Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčňáků Scotta Adkinse, ke kterému si dokonce napsal sám scénář. Kromě Adkinse je ještě z herců velmi výrazný Ray Stevenson. Scénář je takový průměr v akčním žánru, ale je důležité, že tvůrci snímku to berou s nadhledem a umějí přidat vtipné vsuvky k tématu. Fajn béčková variace Johna Wicka - 75 %. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film přesně podle mého gusta a Scott Adkins si u mě tímto snímkem jen potvrdil status současné nejzářivější akční hvězdy, i když bohužel jen v béčkových produkcích, což je ale možná na druhu stranu i lepší, neboť akce zpracovaná na této úrovni je stokrát zábavnější, odvážnější, choreograficky našláplejší, dynamičtější, ale především hlavně přehlednější, než akce co nabízí veškerá soudobá ačková nudná a nevýrazná produkce dohromady. Hodně mě tu každopádně překvapila i poměrně svěží zápletka, která sice nehýří nějakou převratnou originalitou či inteligencí, ale má vážně spád, několik opravdu vtipných momentů a celkově mi zkrátka přišla celkem kvalitní. Každopádně celé to je ale samozřejmě především o akci, a v tomto ohledu je to jednoduše špička. Adkins tu předvádí své vrcholné bojové umění v té nejlepší možné formě, a to navíc způsobem lahůdkově nekompromisním, takže tu láme kosti na počkání a cákance krve létají na všechny strany a ještě při tom stačí trousit ultradrsný hlášky, zkrátka bomba. V soubojích mu zde pak sekunduje několik dalších skvělých bojovníků, kde samozřejmě nejvíce vyčnívá další hvězda Michael Jai White, ovšem na něm je už znát jistá zaoblenost a věk, ale pořád dokáže být slušnou konkurencí, nicméně on je tu celkový casting prostě parádní, plný výrazných postav, které film hodně oživují a díky kterým to má celý takový koule. Accident Man mě zkrátka zatraceně bavil, jde o perfektní akční řežbu, tohle já prostě fakt můžu ve velkých dávkách :-)!////////////////// 24.6.2024 Druhé shlédnutí: Není co dodat, nekompromisní krvavá řežba, vtipné hlášky, výborné postavy, souboje choreograficky nadupané a především úžasně přehledné, no a na čele toho všeho geniální Scott Adkins! Tohle je zkrátka skutečně podívaná za ryzích 5*! ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn jednohubka. Keby som to mal zhrnúť v pár slovách, tak by to znelo asi nejako takto "John Wick v Adkinsovom podaní" čo nie je ani urážka jednej strany ani druhej, v podstate, kto Adkinsove filmy pozná, vie, čo môže očakávať. Čo potešilo, tak celkom fajn odľahčený tón a určite fajn dobré aj keď minimalistické obsadenie. Nebolo to zlé, ako som z traileru očakával. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nevěřil, že Scott Adkins po Boykovi natočí ještě dobrý akční film a Jesse V. Johnsnovi jsem nevěřil už vůbec, ale zázraky se dějí a tihle dva ( netuším JAK!) natočili dost možná nejlepší a nejkříštalovější béčko posledních let, které zaujme nejen nekompromisními souboji, kde se lámou končetiny jedna radost a z choreografie má divák zatajen dech, ale také velmi poutavým příběhem točící se kolem nájemných vrahů ( kde každý jeden zúčastněný je něčím zajímavý a jiný) a místy jsem měl pocit, že sleduji neoficiálního Tarantina. Velkým plusem jsou i výborné chlapácké hlášky, ze kterých jsem šel pár krát do kolen a překvapivě i inteligentní dialogy. Tohle béčko má vše, co by každé jiné mít chtělo. Michael Jai White a Ray Stevenson jsou pěkná třešnička už tak na dost chutném dortu. Paráda, tohle se povedlo a to se mi dle traileru do filmu vůbec nechtělo.. Pche.90% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Johnson a Adkins, nám tak tady trochu zadaptovali Mechanika zabijáka a Hong Kongkonský thriller Yi wai, takže z toho nedělejte zase takovou senzaci. Ale Adkins ve své scénáristické prvotině, to výborně zvládl, vtipy sou opravdu vtipné, postavy sou celkem dobře zvládnuté a příběh dává smysl. Po akční stránce, ale je to však velká pecka a ty kopačky s otočkou, tady Adkins podává asi nejlépe, Boyka je tak ve stínu. Moje důvěra v Johnsona se opět zvedla, jelikož někteří k němu měli nějaké výhrady a proto Triple Threat, je podle mně v dobrých rukou. Navíc Michal si konečně zahrál, v něčem lepším, než je Asian Connection, takže jo, je to super. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Když se kolem 50. minuty baví mladý Mike (Scott Adkins) s Big Rayem (Ray Stevenson) před jeho domem, jsou vidět v pozadí auta ze současnosti (Mercedes Benz třídy C třetí generace 2007–2014, Land Rover Freelander první generace 1997–2006 a VW Polo čtvrté generace 2002–2009), i když se děj odehrává v 80. letech. (DBlitz)
  • Akční bojové scény ve filmu režíroval choreograf Tim Man v titulcích uvedený jako „Fight Director“ a v malé roli si zahrál zabijáka na motorce. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno