Reklama

Reklama

Zabijáci z maloměsta

  • Dánsko Dræberne fra Nibe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Prudce nekorektní dánská komedie o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést. Otázka zní: stojí to za ty následky? Když hledáte fajnové řemeslníky, Iba a Edwarda rozhodně nevolejte. Jsou to totiž flákači a hochštapleři. I takové řemeslo má ale zlaté dno. Úspory na horší časy utěšeně narůstají, teď ještě vypořádat se s neuspokojivým manželským životem. Jenže rozvod stojí peníze. Spoustu peněz. A Ib s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné. Přichází spásná myšlenka. Na internetu seženete všechno. I ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat... Divoký tanec začíná! (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli jde o sebereflexí prostoupenou komedii nebo o dánskou národoveckou variaci na Troškovy Babovřesky, kde pohodu, nudu a malé problémy dánského maloměsta získají nebezpečný rozměr až s migranty, kteří se do věci vloží. Tyto tupě archetypální postavičky z narušené ciziny, kde se afektovaně vraždí a neustále chlastá, se ale naštěstí beztak vybijou mezi sebou a Dánský člověk tak může pokračovat dál ve svém poklidném životě malých dějin. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filozofující ruský věčně ochlastaný zabiják versus anglicka zabijačka v důchodovém nebo předdůchodvém věku a dva manželské páry, co se rozhodli vyřešit své vztahové krize. Barevnost humoru v tomto firmu je ryzí černá a když čtu v komentářích srovnání s Troškou, říkám si, že tady někdo moc času traví na sluníčku. Prostá a zbytečně nekomplikovaná černohubka dokáže pobavit a své publikum si určitě najde. ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém je spousta toho, co by už teď v amerických filmech být nemohlo. A právě proto je to ohromná prdel, ale jak to u seveřanů bývá, prosvítá z toho i smutek - tentokrát nad tím, kam lze až dojít po nějakých letech v manželství. Bavily mně skoro všechny postavy a smál jsem se celkem pravidelně po celou dobu - takže dobrý. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pokud si oni mohli najmout vraha...proč bychom nemohly i my?!“ - „No, protože je to nezákonný!“ - „Nezákonný?“ - „Jo!“ - „Ne, to je rovnoprávnost! Je to rovnoprávnost, Gritto. Hele, máme přece právo být stejný bastardi jako chlapi!“ Jenže snažit se zrovna v tomhle vyrovnat manželům může znamenat dvojnásob problémů… Bornedal se tady utrhl ze řetězu. Natočil absurdní, střelenou, černohumornou záležitost, u které je ideální vypnout kvůli některým vpravdě jednoduchým až primitivním fórům. Umně využívá všemožné předsudky a škatulky, klíčovým slovem pro celý film je nadsázka. Cca hodinu je to extrémní a pestrá nálož humoru, u které jsem se bavil takřka maximálně, pak film bohužel začne ztrácet dech (od „ženské chvilky“ obou mužů), dojezd připomíná už jen dost slabý odvar. Přesto i díky postavám (kralují hlavně oba zabijáci) nemůžu jít pod 4*. „Vždy na všem hledej pozitiva. To mi říkala má máma. Třeba když mi umřela andulka. Podívej, Ib. Pozitivní na tom, že ti umřela, je, že teď můžeš mít andulku vycpanou. A to mnoho lidí nemá!" ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je nezbytné nalít si čistého vína a přiznat si, že tohle byla hodně nekoukatelná sračka. Přitom to začalo docela dobře a humor vcelku fungoval. Bohužel asi jen do prvního ožrání se a objednání nájemného zabijáka. Potom šlo všechno do kytek a film se začal topit ve stereotypech a neskutečně se táhnout. Měl jsem doposud jen dobré zkušenosti s tím, že kombinace Dánska a černého nekorektního humoru fungovala spolehlivě. Tímto filmem se to změnilo. Zdejší průměrné hodnocení je až neadekvátně vysoké. Film na stěží jedno zhlédnutí, který je s přibývající stopáží více a více otravný a méně a méně vtipný. Ve filmu se najde pár slušných momentů, ale ty zdaleka nevyvažují tu všudepřítomnou nudnou výplň. [25 %] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama