Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (161)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočený romantický film. Hungarwood opět ukazuje, čeho je schopnen. Dramatickou situaci lze snad nejlépe popsat německým označením "Torschlusspanik" (panika u zavřených dvěří), který kromě reálné situce vyjadřuje především pocit, že právě na druhé straně (za dvěřmi) je to, co je žádoucí a již téměř nedosažitelné. Použití jatečního prostředí kvůli kontrastu chápu, ale naprosto nesdílím. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

O těle a duši nosím v paměti jako oscarového soupeře Nemilovaných, ačkoli ani jeden neuspěl. Zajímalo mě, zda šlo o alespoň částečně rovnocenné soupeře. Úvodní nastínění příběhu více než rozpačité - nenápadně krásná neurotička nastupuje do nové práce, kde potká postiženého samotáře, do toho nechutné záběry jatek a v současnosti populárního jelena a laně. Naštěstí se příběh rozvinul pomalým, ale citlivým způsobem s kapkou humoru. Nebýt těch zbytečných záběrů jatek možná bych šel s hodnocením i výše. A mám radost, že si Slovensko díky hlavní představitelce také může připsat zásluhu na celosvětovém úspěchu tohoto snímku. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Jsem rád, že jsem se dostal k tomuto maďarskému filmu, který jsem měl už delší dobu v hledáčku a jak je vidět na mé známce, tak jsem nadmíru spokojený. Jedná se o netradiční romantický film, který nese v sobě lehce mysteriózní znaky a hezky do příběhu vkloubil skoro přírodovědný dokument o zvěři z luhů a hájů ;-). Rozhodně však musím varovat diváky se slabou náturou, protože jim by nemusely udělat záběry z jatek příliš dobře ... mají tam však své místo a jen dokreslují atmosféru surové reality. Prostě kvalitně natočený nekonvenční snímek, který nezbývá než doporučit zejména divákům, kteří si libují ve festivalových a artových filmech. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zábavný příběh plaché zralé lásky. Scény trochu klamou. Například kýč jak z učebnice jeleni v lese nebo děti hrající si na pasece na porcelánové váze od babičky je zde v provedené záběrů jelenů na bílém sněhu. Nehezké rituály porážky zvířat zase připomínají a agitku ochránců zvířat. Ani jednou však neplatí. Z komorního dramatu se stane bizarní událost.. Chladné sterilní prostředí bílých plášťů. Hrdinové jsou dojemní, aniž by žebrali o soucit. Chytré vystavění příběhu plynule zvyšuje napětí, tempo, vzrušení a dávky smíchu. Měkce samozřejmá nálada trvá až do konce. Minusem je určitá monotónnost. Finále tohoto žánru, který nikdy žádné ceny nesbírá si žádá sladkobolnou romanci, která je zde ale v mezích. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

S maďarskou tvorbou nemám takmer žiadne skúsenosti, preto ma tento film milo prekvapil. Nesmierne pekne vizuálne aj dialógovo spracovaný o potrebe lásky medzi ľuďmi bez rozdielu veku, či zdravia telesného i duševného. Príznačný názov "O tele a duši" je predovšetkým o rodiacom sa vzťahu vekovo aj zdravotne , nesúrodej dvojice. Filmom sa tiahnu ich spoločné sny, ktoré sa odohrávajú v krásnej zimnej prírode, kde ona je laň a on jeleň. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Film sa síce do slovenskej kino distibúcie nedostal, ale bola možnosť si ho pozrieť v rámci Art Film Festu 2017 v Košiciach. (skeptic)
  • Filmovalo sa predovšetkým v maďarskej metropole Budapešť. Scény vo voľnej prírode natočili filmári na východe krajiny v národnom parku Bükk. (MikaelSVK)

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama