Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je jedním z mnoha českých sci-fi filmů, které se k vyjádření myšlenky obejdou bez velkých efektů a počítačových kouzel. Cestář (V. Brodský) trvale žije budoucností a odmítá všednosti běžného dne. Mezigalaktické výpravě se porouchá chronometr a vyšle humanoida (L. Sobota) k průzkumu planety za účelem nalezení schopného člověka k opravě přístroje. To se nakonec podaří a výprava může pokračovat v cestě. K zamyšlení snad stojí úvaha, že se naše společnost od roku 1977, kdy se film natočil, o mnoho dále ve vývoji neposunula. Pravda, máme "modernější" věci, ale jinak vše zůstalo při starém. Možná i proto se již mimozemšťané nepokoušejí o další kontakt, možná čekají na onen posun ve vývoji. (ČSFD)

(více)

Recenze (72)

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že slušný režisér a plejáda špičkových herců dokáží společnými silami natočit obstojný film i z dementního scénáře. Ale ono prd. Talíře nad Velkým Malíkovem dopadly jako regulérní propadák. Jsou jen stěží sci-fi a ještě méně komedie. Respektive nějaké motivy a pokusy o vtip by se tam našly, jenže tak zoufale nevyužité a nahodilé, že by se bez nich příběh úplně obešel. A když o tom tak přemýšlím, tak by tam ani nemusel být ten příběh. Koneckonců taky skoro žádný nebyl. Scénky na sebe navazovaly jen velmi volně a většina z odehrávaného, byla úplně samoúčelná. Nerovný souboj jedné neschopné scenáristky s naší kinematografickou smetánkou na K.O. vyhrála Mária Rudlovcáková. ()

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie mimozemského původu. Natočená bytostmi nemajícími potuchy o tom, že mezi přiléhajícími záběry by měla existovat alespoň elementární kauzalita; o tom, že jednání postav, jde-li alespoň o průměrně inteligentní lidská individua, zpravidla vykazuje určitou logiku; o tom, že komedie by měla vyvolávat smích, ne nutkání rozbít televizní obrazovku kladivem a osladit si kávu arsenikem. Ale vážně – CO TO KURVA BYLO??? 10% Zajímavé komentáře: Šandík, vypravěč ()

Reklama

mh.mail odpad!

všechny recenze uživatele

0% - Tolik dobrých herců v tak neuvěřitelně špatném filmu. I režisér Jireš má na svém kontě většinou minimálně mírně nadprůměrné filmy. To už skoro vypadá na záměr. Nejdřív jsem si myslel, jestli v tom nehraje roli rok vzniku 1977 (něco jako natruc Antichartě natočíme totální kravinu), ale jelikož natáčení proběhlo už o rok dříve, tohle v tom nebude. Ani autorku scénáře nelze úplně zatracovat, neboť se o rok později spolu s Jirešem podílela na filmu Mladý muž a bílá velryba, což sice není žádné veledílo, ale je to film, který nějak drží pohromadě a dá se na něj koukat. Na tohle se koukat opravdu nedá a stejně se nemůžu zbavit pocitu, že s tím nikdo z tvůrců ani nepočítal (včetně autora hudby Zdeňka Lišky). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neznaje zdejší černé hodnocení, měl jsem tu nečest film vidět. České sci-fi má svá specifika a nedostatky v efektech u starších kousků většinou nahrazuje výborný scénář a leckdy vtipná zápletka. Tady jsem ale narazil. Začátek filmu byl skvělý. Opravdu jsem si jej užíval i Brodského v roli cestáře. Sám se kolem komunikací hodně pohybuji a tak mně jeho výrok poté co rozsekanou silnicí k jeho značce práce na silnici přijede spartak: ,,Kdo chce jezdit, nesmí být fajnovka. Země koroduje. '' Fakt rozesmál. I to lenošení spjaté s filozofováním u řeky s koktajícím Třískou a hostinským Hálkem bylo moc fajn a úplně na mne dýchla Steinbeckova kniha - Nebeské pastviny. Jenže pak na poli přistane Ehehe Sobota a film jde do kopru. Sice sem tam ještě padne nějaká podařená hláška, ale většinově se už jen tupě kecá a nevtipnost děje nahrazují různé zrychlené honičky... Herců slavných jmen tu byl přehršel, ale to by museli mít co hrát. jednou vidět to stačilo a já si jdu dát jednoho panáka odlučovače. * ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Až přehnaně výborně obsazená (moc postav najednou škodí), nicméně i tak velice špatná (ne)komedie s překvapivě žádným dobrým vtipem. Hlavně Brodský a Kemr podávají jeden z nejslabších výkonů v kariéře, demencí trpící scénář je naprosto zmatený a střídají se v něm nesourodé žánry. Jakousi třešničkou na dortu má být pokus o vyjádření myšlenky, která se vypařila do vzduchu. Jako komedii nedoporučuji a pokud chcete nějaké sci-fi, které navíc vyjadřuje poselství, sežeňte si Lipského Srdečný pozdrav ze zeměkoule. Hlavně díky scénáři a nestandartním výkonům rekomandem posílám do odpadu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Týně nad Vltavou a v Hrusicích. (dyfur)

Reklama

Reklama