Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Mrazivý thriller, který není ze Skandinávie.. Může to vyjít? Bože, vyšlo to DOKONALE! Jsem naprosto unešen tímto německým thrillerem, kdy jsem si skoro zakryl oči při pitevní scéně.. To se mi už dlouho u filmu nestalo, takže za to paří tvůrcům obdiv.. Za odvahu to tam opravdu dát.. Všechno! Co se příběhu týče, tak já jsem absolutně nevěděl o čem tento film je a to je asi to nejlepší co můžete udělat.. Nic si o tom nezjišťovat, a pak se do toho ponořit. Ono vás to za ty dvě hodiny vůbec nenechá vydechnout a vy jenom zíráte a občas skřivíte pusu kvůli fakt nechutným scénám..Ale svým způsobem jsem za ně rád.. Víc ten film pak prožíváte.. Celkově jsem fakt nadšeně překvapen a až na dost překombinovaný závěr to byla neskutečná podívaná a je soudruhům z NDR tleskám! ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller dělal čest svému žánru. Už od začátku je plný napětí, akce a super atmosféry. Pravda. Jste sice na začátku zmatení jak lesní včela, ale postupně vám jsou karty hezky rozkrývány. Veškeré herecké obsazení bylo perfektně vybrané. Nejsympatičtější mi byla Laura. Konečně sympatická a příjemná ženská postava. „Hledání pokladu“ bylo nápadité, mělo to šmrnc a napětí. Minimálně 1* letí i za realistickým vyobrazením. Jak už pitvy, znásilňování, tak mrtvých těl a sebevražd. Kolečko událostí se hezky pomalu uzavírá a vše do sebe zapadá. S postavami tedy nešetřili, takže konec byl trošku chaotičtější, ale stejně jsem byla přikovaná k obrazovce a napnutá. Už jsem ani nevnímala brebentění milé společnosti.  Obrovské překvapení. Jen ten úplný konec byl navíc a rozhodně by se bez toho film obešel. Velmi silné 4*. Moje nerozhodnost ale možná časem zvýší na 5*. ()

Reklama

a0001 

všechny recenze uživatele

Konečne brutálne, atmosferické, hororové, nápadité krimi, ktoré je nabité zápletkou od začiatku až do konca. Vizuál nesie prvky skôr severských krimi, čo je iba ďalší pozitívny bod, navyše ponúka neskutočne sýty dej ktorému sekunduje skvelé tempo. Áno je absurdný, ale je to film.. Veľmi prekvapil 95% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Solídnu prasárničku si nemčúri nachystali. Človek by povedal, že tá pitva v úvode bude to najhoršie, ale kde. Ďalej sú lepšie šmakocinky. Perfektne zamotané, núti to rozmýšľať, až do samotného záveru je to dosť otvorené a stať sa môže hocičo. A hocikto môže byť hocikým. Vyžaduje plné sústredenie a aj keď je na nemecké pomery dlhý, ubehne veľmi rýchlo. Neodporúčam pri ňom jesť. 4 z 5 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Odříznutí je překvapivě velice povedeným a poměrně originálním thrillerem. Nejvíc mě bavila pasáž improvizované pitvy. Herci jsou skvělý. Klaďasové správně sympatičtí a záporáci uvěřitelně odporní. U spousty postav není dokonce poznat, na kterou stranu patří. Hlavní pozitivum je hlavně dobře dávkované napětí, které je rozloženo tak dobře, že mi vůbec nepřišlo, že film má víc jak dvě hodiny. Odříznutí je přesně ten film, který by si zasloužil pokračování. Přece zůstalo ještě dost částí těla, které by se hlavnímu padouchovi dalo amputovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama