Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Věřím, že tento film Q.Tarantina zaujal- válka jako pozadí pro dobrodružný příběh, v němž se parta antihrdinů zaplétá do jedné krkolomné akce za druhou, cynické poznámky, černý humor a k tomu spojení ženské nahoty a zbraní, na které si předobrazy (Velký útěk, Tucet špinavců, Kam orli nelétají, Kellyho hrdinové) netroufly ani pomyslet. Zábavný snímek, který si nehraje s psychologií postav, žene se dopředu a ani chvíli nenudí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku komediálnější příběh, ale vyšlehla na mě vážná situace s drsňáckým velitelem, který se prostě s nikým nesere, asi tak jako válka samotná, a to mě docela zklamalo. Dále jsem koukal na film, který v sobě sice ždibek černého humoru má, ale málokdy se takovému humoru dá zasmát, pokud má svojí poetiku, kterou jsem v tomto filmu zase tolik necítil. Veliká škoda, docela dost jsem se na tento film těšil. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy bývají většinou dramatické,vážné,temné a znepokojující.Ten prokletý obrněný tank je ovšem pravý opak.Zábava od první do poslední minuty.Hodně odlehčená válečná jízda,vulgární,vtipná,akčně přehnaná.Zápletka maximálně jednoduchá,o to ovšem účinější.Spousta skvělých postaviček,dějově s neuvěřitelným spádem a množstvým různorodých scén,kde se fantazii meze nekladli.Tento film není kdovíjak filmařsky kvalitní,je ovšem 100% proklatě zábavným a osvěžujícím béčkem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Němci přišli o V2. V tomhle filmu střílí Nácky i prakem :-)) Ale teď k věci: Tohle mohl být buďto výborný válečný film se skvělým námětem, nebo dost dobrá akční parodie. Ale dohromady to jaksi nefunguje. Vážně se tvářící příběh strašlivě sráží obrovské blbosti ve scénáří a chvílemi dost debilní hlášky nepříliš inteligentní bandy dezertérů (mimochodem, dabing Řitka video to teda moc nevylepšuje), jako parodie je to zase příliš strohé a umírá moc kladných hrdinů. Hudba působí místy komicky, když se snaží napodobit styl například Where eagles dare. S Dirty dozen bych to rozhodně nesrovnával, tam to mělo svůj vnitřní řád. Nečekáte-li příliš propracovaný scénář, ale máte rádi střílečky, může být tenhle film podle vašeho gusta. Můj Gusta ale není váš Gusta a proto takové hodnocení. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Takovy klasicky akcancek a produkt sve doby, co se snazil vzit "to nej" z ostatnich valecnych filmu - Great Escape, Dirty Dozen, Where Eagles Dare, Von Ryan's Express, Cross of Iron, Navarrone,... Banda nespolehlivych americkych vojaku-kriminalniku je pri prevozu MP napadena nemeckou stihackou ;]] a proto se rozhodne vyuzit prilezitosti a vezme kramle. V ceste stojici spolubojovniky s chladnou hlavou postrili.... Po prevleceni do nemeckych uniforem (neco jako Svejk ;]]) nestastnou nahodou zlikviduji specialni americkou jednotku, ktera ma specialni poslani, jelikoz je ale zajmou francouzsti partyzani (ted me dobre poslouchejte, nebudu to vickrat opakovat) museji dokocit jejich silenou misi - prepadnout vlak prevazejici tajne soucasti WauZwei. Cele to lemuji zajimave a zabavne charaktery sypouci ze sebe hafo humoru a akce. Nudit se nebudete, ale klise je holt klise.... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v italském Laziu. (Terva)
  • Film měl pracovní název "Bastardi senza gloria", v angličtině "Bastards Without Glory". (Terva)

Reklama

Reklama