Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (107)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Já se hluboce omlouvám, že se nepřidám k zástupu adorantů úchyla, který má nutkání své zvrácené choutky předat světu div ne jako poselství pod pláštěm prosazování práv žen... jo a pro všechny znechucený tou ošklivou prudérní pokryteckou Amerikou své doby (posloucháte se někdy?) mám povzbuzující postřeh - už je to i tady úplně noumální Uďo, žijeme takhle pomalu každý druhý a ženský - ženský jsou konečné všude svobodný!! Za těchto souvislostí je myslím zřejmé, že mně na hodnocení uměleckého dojmu oslavného medailónku už nezbyly síly. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento scenár s lepším režisérom mal päťhviezdičkový potenciál. Angela Robinson na jednej strane výborne vedie hercov, na druhej neprišla s jediným nápadom, ktorý by (hlavne vizuál) obzvláštňoval od televíznej (seriálovej) rutiny. To sa vlastne zbytočne sťažujem a asi by som bol sklamaný, pretože ten film spĺňa v podstate všetko, čo dokážem vyžadovať. Všetko, čo si predstavíte pod pojmom: Milostný trojuholník od režisérky L word. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hezký životopisný snímek o tvůrci Wonder Women. Ztvárnění milostného trojúhelníku je super. Je to lehce erotické, ale nic, co by někoho mohlo pohoršit. Mně se akorát moc nelíbí Bella Heathcote, což je trošku problém, když je při erotických scénách hlavním cílem vzrušení. Nicméně jinak je to velmi dobrý výtvor. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se, k mému překvapení, rozjíždí romance o jednom nezvyklém zamilovaném trojúhelníku ve třicátých letech minulého století. Třicátá léta v Americe, puritáni všude kolem Harvardu a milostný trojúhelník…to už samo o sobě značí problémy. První půlhodina je taková nemastná, neslaná…na životopisný příběh snad až i nudná. Pak už to ale začne mít tvar a jakmile se u profesora objeví různé tvůrčí myšlenky na Wonder Woman, začalo mě to docela i bavit. V druhé polovině už to docela ušlo, ale na můj vkus tam bylo pořád hodně málo scén ze světa komiksu. Jedná se o takové romantické drama s třešničkou v podobě vzniku nejznámější ženské superhrdinky Ameriky. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Také nejaké pekné a dokonalé to bolo, ešte aj každý zádrhel sa rýchlo vyriešil. Ale je veľké šťastie, že sa tí traja našli a dokázali žiť svoj nekonvenčný život navzdory všetkému. Pozadie a príbeh samotnej WW vcelku zaujímavý, aj napriek tomu, že tá nová, filmová z 2017-ho ma absolútne nezaujala. Film ani chvíľu nenudí, výprava, kostýmy a hudba úžasné, herecky tiež slušné a Rebecca? ... tak tá excelovala. 3,5* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama