Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 1

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (107)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Submise, dominance, bondage, dvě ženy v domácnosti, samé ňamky, nevěděl jsem, že autor Wonder Woman je takhle slušnej človek, hned si svého steelbooku s Wonder Woman vážím víc. Tady je škoda, že vyprávění hlavně v záverečné fázi je tak zkratkovitě, vlastně se film věnuje střetu WMM s americkým pokrytectvím a přitom to silnější na vyprávění by bylo odvyprávět pečliveji ten trojvztah. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Tváře vody jsem tentokrát neměl námitek k sexuálním praktikám hlavních hrdinů, jelikož do nich nezatahovali obojživelníky ani jiná zvířátka, a tak jsem mohl být po celou dobu na jejich straně ve snaze žít ve společnosti ovládané maloměšťáctvím a pochybnými křesťanskými principy. Film samotný měl skvělou retro atmosféru, dozvěděl jsem se mnoho zajímavého o zrodu Wonder Woman, jen mám velké obavy o ženy, které zažívají pocity vzrušení u Padesáti odstínů čehokoli, protože by u tohoto snímku mohly dosáhnout svého poločasu rozpadu. Každopádně jsem se dobře bavil, takže hodnotím za 4*+. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

O Williamu Marstonovi jsem už ledacos četl, takže samotný příběh až takové překvapení není. V čem je ale film odvážný je to, že příběh o polyamory a (sub)dominanci naroubovává do strukturních prvků výstavby tradiční hollywoodské romance, čímž vlastně předkládá takový charakter vztahu jako něco ryze normálního. A to je sympatické. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Formálna a herecká stránka neboli zlé, no príbeh samotný ma nebavil. Pár zaujímavých momentov by sa tu síce našlo, no celkovo som bol na konci aj tak rád, že príbeh profesora Marstona a jeho dvoch žien už skončil. Všetky udalosti okolo neho a jeho práce sú tu podané na môj vkus až príliš nezáživným spôsobom. Pritom hlavné body sú celkom zaujímavé - psychológia, vynález detektora lži, polygamia, Wonder woman, rajcovné kostýmčeky.... Problém je asi v horšej réžii. Slabší priemer. 55/100 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně něco jiného než by člověk čekal a než slibuje název,ale vůbec to neznamená že jde o špatný film.Vznik Wonder woman je tu spíše okrajovou záležitostí a film se většinu stopáže věnuje profesorovi a jeho dvěma ženám.Jakkoliv tenhle polygamní vztah v té době určitě nebyl zrovna tím co by společnost schvalovala a nebyla to tak procházka růžovým sadem,je třeba ocenit,že film na něj nenahlíží nikterak dramaticky a nechce pudit slzy,nebo popichovat divákovu lítost.Naopak film po celou dobu působí hravě a s velkým nadhledem,takže nakonec je z něj hodně příjemná oddechovka...70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama