Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (279)

stration 

všechny recenze uživatele

Nemá talent... Obrovské očekávání, výborný trailer, solidní námět. A tak to zdrbat! Atmosféra nulová, tupí herci s dementními dialogy a chováním. Po měsíci si už ani nepamatuju, jak to vlastně dopadlo. A to by se fakt stávat nemělo. Tvůrci by si zasloužili nakopat do prdele a Slender Mana by se měl chopit někdo schopný a natočit ho znovu. Toto se nepovedlo. ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dementní film, postavený na těch nejohranějších nejstupidnějších klišé, s naprosto odpudivým obsazením. Ten scénář je tak něco tak příšerného, že se na to vůbec nedá koukat, není to ani v nejmenším strašidelné nebo zajímavé, člověku na těch postavách absolutně nezáleží, ať si je klidně Slender Man odnese všechny najednou, včetně tvůrců filmu, hlavně když už bude konec! Závěrečné titulky zde byly dokonalým vysvobozením, na tom filmu není pozitivního naprosto nic a neměl nikdy vzniknout. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď ma v tom kine viac zaujme rozčúlená ženská, ktorá sa vyhráža rozrehotaným deťom, že ich nechá vyviesť zo sály, tak asi bude niekde problém. Ono tento Slender Man podľa mňa nie je úplne odpadový, keďže som necítil nutkanie uprostred filmu odísť, ale je až bolestne nezaujímavý, takže som sa pozeral na hodinky veľmi často. Herecky a vizuálne jednoznačne podpriemer, vystrašiť sa to vlastne ani nepokúša, úmrtia tam nenájdeme dokopy žiadne, dookola sa tam opakujú scény typu bubák zaútočí a ups, bol to len sen, perfektnú atmosféru fakt netuším, odkiaľ niektorí vyhrabali, a mal som taký pocit, že 99% celého rozpočtu minuli tak na tri krátke scény (najviac v záverečných minútach, kedy tam konečne niečo ukázali). Aj spomínaný Bye Bye Man mi prišiel minimálne o dve triedy zábavnejší. Pár "užívateľov" tu nasúkalo 5-ky, asi aby umelo nadvihli hodnotenie, keď im to za to stojí, tak v poriadku, no zahraničné zdrvujúce recenzie sú podľa mňa objektívne. Ako pásový videofilm určený rovno na DVD by som ho ešte akceptoval, ale v kinách to absolútne nemá čo hľadať. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No co čekat od filmu který měl vzniknout tak v o 7 let dříve. Slender man už moc lidí v roce 2018 nezajímalo. Proto mě překvapilo že tenhle film vůbec vznikl jako kinofilm. Nicméně režisér White je spíše rutinér a nemá moc talentu. Tady je to dobře vidět, strašně sterilní a nudný film pro teens. Jediné co film zachránilo byl pěkný plakát, luxusní mindfuck trailer a práce s kamerou. Kamera je to co film zachránilo nejvíce. Nájezdy kamer a triky s kamerou byly luxusní. Při tom kameraman toho za sebou moc nemá. Slender man je sympoš a sem tam by z něj mohl jít strach ale to režisér nevyužil. Škoda mholo to být lepší, takhle to je podprůměrný horůrek který si narozdíl od hry nikdo moc nezapamatuje. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl pravdu - film se opravdu snažil jít, byť jen spirituálně, ve šlépějích Kruhu. A nakonec to nebyl takový průšvih, jaký jsem očekával. Video, které řádění Slendermana spouštělo - skvělé a děsivé. Zbytek taky hrál na napjatou strunu - 3x jsem se za celou dobu pořádně lekl a jednou z toho myslel, že vyletím z kůže. Ve výsledku je tu ale spousta nedodělků. Vše zůstává jen u legendy a parta hrdinek (resp. jenom dvě z nich), sice jde po stopách Slendermana, ale neodkryje vlastně nic. V tomhle měl Kruh jasno - i když se (SPOILER) ke konci ukázalo, že veškerá pátrání přišla vniveč, dozvěděli jsme se o původu videa i Samaře samotné víc, než bychom si mohli přát. Tady byl zkrátka přízrak, který se možná zjevoval už od dávných dob a pokaždé nabýval jiné formy, ale to bylo tak všechno - nic víc, nic míň. Do toho mě vysloveně naštval nedotažený příběh okolo Tima - evidentně i on viděl video a v traileru byla scénka se skokem z baráku. Jenže ve výsledku se kamsi vytratila a s ní i Timův konečný osud, který byl tím pádem jen naťuknut. A co se týče Slendermana samotného, dokud nebyl vidět, i bych se bál. Ale když se pak objevil co by osminohá, digitální nestvůra, cítil jsem akorát smutek nad tím, jak vlastně nepociťuju žádnou hrůzu, kterou ve mně měl probouzet. A když k tomu připočtu okolní vlivy, jako bezohledné jedince chroupající popkorn (protože do kina se chodí nažrat), či žvanící slepice (protože do kina se chodí kecat - ono na dvě hodiny tu hubu zavřít je pro některé lidi holt těžké), atmosféra šla do kopru už úplně. Tedy, horor jako takový se opravdu snažil, párkrát to i fungovalo a příběh poutal. Ale celé je to nedotažené a osobně jsem byl koncem obrovsky zklamán. Nicméně, autor postavy si může pískat - aby se creepypasta dostala na stříbrné plátno, to chce hodně povedený nápad. A tím Slenderman je, akorát film nedopadl úplně 100%. Pro mě jen na 50%. Tak snad příště! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje z gramofonu, je „Maggot Brain“ od Funkadelic. (Duoscop)
  • Příjmení Hallie (Julia Goldani Telles) je ve filmu Knudsen, což je ve skutečnosti příjmení tvůrce postavy Slender Mana, Erica Knudsena. (NiWi)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama