Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Radko 

všechny recenze uživatele

Kuchársky príbeh. Kontinuitu kulinárskych slastí, ktoré pojedačov uvádzajú do extatických stavov má zabezpečiť malé dievčatko. A verte-neverte, neznamená to pre malé dievča žiadnu spásu, hoci sa to tak miestami javí. Malá slečna má našťastie ochrancu v podobe slepého deda. Nuž a ten ju hockomu len tak nedá! A tak sa môže začať priamočiara likvidačná akcia, kde sú záporáci slizko záporní a rodičia tiež riadne odporní. Možno vďaka faktu, že v poslednej dobe som videl veľa artových experimentov, padol Muž v temnote 2, odohrávajúci sa, rovnako ako jednotka, v meste duchov Detroite, ako riť na šerbeľ. Alebo inak: slasher jak sa patrí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První díl mě docela zaujal svým námětem. Měl jsem k němu sice jisté výhrady, ale nakonec si ode mě vysloužil lehce nadprůměrné ohodnocení. Takže jsem se na toto pokračování i docela těšil. Zvláště když se v poslední době stal Stephen Lang mým oblíbencem. Jediné z čeho jsem měl obavy, byla výměna na režisérském postu. Do křesla tentokrát usedl režisérský panic leč scénárista obou dvou filmů. A v porovnání těchto dvou kousků si nakonec vedl přece jenom hůře. Zatímco jednička mě zpočátku moc nebavila, ale postupem času se z toho stala pěkně surová podívaná s dobrou atmosférou, tak u dvojky jsem zažil přesný opak.   Tady mě zase nejvíc bavil začátek. Do chvíle, kdy byl slepec přemožen a jeho dům lehl v plamenech, to byla rovněž pěkně drsná podívaná. Členové gangu byli pěkně ujetí, zvláště pak ta bratrská dvojice blonďáků – vražda ženy v autě i topení Phoenix v kovové bedně + souboj a výbuch ve sklepě – parádní pasáž. Opět z toho byla cítit solidní atmosféra a pach krve ve vzduchu. Jenomže tvůrce se tentokrát rozhodl, že nechce celý děj nechat zas jenom v baráku (potažmo skleníku) a tak se následně přesuneme do úkrytu gangu. A tady začala kvalita filmu upadat.   Seznámení s matkou bylo tvrdé a svým způsobem až nechutné. Mladé děvče konečně pochopí, proč její skuteční rodiče po ní tolik touží a i zbytek diváků v tu chvíli začne nejspíš fandit slepci, který taky rozhodně není žádný svatoušek. Ponurá atmosféra se pomalu ale jistě začala vytrácet a na scénu přišla ne moc povedená akční pasáž (střelba ve vodě dosti nereálná). Pak to vzalo rychlý spád a přišlo krvavé finále. Nevím, ale prostě mi ta druhá polovina přišla strašně moc uspěchaná. Don't Breathe 2 tak sice určitě nezklamal, nicméně první díl se mi líbil víc.60% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

V jedničce se ještě daly slepcovy schopnosti přijmout, ale tady už působí skoro jako Daredevil. Ale na druhou stranu proč ne? Jo to našláplé, krvavé a Langovy to zlého bastarda bezvýhradně žeru. Jestli se ovšem něco povedlo dokonale, tak je to sestava záporáků. Tahle partička byla složená z té nejnižší moráolní spodiny přičemž vrchol jejich dna přišel cca v posledních dvaceti minutách. To mě fakt překvapilo. Kvalit prvního dílu film sice nedosahuje, ale jako lehce přitroublé béčko funguje na jedničku. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se musel rozhodovat mezi 3 a 4 hvězdami. Jednička je rozhodně lepší. Stephen Lang tu vlastně hraje to samé, akorát se z útočníka stal zachráncem. Odehrává se to o osm let později v jiném domě. Stephen má v opatrovnictví malou holku a tvrdí, že je její otec. Snaží se ji chránit a trénovat v přežití. Vše se změní, když si pro ni přijde její skutečný otec se svými kamarády z armády. I přesto, že to jsou ostří hoši, Stephenovi nedělá žádný problém je jednoho po druhém vyřídit. A tady to trochu naráží. Všechny ta zajímavé scény z 1 už tu proste nefungují, je prostě až moc dobrý. Pár smrtí je ale povedených. Nakonec se tu objeví dost zajímavý zvrat, čímž film nabere trochu jiný směr. Stejně je každému jasné, jak to skončí... "Teď uvidíš, co vidím já." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sahat psychošově schovance na orgány může mít u zdravého jedince klidně stejné vedlejší účinky, jako nechat se opíchat kurevsky ziskovou experimentální rychlokvaškou bez empiricky prokázané účinnosti proti mediálně záměrně zveličované nemoci s letalitou nižší než u zarděnek. Například smrt. A tak ve tmě zase číhá zmrd v podobě slepého, proti bolesti imunního, rychlohojivého a nyní téměř bez dilemat veskrze kladného sedmdesátníka, i ve svém požehnaném věku schopného bez bílé hole a labradora nafiletovat celé komando mladých a vidoucích speciálních jednotkářů, ovšem jednotkářů s řadou skrytých komorbidit a oslabenou imunitou vůči důchodcům. Oproti originální jedničce jde tentokrát „jen“ o stupidně jednoduchou a notně přestřelenou domácí invazičku. Avšak invazičku skvostně a neserouce se natočenou, syrovou, parádně brutální, plnou mimořádně oslizlých bezskrupulózních patolů a s megadrsným dědou Štefanem, předávkovaným Geriavitem. Čili sanctasimplicitní blaženost a rozhodně nic pro artové hnědopichy, přecitlivělé bukanýry, romantické hospodyňky a astrofyzika LIVČU. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama