Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t Breath 2 je tak trochu zbytečný Sequel, který nikdo nepotřeboval, ale naštěstí vyšel v době, kdy je hororové sucho, takže technicky a řemeslně nadstandartně natočenou podívanou beru všemi deseti, ale bez Alvarézového stylingu, to nešlape, tak jak má.Trochu mi vadí, že první půlka je hodně podobná prvnímu dílu, opět Home Invasion, kde místo vyloupení Langa jdou ukrást jeho osvojenou dceru, ale průběh je dost podobný. Zvrat v druhé půli je docela zajímavý, má to trochu exploit nádech, ale mínusem je pro mne akce, Lang mi prostě jako drsný slepec nesedí ( Když to srovnám s tím, co Momoa předvádí v See, tak Lang je spíš minion než Boss) a taky absence výraznějšího masakru ( 3 gore scény z možných 15 je opravdu málo) a takové zastřelení 4 protivníků během 3 sekund je vyloženě plýtvání dobře načtrnutým materiálem.Za vidění film určitě stojí, za poslední měsíc Don´T Breath 2 určitě patří k tomu lepšímu, ale příliš mě nestrhl ani jsem se u něj nebavil, tak jak jsem doufal.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kým bola prvá “kapitola” atmosférickou delikatesou, druhá vsádza na úplne odlišnú formu zážitku. Neviem čo tu pičujete. Pri momentálnych suchotách je toto “horor” roku, pričom či to mal byť “sequel” alebo “prequel” je prakticky irelevantné. Za mňa spokojnosť, akurát škoda, že podaktoré scény nemali dokrútku, akoby bolo zapotreby. Potenciál v podobe gore scén nebol využitý naplno, čo vždy trochu zamrzí. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vyděšení adolescenti nahrazeni skupinkou bezskrupulozních gangsterů s vojenským výcvikem a pokud si chcete druhé umírání ve tmě užít, nesmíte prakticky vůbec bazírovat na uvěřitelnosti. Ne, že by první část byla přehlídka toho, co by se dalo nazvat Natočeno podle skutečných událostí, ale tady už je těch nadpřirozených efektů víc než dost a vše korunuje finální střet s bastardy na cizím území, který už snese nejpřísnější kritéria filmové pohádky. Ale jak jsem psal, máte-li náladu či schopnost vypnout některá hodnotící filmová centra, zůstane vám pohledný, nezávadný  a napínavý flick, kde se zmrdům dostane i víc než jen spravedlivé odplaty a to někdy na čtyři hvězdy stačí, ne?  Z toho dvě osobně uděluji z lásky ke psům, rotvajler a pitbull a oba vlastně v kladných a významnějších rolích, pro pejskaře pochopitelně povinnost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred dvojkou som si zopakoval jednotku a to som nemal robiť. Jednotka má skvelý koncept. Parta sympatických zlodejíčkov vs. ultimatívny zmrd, ktorý je ale slepý. Vďaka tomu to bol celkom rovnocenný súboj a ja som mal komu fandiť. V dvojke je za hrdinu ten zmrd a ja som mu proste nedokázal zabudnúť všetko to svinstvo z jednotky a nemohol som mu fandiť. A to napriek tomu, že chránil roztomilé dievčatko pred ešte nechutnejšími zmrdmi. Ale súboj zmrd vs. dementní zmrdi pre mňa postrádal napätie. Iba som so zvedavosťou sledoval akými spôsobmi ich jedného po druhom likviduje. Technicky to je špičkovo natočené. Gore efektov je tu na môj vkus tak akurát a sú celkom originálne a úmrtia sú vynaliezavé a bolestivé. Potešilo ma aj niekoľko odkazov na jednotku pri akčných scénach. Ale po emocionálnej stránke mi tam všetci pripadali odporní. Tretiu hviezdičku nakoniec tesne udeľujem len vďaka finálnemu vykúpeniu Langovej postavy. Škoda, že to neprišlo aspoň v strede filmu a možno by som mu aj fandil. Ale ak vznikne trojka, tak na to už seriem. Nekonečne naťahovanú sériu založenú len na gore likvidáciách typu Saw, fakt sledovať nepotrebujem. Tento diel pekne spravodlivo zúčtoval so všetkými postavami. A aj psy si napravili svoju povesť. 5/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vitální slepý děd s neomylnými instinkty,  nevídanou mobilitou a zabijáckým umem, který předvede vždy v době, kdy nemá návštěvní dny, (scenáristicky) dodýchal. A nyní na něj přišly i otcovské pudy. Fede Alvarez ho po pěti letech, a osm let od posledních  temných událostí, opětovně vzkřísil, nadopoval kloubním kolagenem a povolal, aby provětral kutilské náčiní na nezvané hosty. A když mu unesou jeho oblíbenou holčičku, musí nutně vytáhnout paty ze svého doupěte. Stephen Lang si je dobře vědom, že na stará kolena přišla jeho životní role, kterou si patřičně hýčká, však je také jedním z producentů filmu, a stejně jako v jedničce se mu daří zaujmout hlavní diváckou pozici. Omladinu z předešlé krvavé návštěvy střídá banda zločineckých typů, se kterou se není radno pustit do křížku. Došlo k prohození pozic na tvůrčích postech: Alvarez se už nějakou dobu filmové režii nevěnuje a přepustil svoji režijní stoličku Rodo Sayaguesovi, scenáristovi prvního dějství. Pro něj se jedná o filmový debut, který má všechny atributy i neduhy druhých pokračování. Moment překvapení, tolik přítomný v jedničce, se v podstatě vytratil. Rovněž atmosféra ustoupila akčním rejdům. Brutalita stále hraje prim, i když několik zabití se odehraje mimo záběr. Stále je to příjemně špinavé, místy hororově hutné a dokonce se dějství neomezí jen na stařešinův příbytek. Ocitneme se v zaplivaném hotelu, v němž se mírně promrhal potenciál zabíjení v netradičních kulisách, ovšem i tak by některé záběry neměli vidět citliví jedinci, zvláště pokud jim vadí, když oční bulvy "opustí" oční důlky. Dvojka dominuje v akci a tempu, rychle uteče a Stephen Lang perlí ostošest. Tak proč se s ním nevydat na (noční) vražedné manévry i podruhé. 8/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)
  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)
  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)

Reklama

Reklama