Reklama

Reklama

Zabijáci z maloměsta

  • Dánsko Dræberne fra Nibe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Prudce nekorektní dánská komedie o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést. Otázka zní: stojí to za ty následky? Když hledáte fajnové řemeslníky, Iba a Edwarda rozhodně nevolejte. Jsou to totiž flákači a hochštapleři. I takové řemeslo má ale zlaté dno. Úspory na horší časy utěšeně narůstají, teď ještě vypořádat se s neuspokojivým manželským životem. Jenže rozvod stojí peníze. Spoustu peněz. A Ib s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné. Přichází spásná myšlenka. Na internetu seženete všechno. I ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat... Divoký tanec začíná! (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Asi nerozumiem dánskemu humoru alebo čo, ale tento snímok ma dosť nudil. Celkom slušný nápad a scenár zaobalený do ťažko stráviteľnej a nelogickej vaty, ktorá jednak nebola nejako vtipná, ale ani zaujímavá. Čierny humor má svoj osobitý ráz a bolo ho badať aj v tomto filme, ale akosi to na mňa celé nefungovalo. 45 % ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo, ale přiznávám, že to rozhodně není pro každého. Ujetý film s černým humorem. Viktor mě několikrát neskutečně pobavil, hlavně scéna s Arabem v taxíku neměla chybu, nečekal bych, že něco takového dá někdo v dnešní době do filmu. Je vidět že na severu umí nejen kriminálky, ale i komedie. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pokud si oni mohli najmout vraha...proč bychom nemohly i my?!“ - „No, protože je to nezákonný!“ - „Nezákonný?“ - „Jo!“ - „Ne, to je rovnoprávnost! Je to rovnoprávnost, Gritto. Hele, máme přece právo být stejný bastardi jako chlapi!“ Jenže snažit se zrovna v tomhle vyrovnat manželům může znamenat dvojnásob problémů… Bornedal se tady utrhl ze řetězu. Natočil absurdní, střelenou, černohumornou záležitost, u které je ideální vypnout kvůli některým vpravdě jednoduchým až primitivním fórům. Umně využívá všemožné předsudky a škatulky, klíčovým slovem pro celý film je nadsázka. Cca hodinu je to extrémní a pestrá nálož humoru, u které jsem se bavil takřka maximálně, pak film bohužel začne ztrácet dech (od „ženské chvilky“ obou mužů), dojezd připomíná už jen dost slabý odvar. Přesto i díky postavám (kralují hlavně oba zabijáci) nemůžu jít pod 4*. „Vždy na všem hledej pozitiva. To mi říkala má máma. Třeba když mi umřela andulka. Podívej, Ib. Pozitivní na tom, že ti umřela, je, že teď můžeš mít andulku vycpanou. A to mnoho lidí nemá!" ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Když je člověk stárnoucí zedník s poněkud přitroublým kamarádem v jednom z konců světa v severském městečku s několika domy a značně omezeným počtem zákazníků, tanečním sálem místo kostela a s jednou hospodou se spastickým číšníkem, jeho smysl pro rozlišení dobra a zla značně okorá. A když dojde k názoru, že to se stárnoucí manželkou už nemá tu jiskru jako zamlada, snadno dojde k přesvědčení, že ji klidně může nechat zabít…Tahle komedie je pěkně černě syrová, herci patřičně, zcela v duchu severské black noir comedy přehrávají až hanba a kromě toho, že se pobavíte (pokud severským komediím s krutějšími vtípky a značně nekorektními dialogy fandíte), nestrávíte s hlavními hrdiny moc času. Film má značně sympatickou stopáž a i přes občasné blbé dialogy celkem uteče. Dávám pěkných 60%, na stovku to bohužel fakt nebylo… ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ole, co to jako, kurva, bylo, vole?! To se takhle po Adamových jablkách či Milých lidech naivně domníváte, že s Dány prostě do hovna šlápnout nelze, obzvláště, má-li to v celuloidových zádech kulantního režiséra a Proktora v hlavní roli. A bác ho! I s takovými predispozicemi náhle vyškrábáváte z podrážky trapnou semidebilní taškařici pro zabržděné hihňaly u tak Trošku lopatích spektáklů, v níž všichni, kromě toho, že ze sebe v duchu předčasně potraceného scénáře dělají ultimativní dementy, ještě navíc afektovaně přehrávají hůř než Tříska v Hamletovi. Strašlivě retardovaná pičóza, za kterou každý z těch blahoslavených čtyř a pětihvězdičkářů zaslouží hodit do výběhu banán a vyhrát poukázku na roční maratón shitkomů Prímy Hnooj, TV Lopattov, nebo rovnou na lobotomii. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama