Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 7

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (115)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu přijít na to, proč, ale podle mě to prostě nefungovalo. Možná je to proto, že jsem nikdy baletu příliš nerozuměla, ani jsem jej nijak nevyhledávala. Tady se ta troška ovšem dala snést. Podle mě byl spíš problém ve zpracování než v ději, Clara měla objevit záhadnou říši a prožít neobyčejné dobrodružství. Tady to však bylo trošku jinak, na základech povídky by se dal vystavět příběh plný nečekaných zvratů a ještě nečekanějších řešení, dalo by se vyhrát s dialogy a samozřejmě s propracovaností postav. Když to shrnu, tak jsem čekala něco víc, více napětí, odvahy a propracovanější děj, tohle mi přišlo jako pro děti z mateřské školky. Odvážná Clara se vydává do neznámého světa, aby bojovala proti zlé Matce Perníkářce po boku Švestkové víly, jenže přitom je ta zlá právě ona. Tenhle film mě opravdu zklamal, je to jedno z nejodbytějších zpracování, jaké jsem kdy viděla. V tom divadle jsem pomalu usínala a ve finále bylo nesčetněkrát lepší než tohle. V žádném případě nedoporučuji přílišná očekávání, možná Vás poté film, na rozdíl ode mne, příjemně překvapí. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako to, že to je kýčovité, přebarvené, přeslazené- to mi ani tak nevadilo- to totiž koneckonců je třeba i Mocný vládce Oz, Popelka, Alenka v říši divů, nebo i Kráska a zvíře. To, co mi ovšem vadilo, byla nuda a naprosto prostoduchý příběh. Ale tak jednou se na to podívat, to jako jde - a ty CGI myši byly dokonce super...40% ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Klára objeví podivnou zemi plnou kouzel a barev a zjistí, že se má stát její královnou. Nejdřív ale musí zastavit Perníkářku, která chce celou říši zničit. Louskáček a čtyři říše je po všech směrech průměrná pohádka, která má funkční, ale okoukaný příběh, často zbytečně přeplácaný a skoro až kýčovitý vizuál a herce, kteří pod tou hromadou makeupu a v divných kostýmech nemůžou pořádně hrát. Prachy na tom jsou vidět, ale to je tak všechno. Průměrná pohádka, která neurazí, na první ligu ovšem ani zdaleka nemá. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel tak nezáživný film. Vizuál na vysokej úrovni a peknučká ústredná herečka ešte výhru nezaisťujú. A čierny luskáčik ? ... tento trend čiernych elfov a čierneho kalkulu sa mi vážne nepáči. Nie je to prejav úcty ani rešpektu, je to KALKUL. Čo to bude nabudúce ? čierny eskimák ? čierny viking ? čierny samuraj ? ()

drake31 

všechny recenze uživatele

The Nutcracker and the Four Realms prináša vizuálne podmanivý zážitok, ktorý je očakávaný od Disney, no film zlyhal vo všetkých ostatných oblastiach. To, že režisérske duo zlyhalo, tomu sa moc nečudujem mať v rukách taký scenár. Ak si ako divák uvedomíte každý "twist" a posolstvo pol hodinu či hodinu predtým ako bude odhalené, tak vedzte že máte pravdu. Očakávania som nemal žiadne, keďže marketingová kampaň bola na zaplakanie, no aj tak som odchádzal z kina sklamaný ... a trochu prispatý. Som si vedomý, že nepatrím ani zďaleka do demografie pre tento film, ale v kine nebola ani jedna osoba, ktorá odchádzala nadšene či uspokojene bez rozdielu na vek. The Nutcracker je cookie-cutter film, ktorý nenadchne, neurazí a pravdepodobne unudí mnohých. Potešili len skvelá Mackenzie Foy či roztomilo strelená Keira Knightley, ktorá si úlohu až prílišne užívala. Vianoce sa blížia, tak si ušetrite peniaze na darčeky. 1.5* P.S. Ak by mi niekto chcel vysvetliť ako tie štyri kráľovstvá fungovali, prosím. Lebo nech rozmýšľam ako rozmýšľam tak mi nič nedáva zmysel, obzvlášť keď film podkopáva vlastnú mytológiu a je preplnený scenáristickymi dierami - ako som už spomenul, scenár je absolútne príšerný, ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)
  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama