Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (101)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Australský lesní hixplo survival, který je tak naturálně autentický až z toho mrazí. Po delším suchu zde máme opět něco, co si pozornost rozhodně zaslouží. Film je krásně natočený, hezky seznámí s postavama jak hlavníma tak zápornýma, skvěle funguje napětí a jedna poprava v lese patří k nejintenzivnějším scénám poslední doby, kde zamrzí jediné, že Gore tvůrci příliš nenabídnou, ale syrovost z toho jde cítit slušně. Velkým plusem je i neobvyklý styl vyprávění, kde tvůrci použili dvě různé časové roviny, které se vzájemně prolínají a působí to zajímavěji. Já se příjemně bavil, slušná záležitost. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Za dob Krokodýla Dundeeho byla v australské buši aspoň sranda, dneska se tam na potkání zabíjejí lidi. A hůř natočit už to snad ani nešlo. Film má standardních cca 90 minut, do poloviny se v něm nic neděje, zhruba v půlce se začne cosi dít, pro mě velmi neidentifikovatelné "cosi", kdy vlivem strašlivého střihu a nenávaznosti scén, nebylo o co stát. První utahaná půlka představuje rodinku, milenecký pár a párek primitivních maniakálních lovců vidláků, kteří si všichni dali spicha v divočině. Ti hodní šli kempovat, ti zlí sadisticky vraždit. Na všech prd záleží. Jen málokdo je sympatický a jakkoliv zajímavý. Čtyřčlenná rodinka to už má za sebou, to jsem ale hned nepoznal, že v podstatě sleduji "flashback" s událostmi, kdy už jsou dávno zmasakrováni. respektive ty samé postavy se na scéně objevují souběžně, jen na jiném místě a v jiném čase. Ano, tak příšerně nepřehledně to bylo vystavěno. A na scéně zůstal jen milostný pár, který zmasakrované táborníky najde, a zbývající čtvrthodinku se musí utkat s těmi ukrutně nehodnými pány. Finále se komplet odehrává ve tmě, ne ve tmě, kdy bezpečně ještě poznáte kdo je kdo, ale fakt v černočerné tmě, co by se dala krájet, takže píču bylo vidět. Z herců zapůsobil jen zlověstný Aaron Pedersen, ale film ho následně necitlivě vyřadil, tak už nezbyl nikdo pořádný. Střih, scénář a režie, nic z toho nefungovalo. Nuda, nulové napětí nulové gore, bez jiskry. Potenciál by možná byl, film by potřeboval dostat pořádnou fazonu. Tenhle slaboučce inscenovaný a nedomrlý mix survivalu a exploitationu na mě žádný kvalitní a zajímavý dojem neudělal. 2/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná brutalita a násilí vám ještě nezaručí, že natáčíte dobrý film. Australané se poslední dobou opravdu vytáhli a co rok přispějí něčím opravdu až překvapivě povedeným, bohužel v tomto směru už to se snaživostí až přehnali. Herecký výkony a prostředí nemaj chybu. Ty dvě hovada máte scénu co scénu chuť zašlapat do země a obětem fandíte a je vám jich líto. Jenže Power tlačí na pilu a když udělá z batolete baskeťák, už i já sem se díval jinam a to že nejsem žádnej vořežprut a v brutální akci si chrochtám. Ale čeho je moc, toho je příliš a konec se teda nepovedl vůbec a toho pesimismu bylo už nějak moc. Řemeslně v pořádku, atmosferické a brutální, bohužel až přehnaně brutální. Méně, je někdy více platí i v tomhle směru.60%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevydařený campingový pobyt v buši. Nečekejte ovšem něco tak drsnýho a syrovýho jako třeba slavný britský Eden Lake, tihle Australáci zvolili jinou filmovou řeč - ospalé pomalé tempo se zajímavým střihem a opravdu dlouhou předehrou před hodně decentním exploatačním finále. To bych já osobně považoval spíš za plus než mínus, pomalý filmy mi většinou sedí. Ale neseděli mi pan doktor a jeho nastávající. Zatímco hippie rodinka z první dějový linie mě zajímala, vzbudila moje sympatie a následně i soucit, páreček zaláskovaných měšťáků mi byl od začátku protivnej, svými xichty i kecama, hlavně ten chlápek. Jo, chápu že měl bejt vykreslenej jako srábek, kterej ani neumí vyměnit rezervu, ale čeho je moc... (SPOILER) Zaprvý jsem soptil, když nechal ležet na zemi kulovnici u chcípajícího aboridžinskýho mulata (šmarja i když neuměl střílet, tak použít by jí snad nějak zvládl). A zadruhý tehdy, když srazil na zem nadrženýho blonďáka a vzápětí začal utíkat pryč. Kristepane tyhle scény mě fakt derou - i když se třeba neumím prát, tak mu aspoň v tom momentě třeba narvu prsty do vočí, nebo prokousnu krk, nebo tak něco, prostě se ho budu snažit vyřadit... Blbec. A nejvíc mě naštvalo, že taková hnida to nakonec přežila. Nejlepší scéna - budoucí pí doktorová jde k autu a za ní se na několik nekonečných vteřin mlčenlivě objeví potácející se polomrtvé batole, fakt síla. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Já takový filmy nemám moc rád, protože jsou takový reálný a hnusný. Takže je hodnotím podle toho, jak moc jsem se strachoval o hlavní hrdiny a jak moc jsem zhnusen předvedeno brutalitou, atmosférou a celkovým depresivním vyzněním. Tady se to australanům povedlo tak napůl, nebyl jsem ani otráven ani ohromen. Takže průměr a na chvilku pryč od odlehlých končin a tamních buranů s puškama. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama