z dědictví po tchyni. Naštěstí tchyně má advokáta, který si je jako jediný ještě schopný udržet soudnost a vlastně jako jediný ví, proč dotyčná rozdává svůj majetek. Rodinku to ale nezajímá, hlavně chtějí ty prachy. Hamty hamty, všechno jenom mě... Parádní obsazení, přesto jsem se u toho trochu nudil, ale někdy příště na to ještě kouknu. 55% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ale jo, me, celkem tradicne straveny nedelni vecer s CT uspokojil. Vdecny namet, ktery filmare nikdy neprestane lakat. Dej je sice bez zvratu a dle ocekavani..., je ovsem zajimave sledovat postavu syna (Vetchy), ktery na zaklade natlaku sve zeny (Vilhelmova) a znameho pravnika (Dulava) moralne selhava. Tema zajimave, herecke vykony dobre, jinak standartni a prumerne. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Zámek Trnová vlastnil bratr Františka Škroupa, který se zde údajně inspiroval ke složení "Fidlovačky", jejíž závěrečná píseň se stala později státní hymnou. (rakovnik)
  • Filmovalo se i v restauraci LA BOCA v Praze v Truhlářské ulici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Při soudním procesu má na sobě advokát JUDr. Nebeský (Viktor Preiss) advokátní talár. Takový talár však advokáti nosí pouze při obhajobě v trestním řízení a dále v řízení u Nejvyššího soudu, Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu; u běžného občanskoprávního řízení jej advokáti nepoužívají. (Morttuus)

Reklama

Reklama