Reklama

Reklama

C.B. Strike - Volání kukačky

(série)
  • Velká Británie The Cuckoo's Calling (více)
TV spot

Epizody(3)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se filmují knížky. které jsou kriminálními bestsellery ( Adler Olsen, bo ,,Rowling - Gailbraight ), v případě prvního zmiňovaného jsem přelouskal tři první knihy, než jsem přesedlal na filmové zpracování. Volání kukačky měl několikrát v ruce a zároveň obrovský problém se do knihy začíst. Za to necelé tři hodinky, produkce BBC a Tom Burke s Holiday Grainger mě přesvědčili, že po žádné další knížce s touto tématikou již sahat nemusím, nebudu se trápit a zároveň nepřijdu o zajímavé případy. Budu zkrátka pozorovat tyhle dva ufouny v jízdě a pátrání v dalších zamotaných příbězích. Moc mě to baví. Jen tak dál. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem něco vyloženě skvělého, ale zatím mě první série nepřesvědčila o tom, že se jedná o něco výjimečného. Z hlediska budování postav je to velmi dobré, ale z hlediska detektivního mi to přišlo takové celkem průměrné s tím, že to rozuzlení má svoje mouchy. Ale přesto jsem zvědavý na pokračování. ()

Reklama

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Idem byť pozér - na rozdiel od seriálu je predloha (ktorú som čítal, no som to frajer) v dávkovaní a spájaní stôp oveľa šikovnejšia a darí sa jej udržať napätie prakticky do konca. Čo tu v prvom rade treba pochváliť je ústredné duo, ktoré je sympatické, prirodzené a hoci nejaké "milostné" iskrenie medzi nimi je tam skôr nasilu, chémia medzi nimi funguje. Ďalšie prípady si isto pustím. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BBC opět nezklamala a dodala další parádní detektivní minisérii, tentokrát adaptaci Rowlingové, jejíž předloha je mimochodem skvostná... a taky docela tlustá. A jelikož jde o seriál, adaptace naštěstí dopadla skvěle, sice s několika drobnými změnami, ale co na tom (obzvlášť, když jsem to poprvé a zatím naposledy četl v době, kdy kniha vyšla). Atmosféra fajn, režie skvělá, hudba skvělá, scénář propracovaný, Holliday Grainger je nádherná a naprosto okouzlující a Tom Burke naštěstí nezklamal. Strika jsem si sice představoval o něco staršího (což nejspíš i je), ale tendlecten mušketýr ho zahrál naprosto parádně A jak už to tak u britských seriálů chodí, dokonalé herectví tady předvádějí naprosto všichni. A jak je dobrým britským zvykem, seriál je propracovaný v každém detailu a skvěle se na něj dívá. A fakt to utíká, u Rowlingové prostě nuda nehrozí. Vynikající adaptace, těším se na Hedvábníka a doufám, že se natočí všechno, protože Strike se skutečně povedl po všech stránkách. A podobně jako v případě Luthera nebo Wallandera má i Cormoran vizuálně zajímavou znělku s nádherným hudebním podkresem. 95% - něco mi totiž říká, že případ č.2 bude ještě o něco lepší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První případ jednonohého detektiva a zatím velice dobré. Na hlavní postavu jsem si chvíli zvykal, protože je stereotypní až hanba (trauma, chlast, problémy s penězi) ale nakonec mi sednul, stejně jako propracovaný případ, který sice nemá šokující zvrat, ale chytře vystavěné vyústění. Navíc 3 díly tak akorát. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama