Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (297)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se pro mě rozjížděl opravdu velmi zvolna a příliš jsem nechápal, proč by mělo jít o komedii, pochopil jsem paradoxně až ve chvíli, kdy začalo jít do tuhého a na scénu se dostali Emilyini rodiče. V té chvíli jsem se začal docela dobře bavit a vydrželo mi to téměř do konce snímku. Téměř. Závěr byl opět americky slaďoučký a předvídatelný a připravil film v mém hodnocení o možnou čtvrtou hvězdičku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od včerejška jsem přemýšlel, co bylo na tomto filmu špatně, a nakonec jsem to vygooglil. Kumail Nanjiani hraje sám sebe v příběhu, který se mu stal před deseti lety! Ano, kdyby to nebyl chlap, kterému viditelně klepe na dveře čtyřicítka, ale o deset let mladší herec, leccos by hned fungovalo, či se dalo aspoň odbýt mávnutím rukou a zasmáním, jenže v tomto věku už to vypadá spíš divně. Jinak celkem originální romantická komedie nejen pro příznivce stand-up komiků (70%). ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nadšené ohlasy ze Sundance hlásaly, že tu máme pomalu komedii roku, avšak zázrak se nekoná - Pěkně blbě je úplně standardní nezávislá romantická komedie, jakých existují desítky až stovky. Dokonce je i jen průměrně vtipná. Od ostatních se však odlišuje pákistánskou tématikou a roztomilým způsobem vzniku, což se jí dá rozhodně připsat k dobru, stejně jako ne úplně obvyklé motivy matčina odstřihnutí syna od rodiny pro nedodržování kulturních tradic, vtipů o muslimských teroristech a možné metaforické interpretace o smrtelných následcích lži mezi dvěma partnery. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se moc těšila. Má to skvělé hodnocení, většině mých přátel se film moc líbil, takže jsem si ho včera před spaním ráda pustila. Film je to hezký, ze začátku je to krásně romantické, potom smutné a nakonec nijaké. Druhou polovinu filmu jsem se nudila, není tam nic zajímavé, nic z čeho bych si řekla, že to je skvělý film. Velmi mě pak překvapil konec, kde jsem zjistila, že se jedná o pravdivý příběh Kumaila, takže to je za mě velké plus, ale jinak jsem malinko zklamaná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny snímok, plný kvalitatívnych kontrastov. Na jednej strane tu máme zaujímavý nápad a netuctovo podaný príbeh o kultúrnych rozdieloch a všelijakých problémoch s tým plynúcimi, navyše tu hrá moja obľúbená Zoe Kazan a aj keď sa od práce nepretrhla, bola radosť na ňu pozerať, no ale na strane druhej tu máme aj veľkú mieru patetizmu a emotívnej nátlakovosti, ktorá sa prejaví hlavne v presladenom závere, ktorý mi sem vôbec ale vôbec nezapasoval, škoda. Na slabší nadpriemer to však stačí. 70/100 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína, že je Kumail fanúšikom seriálu Akty X (1993). V reálnom živote sa v roku 2016 v jednej epizóde skutočne objavil. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)

Reklama

Reklama