Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa chlapcovi jednému ušatému zase raz podarilo uveriteľne  stvárniť nejakú postavu, vďaka čomu Accident Man neponúka len famózne bitky na ktoré sme u Adkinsa zvyknutí, ale funguje ako plnohodnotný film. Ma to zmysluplný funkčný príbeh o pomste jedného zabijaka. Nič nové pod slnkom, ale je to podané s nadhľadom a množstvom čiernohumorných hlášok. Postavy svojou šialenosťou pripomínajú fláky od Tarantina alebo Ritchieho. Každá postava má priestor poriadne zažiariť. Mňa okrem výnimočne charizmatického Adkinsa najviac zaujali Ray Stevenson ako drsný mentor a vtipná zákerná krysa David Paymer. Akurát zápletka je proste jednoduchá a priamočiará. Žiadny spletenec príbehov, ktorý by vás bavilo odhaľovať a tipovať jak dopadnú alebo sa pretnú, sa nekoná. Veľkým príjemným prekvapením je, vzhľadom na predošlú tvorbu, akcia. Mal som pocit jak keby Johnson vypočul všetky výtky ohľadom neprehľadnosti bitiek kvôli použitiu množstva bleskových strihov a rozheganej kamere a tak si bitky konečne môžeme poriadne vychutnať bez týchto moderných neduhov. A je na čo pozerať. Choreografia je dostatočne náročná a pestrá, obsahuje jak ťažšie akrobatické kúsky, poriadne dlhé bitky s hlavnými súpermi, tak efektné rýchle likvidácie radových poskokov. Drobnú výtku by som mohol mať k tomu, že vzhľadom na dosť dlho trvajúce niektoré súboje, pôsobí to množstvo inkasovaných rán na oboch stranách bezzubo. Až do záverečného dorazenia ranám chýba tvrdosť. Občas bitky pôsobia až príliš očividne nacvičené a menej dynamicky ako by mali vyzerať. Ale to je asi daň za dokonalú prehľadnosť. Ale pri tom množstve bitiek sa občasný takýto nedostatok dá prepáčiť. Potešilo ma aj par prestreliek, ktoré namiesto CGI používajú staré dobré kapsulky, vďaka čomu vyzerajú oveľa reálnejšie. Vydaril sa aj štýlový soundtrack, ktorý scénam dodáva poriadny drajv. Na celom filme ma srala len postava afektovanej lesby, ktorá neustále do Adkinsa ryla. Kvôli nej u mňa film stráca jednu hviezdu. Ale tak dobrý film Adkins nenatočil od tretieho Undisputed, takže celkovo som nadšený. 8/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Accident man mě teda pořádně překvapil. Nečekal jsem, že to bude až taková pecka. A ani mi nevadilo to odlišné, nadlehčené pojetí se spoustu vtipných hlášek a scén. Děj je dost přímočarý a ničím nepřekvapí, ale to mi absolutně nevadilo. Soubojů zde máme dost, Adkins se skvěle předvede. Vše je krásně natočeno, žádný zbytečný zpomalovačky a další moderní zbytečnosti. Dojde tu i na pár přestřelek apod. Adkins zde má roli zabijáka a i si jí užívá. Po herecké stránce je na tom lépe než před tím. K tomu nám vévodí pěkná hudba, jak vystřižená ze starší doby než je tato. Nemůžu si pomoct, ale po Boykovi a Ninjech je tohle Scottův nejlepší film. Jen tak dál! ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Johnson a Adkins, nám tak tady trochu zadaptovali Mechanika zabijáka a Hong Kongkonský thriller Yi wai, takže z toho nedělejte zase takovou senzaci. Ale Adkins ve své scénáristické prvotině, to výborně zvládl, vtipy sou opravdu vtipné, postavy sou celkem dobře zvládnuté a příběh dává smysl. Po akční stránce, ale je to však velká pecka a ty kopačky s otočkou, tady Adkins podává asi nejlépe, Boyka je tak ve stínu. Moje důvěra v Johnsona se opět zvedla, jelikož někteří k němu měli nějaké výhrady a proto Triple Threat, je podle mně v dobrých rukou. Navíc Michal si konečně zahrál, v něčem lepším, než je Asian Connection, takže jo, je to super. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bitky jako z baletní přípravky pro bukanýry, hudba z porna, dechzastavující neherecké výkony prkenného napomádovaného geje Asskinse a poliomyelitického čokoládového otyloně Míši Jé Bílého, scénář a dialogy jako by se někdo s mongoloidním kukučem, rozštěpem a pokřivenýma ručičkama snažil do vybryndaného jogurtu na krmící židli prstem přepsat Odplatu namixovanou s Džonvíkem. Ovšem na druhé půlce prdele je to takové roztomile přímočaré, perverzně zábavné a odsejpající, takže pokud se mentálně naladíte na pokojovou rostlinu, vyklopíte pár lahváčů a vypnete indikátor nevkusu, dá se u toho sto pět minut vcelku bez zlobení dost dobře kompulzivně žužlat vlastní palec. Rozhodně zatím nejlepší bliják toho koženého gogotanečníka. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čistý bulšit s mimóznym obsadením, kvantami klišé, impotentným príbehom a s násilím nanajvýš priemerným. Adkins za mňa ďalší krok do hovna. Keď sa začala rozplietať tá chobotnica a indický ropný magnát bez chrbtovej kosti a ekoaktivisti... to už som zúrivo v čelustiach mágal kábel od slúchadiel. Našťastie to prežili. Fuh, to by bolo teprve síry... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Když se Mike Fallon (Scott Adkins) setká s Charlie Adams (Ashley Greene) v autobuse, je to autobus 150, což je typ Enviro 400, ale když si sednou nahoru, jsou zjevně ve starém autobusu typu Routemaster. (Johnny.ARN)
  • Akční bojové scény ve filmu režíroval choreograf Tim Man v titulcích uvedený jako „Fight Director“ a v malé roli si zahrál zabijáka na motorce. (Rominator)
  • Když Mike (Scott Adkins) vyslýchá Miltona (David Paymer) v ruském masážním salonu, několikrát ho udeří do obličeje. V následujících záběrech je ručník od krve, ale na Miltonově obličeji není vidět žádné zranění. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama