Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (301)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že do kina nejdu na film, ale na Boha. Tolik chvály totiž není ani ve všech přikázáních dohromady, kolik jich tahle komedie má jenom na plakátu. No a tady právě úplně nevím, jestli si rozumíme - viděli jste krom plakátu i film, jo? Já čekal, že se teda královsky pobavím, když se tomu udílejí pomalu i Michelinské hvězdy, ale ono prd. Na komedii kladu menší nároky než na blondýny při práci s buzolou; stačí mi, když se posměju. Tady se ale všechen humor dá leda tak tušit, provedení bohužel kulhá víc než Dr. House. Mějte mě za suchara, ale nejdřív si vzpomeňte, jestli jste na tomhle filmu náhodou nebyli v úterý na Smíchově. Protože v sále bylo plno a smála se až uklizečka na konci, když viděla ten bordel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komedie, která velice připomíná tvorbu Judda Apatowa, který je specialistou na vulgární, ale ve výsledku citlivé filmy ze života. Zde se setkáváme s pakistánským stand up komikem, který se zamiluje do sympatické Američanky, ale v rámci rodinné tradice vztah musí ukončit. Vše se změní ve chvíli, kdy dívka upadne do kómatu a hrdina se seznámí s jejími rodiči. A převážně na "vztahu" této trojice, stojí větší část filmu a jsou v ní ty nejvtipnější momenty z trochu přepálené dvouhodinové délky. Právě ta bude pro většinu diváků tím největším problémem, protože film je nejen dlouhý, ale má i velice pomalé tempo a vše se odvíjí v rytmu vtipných dialogů, ze života. Pokud divák přistoupí na fakt, že se nejedná o prvoplánovou romantickou komedii s typickým průběhem až do zdárného happy endu, film si vyloženě užije a v mnoha ohledech i dojme. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Citlivě a dokonale zvládnutá kombinace humoru, romantiky a vážných scén mně ohromila. Hlavní hrdina je klenot, který se třpitý napříč celou stopáží. Trefný dialogy rozesmějí i rozněžný. Je pěkně dobře, že existuje snímek Pěkně dobře, protože umí udělat báječnou společnost nejednomu fanouškovi filmu a to u filmů přece nejvíc kráčí, no ne, amigo ? ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ve Varech mi tenhle snímek unikl a teď mě trochu mrzí, že jsem si ho neužila ve festivalové atmosféře. Nejedná se o klasickou komedii, která by vás dostala do kolen, nad dialogovými vtípky se většinou jenom pousmějete, ale scénář je prostě boží. Střet dvou odlišných kultur je zde charakterizován hlavně bojem hlavního hrdiny s tradicí dohodnutých svateb, tedy s náporem svobodných slečen, co "jedou náhodou kolem". Mezi Kumailem a Emily to správně jiskří, mnohem důležitější je ale Kumailův rozvíjející se vztah s rodiči jeho vyvolené. Ty hrají Holly Hunter a Ray Romano (pamatujete na seriál "Raymonda má každý rád"?) a rozhodně si je oblíbíte. Ve filmu je dostatek úsměvných i dojemných momentů a třešničkou na dortu je samozřejmě fakt, že scénář napsali skuteční Kumail a Emily podle vlastního životního příběhu. Skoro 5*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedených vztahových komedií není nikdy dost. Pokud se navíc nejedná o žánr přiblblé hollywoodské romantické rádoby komedie dokáže takový snímek i poměrně snadno přilákat mou pozornost. Tak se také stalo v příběhu Kumaila a Emily. Divák sleduje vyprávění, ve kterém to s těma muslimama nebude zase tak žhavé. Náš hrdina se musí vzbouřit proti zavedené pakistánské tradici dopředu sjednané svatby. Nejvíce se mě líbily scény, ve kterých je se svou rodinou a špatné nejsou ani ty s rodinnou Emily. Co je naopak na pěst jsou Stand up výstupy, které mě nikdy v životě nikde nebavily. Jedinou světlou vyjímku tvoří DeNirovka Král Komedie. Abych ovšem neodbíhal. Napnutý jsem byl až do konce, přestože stopáž byla, jak už tomu tak bývá v apatowkách, opět přestřelená. Hlavní hrdina je pořádný kus sympaťáka. Aby taky ne, když hraje sám sebe :) 75% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Hádka medzi Emily (Zoe Kazan) a Kumailom, po tom čo Emily objavila fotky žien, sa naozaj nestala. Skutočná Emily sa ale nechala počuť, že, to že ju Kumail nechcel predstaviť rodine vyvolávalo v ich vzťahu napätie. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Meno Emily Gordon (Zoe Kazan) bolo pre potreby filmu kozmeticky upravené na Emily Gardner. (lebarbo)

Reklama

Reklama