Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (160)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Fuuu teeda !! Milé maďarské prekvapenie. Veľmi sa mi páčil herecký prejav mladej Cetínčanky Borbélyovej (dobre že nešla hrať t psychologičku hihi). :) Zaujímavá bola kamera s citom na detaily a to krásne filmové ticho ... juj .. no ... skrátka nečudoval by som keby film chytil aj Oskara zo skupinky "zahraničných". Z filmov o autistoch tento bude určite patriť k vrchným priečkam. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Malý velký film, malá velká sranda. Velmi zvláštní smysl pro humor Ildikó Enyedi mi úžasně sednul - komedie mi z toho vystupovala do popředí nejvýrazněji. Zároveň jsem to ale vnímal jako drama, krimi, zčásti i jako romantický film a ten prapodivný mix mě do sebe postupně vcucnul a výrazně okouzlil. Originální, působivé, výjimečné... ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, lebo k maďarským filmom sa dostávam zriedka. Kontrapunkt vytvorený vysokou zverou, prostredím bitúnka a dvojicou postihnutých ľudí kládol vysoké nároky na moju toleranciu. Dosť som sa boril s pomalým tempom a tiež postava Márie bola pre mňa menej zrozumiteľná ako napr. Saga Noren z polície Malmö. Nemám v úmysle zavrhnúť tento film, ale pre jeho nekonzistentnosť nie som ochotný mu dať viac ako tri hviezdičky. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Be2Can - Evald] film má pro mě 2 roviny. První je, že jsem na představení potkal super sympatickou žábu, která mě prosila, ať si nesedám na svoje místo (na něm seděla ona) a přitom mi aktivně opakovaně nabízela, že mi podrží pivko. Já sice vedle ní sednul a pivko ji opakovaně nechal podržet. Avšak blbec jsem se neosmělil a nikam ji nepozval a o číslo si neřekl. To je ta smutnější část. Druhou rovinou je film samotný, který dokáže pobavit jako dlouho nic viděného a to jsme toho už viděl hodně a hodně. Námět je sice naprosto jednoduchý, ale svou neotřelostí naprosto dokonalý. Hlavní představitelku, jakožto zástupkyni všech možných poruch jako Aspergerova syndromu, OCD, autismu a bůh ví čeho ještě, si jí musíte zamilovat (stejně jako Sagu Norén z kriminálního seriálu Most). Finální procitnutí ve vaně je naprostým vyvrcholením... 83% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Maďarský film sa pochlapil. V prostredí moderného bitúnku natočili krehký príbeh dvoch ľudí, ktorí túžia po vlastnej zmene a nevedia ako na to. Starnúci šéf s chromou rukou má už dosť búrlivého života v mladosti a mladá kvalitárka mäsa, trpiaca sociálnym defektom rozohrali jemno humornú drámu, na ktorú je radosť pozerať. Záver je až snovo krásny, a prestrihy počas filmu na lesnú zver dotvárajú poetiku krehkého vzťahu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Na premietaní filmu v Maďarsku museli privolať sanitku, nakoľko jedna diváčka odpadla. Situácia sa zopakovala aj na 43. Letnej filmovej škole v Uherskom Hradišti. (leila22)
  • Géza Morcsányi nikdy predtým nehral a v skutočnosti je riaditeľom najväčšieho literárneho vydavateľstva v Maďarsku. (Pat.Ko)

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama