Reklama

Reklama

Zabijáci z maloměsta

  • Dánsko Dræberne fra Nibe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Prudce nekorektní dánská komedie o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést. Otázka zní: stojí to za ty následky? Když hledáte fajnové řemeslníky, Iba a Edwarda rozhodně nevolejte. Jsou to totiž flákači a hochštapleři. I takové řemeslo má ale zlaté dno. Úspory na horší časy utěšeně narůstají, teď ještě vypořádat se s neuspokojivým manželským životem. Jenže rozvod stojí peníze. Spoustu peněz. A Ib s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné. Přichází spásná myšlenka. Na internetu seženete všechno. I ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat... Divoký tanec začíná! (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

angel74 

všechny recenze uživatele

Dánskou kinematografii mám hodně v oblibě, ale tahle ulítlá černá komedie mi moc nesedla. Nejde zrovna o scénáristickou perlu a některé fórky vyzněly dost trapně. Ovšem vidět Nicolase Bro tančit salsu, to byl vskutku nevšední zážitek. Málem jsem se potrhala smíchy. Zkrátka a dobře, hereckému obsazení nelze nic vytknout, všichni zúčastnění předvedli, že mají komediální potenciál. A Søren Malling v roli „důvtipného” kriminalisty mě mistrně utvrdil v tom, že z hlediska inteligence si dánská policie v ničem nezadá s tou naší. (55%) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli jde o sebereflexí prostoupenou komedii nebo o dánskou národoveckou variaci na Troškovy Babovřesky, kde pohodu, nudu a malé problémy dánského maloměsta získají nebezpečný rozměr až s migranty, kteří se do věci vloží. Tyto tupě archetypální postavičky z narušené ciziny, kde se afektovaně vraždí a neustále chlastá, se ale naštěstí beztak vybijou mezi sebou a Dánský člověk tak může pokračovat dál ve svém poklidném životě malých dějin. ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

Když je člověk stárnoucí zedník s poněkud přitroublým kamarádem v jednom z konců světa v severském městečku s několika domy a značně omezeným počtem zákazníků, tanečním sálem místo kostela a s jednou hospodou se spastickým číšníkem, jeho smysl pro rozlišení dobra a zla značně okorá. A když dojde k názoru, že to se stárnoucí manželkou už nemá tu jiskru jako zamlada, snadno dojde k přesvědčení, že ji klidně může nechat zabít…Tahle komedie je pěkně černě syrová, herci patřičně, zcela v duchu severské black noir comedy přehrávají až hanba a kromě toho, že se pobavíte (pokud severským komediím s krutějšími vtípky a značně nekorektními dialogy fandíte), nestrávíte s hlavními hrdiny moc času. Film má značně sympatickou stopáž a i přes občasné blbé dialogy celkem uteče. Dávám pěkných 60%, na stovku to bohužel fakt nebylo… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filozofující ruský věčně ochlastaný zabiják versus anglicka zabijačka v důchodovém nebo předdůchodvém věku a dva manželské páry, co se rozhodli vyřešit své vztahové krize. Barevnost humoru v tomto firmu je ryzí černá a když čtu v komentářích srovnání s Troškou, říkám si, že tady někdo moc času traví na sluníčku. Prostá a zbytečně nekomplikovaná černohubka dokáže pobavit a své publikum si určitě najde. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Začínalo to jako fajnová bláznivá komedie, bohužel se to po velmi vtipném, ale také velmi krátkém, úvodu změnilo ve standardní nezáživnou frašku s pár dobrými momenty a absolutně nesympatickými hlavními hrdiny. Naštěstí to čas od času od úplného dna zachraňuje Marcin Dorociński v roli věčně opilého ruského zabijáka. Moje hodnocení 45%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama