Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé. Na jednej strane kopec miest kedy to malo blízko k piatim hviezdam, ale na strane druhej mi to často pripadalo ako priemerný romantický film. Hlášky nie vždy padli na úrodnú pôdu a aj herecky mi to extra nesadlo. Ale uznávam, že príbeh lásky Kumaila a Emily je vskutku netradičný. 3,5* ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Z pohledu originality ve výběru tématu, nebo přístupu k žánru je na tom film pěkně blbě. Děj ani postavy vás nemají šanci překvapit. Jedna jediná věc, která film tahá z nudy a šedi podprůměru jsou dialogy. V tom smyslu, že v 99 % podobných filmů mají postavy v každé chvíli přesnou, výstižnou a vhodnou odpověď na jakoukoliv otázku, případně pohotovou reakci na jakoukoliv situaci. Vždy mne to iritovalo a sráželo to v mých očích uvěřitelnost postav. V Pěkně blbě nicméně postavy zaskočeně blábolí, tváří v tvář překvapení plácají nesmysly, vzájemně se argumentačně faulují, případně nastává trapné ticho. Tedy tak, jak by reagoval v podobných situacích normální člověk. Za to zaslouží Kumail dík a aspoň ty 3*. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vůbec bych se nezlobil za mnohem vyšší přísun humoru. Právě humor mi zde totiž žalostně scházel. Zoe Kazan je herečkou, která mi k srdci nepřirostla, a to hlavně kvůli jejímu nepřitažlivému zevnějšku. V tomto snímku plní pouze roli jakéhosi přebytečného obalu kolem rozmnožovacího ústrojí. Film začne být trošku sledovatelný až v momentě, kdy dostane Zoe rýmičku a nebohému muslimovi nezbude nic jiné, než se postupně začít přátelit s jejími zvláštními rodiči a nepřátelit se se svými ještě zvláštnějšími vlastními rodiči. Celý film je přitom nesmírně předvídatelný a v mnoha pasážích velmi nudný. Pokud nemáte vyloženě slabost pro romantické komedie, tak o nic nepřijdete. ()

classic 

všechny recenze uživatele

STAND - UP KOMIK, pôvodom z Pakistanu, teraz žijúci v Spojených štátoch, KUMAIL NANJIANI, napísal spolu so svojou skutočnou manželkou scenár, ako sa stretli, odovzdali ho odborníkovi na slovo vzatému - Judovi Apatowovi, a tak sa všetci rozhodli : „Natočme o tom film” ! To je na jednej strane, určite dobrý nápad, ale na strane druhej, zveriť réžiu nie príliš skúsenému Američanovi Michaelovi Showalterovi, nepokladám za úplne najmúdrejšie rozhodnutie, lebo práve povestné : “AKCIA” , mi najviac zo všetkého prekážalo, nedokázala ma presvedčiť ani nie na 40 %, a tie ostatné percentá sú zaslúžene za hercov. Inak samotná myšlienka, o čom je práve IDEA, je naopak celkom prospešná... Niečo, ako klasika : Hádaj, kto príde na večeru + doplnok hocakého filmu, v ktorom vedľajšiu / hlavnú postavu postihne veľká choroba, ktorá ju odstrčí na vedľajšiu koľaj, do pozície : kómy. Hm... nakoniec som uvážil, že tento film nebol nič extra, čo by som oľutoval, ak by som toto nezhliadol. Asi najväčšie plus je v exotickom Kumailovi Nanjianovi, ktorý de - facto hrá sám seba. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na plný počet to po pravde nebude. Nie som odrovnaný. Na druhej strane môžem povedať, že The Big Sick predstavuje tak jednoduchú a zároveň originálne podanú drámu plnú životných strastí i krás, že po zhliadnutí zostáva človeku v srdci naozaj nečakane silná pohoda. A to pritom nešlo o žiaden prvoplánovaný happy end. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kde Terry (Ray Romano) spomína hru "Throw the Chalk at Jimmy" bola improvizovaná. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)
  • Meno Emily Gordon (Zoe Kazan) bolo pre potreby filmu kozmeticky upravené na Emily Gardner. (lebarbo)

Reklama

Reklama