Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Legendárny ruský Mrázik rozobratý na súčiastky, bez rozprávkovej časti ale zato obohatený o komediálne a hlavne fantasy pozadie. Triky potešia, Rusi už dávno nie sú tam, kde ich všetci stále vidia, ale tri hviezdy dávam len za originalitu, lebo opäť ako vždy, nech mi všetci milovníci ruského jazyka prepáčia, ale pozerať toto v ruštine, to je fakt hlavybôľ... :) ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Kostěj je k*rva king! Ruský pohádky jsem měl v dětství hodně rád a i když Vasilisu jsem si tenkrát představoval o hodně krásnější, než byla tady, tak ten feeling se mi vrátil.Sprintující chaloupka, basující Ivan, to jsem se válel smíchy. Vlastně jediný, co mi kazilo dojem, byla očividná snaha Disney zapasovat do děje trochi těch imperialistických prvků - povedl se pouze jeden a to Ivanův pěvecký a taneční výkon v jeskyni. Ale já se u toho výborně pobavil a to jsem od toho nic moc nečekal. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Být sirotek a naprosto netušit, odkud jste se vyloupli, je mizérie. Dozvědět se, odkud jste se vyloupli a z toho titulu zklamávat očekávání svého okolí, protože, na rozdíl od otce bohatýra jste spíše chudatýr, je mizérie snad ještě větší. Možná jsem v ruském měřítku benevolentní, ale Ivan mi připadal v prostředí a vztazích pohádkového světa zmatený přiměřeně tomu, že vyrostl ve světě našem, v boji s mečem neschopný, jak logicky musí být někdo, kdo meč považuje výhradně za imperativ v druhé osobě jednotného čísla ke slovesu mečet. Navzdory tomu získá postupně sympatie krásné Vasilisy i diváků (pořadí závisí na blahovůlii, pohlaví, věku, empatii a toleranci každého jednoho diváka) a nakonec ukáže, že není ani hloupý, ani neschopný a dokonce ani zcela bezcharakterní. Zaváhání v krizi k hrdinům, kteří procházejí proměnou, klasicky klišovitě patří. Co závěr, ten byl tak nějak úsměvně prvoplánový, prvoplánově úsměvný, ale co nevyřečená, a to i Ivanem samotným, otázka: Co se sakra stalo s Vasilisou? Manželkou Ilji Muromce a tím pádem logicky matkou jeho jediného syna - Sokolíka/Ivana? ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitom začiatku, v ktorom je kopec symboliky terajšieho sveta, sa prenášame do fantasy sveta, kde sa pobaví každý - od najmenšieho diváka až po každého, čo chce malý úlet od reality. Kopec aj humorných scén a veľmi poučný koniec... Škoda len, že Kostej mi pripomína generála z Death snow 2... Inak dosť dobré. 75%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem epickou fantasy, jenže ona je to spíš pohádková komedie. Člověk zvyklý na hrůzy typu Řachanda, nebo na Saxánu a Lexikon kouzel asi mávne rukou, ovšem tahle kombinace se dá natočit dobře. Rusům to vyšlo tak na horší jedničku. Scénář celou dobu balancoval na hraně trapnosti a i když se občas povážlivě zapotácel, na špatnou stranu nikdy nepřepadl. Některé vtípky jsou opravdu výborné. Ty méně podařené jsou zase skvěle zahrané. Konstantin Lavroněnko mluví sám za sebe a kupodivu mi sedl i drzý floutek Viktor Choriňak. No a na východoevropskou Alicii Vikander je radost pohledět. Jak už kdosi zmínil, Poslední bohatýr opravdu připomíná Hvězdný prach. Nemá jeho vycizelovanou preciznost, ale je stejně nápaditý a osvěžující. Takových filmů není nikdy dost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama