Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V Pěkně blbě nehledejte romantickou komedii, až na jeden nekorektní fór o 11. září a několik úsměvných momentů vyznívají pokusy o humor jalově - minimálně s ohledem na prostředí stand-upových komiků, ve kterém se Kumail pohybuje a pracuje. Jako melodrama, které chce dojímat a manipulovat s vašimi city, ale funguje překvapivě dobře. Pouhé tři hvězdičky jdou na vrub obsazení. Chemie mezi ústřední dvojicí je mizivá, ale zdaleka nejde jen o vzájemnou interakci. Oběma jednoduše schází charisma na to, aby strhli diváckou pozornost na svou stranu a utáhli hlavní role v příslušném žánru. Kumail zkrátka není Hugh Grant nebo Colin Firth a Zoe Kazan není Meg Ryan. A ještě jeden postřeh. Spíš než indie snímek ze Sundance festivalu mi tenhle kousek připomíná produkci hollywoodských studií. Dohazované nevěsty vypadají jako portfolio pákinstánské modelingové agentury a potenciální konflikty a bariéry jsou přehlíženy a retušovány. Ono vzbouřit se zavedeným pořádkům, jako jsou domlouvané sňatky, je jedna věc, přiznat se rodičům ke ztrátě náboženské víry a přechodu na pozice agnostika či dokonce ateisty je v konzervativním prostředí pákinstánského pojetí islámu věc nesrovnatelně vážnější a stěží představitelná. Tady by jediným možným důsledkem bylo okamžité a naprosté vyobcování z rodiny a komunity, kdy je dobré připomenout, že (velko)rodina a komunita má v islámské společnosti klíčový význam, který individualistický a racionálně založený Západ obvykle nedoceňuje a nezohledňuje. Celkový dojem: 65 %. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Semi-autobiografická lovestory amerického komika Kumaila Nanjianiho je spletencem žánrů, motivů a kvalit. I když v popředí stojí jeho romance s Emily (Zoe Kazanová), nejupřímnější komedie vychází z okamžiků, kdy se řeší Kumailův etnický původ a tradice. Neočekávejte ale záchvaty smíchu, Pěkně blbě totiž zakládá hlavně na humoru, který vychází z toho, že se postavy dostaly do trapné situace a teď ji mlčky, s tupým výrazem řeší. Ve své podstatě je to takový Master of None ve filmu, jen možná ještě o něco realističtější, ale zároveň možná až příliš natahovaný. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie, která umí být i krutá, drsná, nemilosrdná, místy k slzám. Ale celkově si drží svůj (černý) humore, kterým koření to jídlo životních těžkostí. Pakistánec lapený v kultuře 1400 let staré, do USA dovezené, se snaží žít normální americký život a mít normální vztah, což ale znamená postavit se rodině. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To tu zase máme ale kamingautů! A je úplně jedno, jestli jste se svými třemi a více hvězdami přiznali k tomu, že jste nevkusný přecitlivělý bukanýr, Rytmem života stylově vytříbená, enormně tlustá stará panna nebo zkurvený sluníčkář, co viděl nepohádkového muslimáka leda tak na propagačních letácích Sorošovy nadace, neúnavně jej nutící brojit za světlé asimilační zítřky plné burek, mešit a halalem týraného masa. Tohle je naprosto trapná, nudná a tupě užvaněná pičovina, romantická asi jako srací porno a vtipná jako vyhřezlá pupeční kýla o tom, jaxi odporná bezbradá kráva ze zoufalství narazila slizkého pakistánského cigoše, protože jinak by na ni nikdo nevlez ani v neoprénu a ve svářečské kukle. Všichni se tam chovají jako naprostí kokoti v nejlepších intencích zdegenerované americké kosmopolitní multikulti dekadence a ten Mižigar je tak strašně kůl, že ani trochu nepřipomíná onen vžitý a z devadesáti procent zcela odpovídající archetyp vyrachtané výbušné hadrové hlavy s kulturním nadhledem na úrovní 16. století, permanentně potěžkávající šutr ke kamenování a apriori považující jakoukoliv kikinu jen za ovci, která umí vařit a nedá se při šukání držet za srst. Ve skutečné skutečnosti je to ale samozřejmě úplně jinak, jsou úžasní, při jejich sledování cítíte žužu lomatické pnutí, vůni kávy, římského kmínu a arabské gumy, přičemž máte neodolatelnou chuť si jednoho hned adoptovat a koupit si s ním společné kupé v Orient expresu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pomerne nudná komédia s pár vtipnými momentmi a nepamätám, kedy naposledy som videl v romantickom filme takú nesympatickú dvojicu, medzi ktorou to vôbec neiskrilo. Kumail určite nie je tak dobrý herec, aby dokázal utiahnuť dvojhodinový film, počas ktorého takmer neschádza z plátna. Je príliš nevýrazný, mdlý a nie veľmi vtipný, takže po nejakom čase vás jeho prejav začne uspávať. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Komedie vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe. (Zdroj: Aerofilms)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)

Reklama

Reklama