Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (90)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Sundance filmeček, kterej pobaví bizarními postavami (Elijah Wood jakožto 80s karatista poslouchající metal atd.) a bizarními situacemi, které zachrání většinu hluchých momentů a stylového ohýbání, kdy to začíná jako indie loser komedie alá "Napoleon Dynamite" nebo vzhledem k ženské hlavní hrdince spíš "Me and you and everyone I know", a postupně se z toho vyvrbí podivnej slasher alá Coenovi... ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Povedená prvotina Macona Blaira. Nabité zkušenosti ze spolupráce s Jeremy Saulnierem na Blue Ruin a Green Room tady využívá naplno a přidává k nim svojí ingredienci v podobě černého humoru. To že Blair a Saulnier jsou velcí přátelé je známá věc a tak se není čemu divit, že je ten Saulnier z toho trochu cítit i přesto, že s filmem nemá nic moc společného. Otázkou je jestli z těch kolejí dokázal Blair dostatečně odbočit a udělat z toho "svůj" film. Odpověď je tak napůl ano, napůl ne. Kvalita se tomu ovšem zapřít nedá a Blair dokazuje, že když z herectví přesedlá k režii vůbec nikomu to vadit nebude. Melanie Lynskey, která v roli ustrašené mstitelky překvapivě funguje se vydává spolu se side-kickerem v podání Elijaha Wooda na odplatnou jízdu za zloději, kteří ji vykradli dům. Vcelku jednoduchá zápletka ve skvělém satirickém hávu, reflektuje dnešní společnost a pokud nemáte rádi lidi tenhle film si opravdu užijete. Snímek je svižný a příjemně plyne, navíc ho provází povedená detektivní zápletka, která v průběhu filmu nepřestává překvapovat a finále je přímo vynikající a naprosto nepředvídatelné. Všechny postavy jsou zvláštní podivíni, všechny situace do kterých se dostanou jsou podivné a to je na filmu asi to nejlepší, jeho umění neustále překvapovat. Macon Blair jde určitě do hledáčku a jsem zvědav s čím se vytasí příště. 78% ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že podobně černé komedie se pomalu,ale jistě točí méně, než tomu bylo v devadesátkách, a to je podle mě škoda. Když je člověk zrovna dobře naladěný, tak mu to může sednou přesně jako mně. Melanie Lynskey byla šáhlá už jako Rose v Dva a půl chlapa, takže jsem se na ni rychle napojila a moc mě bavila, stejně jako její zvláštně ujetý soused Elijah Wood, který kdyby nevenčil zrovna svého psa, tak by byl možná nepovšimnut, a to by byla opravdu velká škoda. Tyhle dva spojí náhoda a rozjíždí se vtipná jízda a parádní "cool" pátrací akce na vlastní pěst, kterou jsem už dlouho neviděla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepočítal s tím, že by mi film dokázal vyčarovat doboru náladu, ale stalo se. On to totiž není ani tak thriller či krimi, jako spíš černá komedie a tak také výborně funguje. A základ je přitom tak jednoduchý. Naivní Ruth a její přitroublý soused se snaží domoci spravedlnosti tam, kde policie selhává. Že se přitom dostávají do bizarních situací, na které nejsou připraveni, je celkem nabíledni, ale Blair to podává tak, že všechny ty šílenosti, co se oboum hlavním protagonistům dějí, jsou vlastně přirozené a to mě bavilo. Všechno vrcholí v závěru drsnou cca dvacetiminutovkou, u které jsem slzel smíchy. Herecky bez výhrad a Melanie Lynskey je tady kouzelná, stejně jako baví Elijah Wood, který si sice pořád nese hobití stigma, ale už to není tak hrozné. 75% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Elijah ma vzdy potesi tym, ze si zahra v dalsom nezvycajnom filme. Spolu s Melanie Lynskey, ktora hrala podobne neohrabanu postavu v dvoch epizodach The Last of Us spolu maju paradny "wibe". Od trapneho "vyzdvihnutia notebooku" az po brutalne vygradovanie v zavere je to velmi slusny "free fall". :) Odporucam sadlo mi. 70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)
  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)

Reklama

Reklama