Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

quixote 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené, slušně zahrané (L.Švormová věru nezklamala), s atmosférou a dramatickým tahem, ale jinak jen x-tá variace na omleté téma, navíc hodně předvídatelná, v podstatě bez překvapení, což se týká i typů a vývoje postav a jejich hereckého obsazení. Honajz má pravdu, že se tu najde i dost nelogických děr. Závěr je sice uvěřitelný, ale působí spíš dojmem, že chce diváky spíš trochu šokovat nebo kázat cosi hodně otřepaného o „božích mlýnech“ nebo o tom, že s čím kdo zachází..... Originální a pod kůži jdoucí scénář jako byla režisérčina minulá „Nespavost“ se bohužel nerodí každý den! Osud spisovatelky Monyové filmu ex post dodal tragický rozměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Což o to, pobaví to. Je to slušně vystavěné, docela dobře i zahrané. Ale už při závěrečných titulcích po tom nevzdechnete. Taková sofistikovanější volba pro divačky Ordinací a Pojišťoven.Prostě to není úplně blbý, ale víc jak pobavení to nenabízí. Protože to má řadu logických děr včetně nelogického jednání postav. Možná to takhle v realitě funguje, ale pak jsou ti lidi blbí a neprůbojní. Třeba donašečka obědů si to hned z kraje s tchyní rozlije, a zrovna ona napadne pomstychtivou ženu na místo hospodyně? Jinak chytrá ženská, co dokáže osnovat proti snaše, nedokáže domyslet, kam vše může zajít? Manžel je takové pako, že sice matce dokáže lež, ale posléze se manželky nezastane? A proč si ji vlastně bral? Proč vlastně nevíme nic o jejich vztahu, co svatbě pořádně předcházelo? Inu, a to s těmi klíči je také pakárna. Jinak nyní "plnoštíhlá" Čvančarová fakt na role bláznivých studentek nebo co to hrála, nemá. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na zasmání tam byla jedině hláška, ve které se vyskytuje název filmu a jinak to bylo prostě o sviňské nerudné tchýni, takže se divím, že na začátku nebyla informace o tom, že film je založen na skutečné události. Jinak je to takovej obyč film, kterej neurazí ani nepotěší a proč se nakonec spolu ty dvě skámošily, to jsem asi nepochopil... ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Trnavský zahrál mamánka jak víno,bože takový chlapi sou uplně ubohý.No a mít takovou tchýni je snem každé ženušky:-))Hodně dobrá byla postelová scéna kdy Trnavský podvádí svoji choť se služkou Čvančarovou.trnavský se jen ohlíd kdo že je nachytal a pěkně číslo dokončil.Idiot pak vzal kytku a šel žádat o odpuštění,,chudák,asi moc rozumu nepobral.:-)No a Čvančarce to opět hodně seklo:-))) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

K filmu mne přilákalo jméno Martina Trnavského, kterého jsem neviděla hrát od jeho působení v "Ordinaci v růžové zahradě". Musím říct, že lepší televizní film jsem ještě neviděla. Libuše Švormová ztvárnila svoji postavu úžasně a ani ostatní nebyli špatní. A Jitku Čvančarovou jsem konečně viděla v záporné roli. Poslední půlhodina byla opravdu mrazivá, konec mě mrzel (v dobrém slova smyslu, mám ráda špatné konce :D), skvělé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)
  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama