Reklama

Reklama

Bitva kuchařů

(festivalový název)
  • Čína Jue zhan shi shen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sky Ko (Nicholas Tse) je talentovaný šéfkuchař, který vaří v pouliční restauraci, již vede se svými přáteli. Přímo naproti nim si otevře luxusní restauraci Paul Ahn (Yong-hwa Jeong), šéfkuchař z Francie, který má 3 michelinské hvězdy. Oba poměřují své kuchařské schopnosti nejen ve stejné ulici, ale přihlásí se i na mezinárodní kulinářskou soutěž. Vítěz se pak bude moci utkat se samotným Bohem kuchyně (Anthony Wong), jímž není nikdo jiný než Skyův otec, který ho jako malého opustil. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další super filmík o vaření, tentokrát z čínské kuchyně, a když ještě navíc kuchtí Nicholas Tse a Jung Yong-hwa z korejské skupiny CNBlue, co víc si přát :) Možná něco dobrého k tomu :) protože ty jídla vypadaly fakt skvěle. Film je natočený podle populární televizní show o vaření Chef Nick a natáčel se i v Praze a na zámku v Ploskovicích. Konečně jsem v asijském filmu slyšela češtinu, které bylo rozumět a nemusela si to několikrát vracet, abych vůbec věděla, co říkají. Bude to ale proto, že většinu toho odříkal Ladislav Županič :) Na druhou stranu Yong-hwu nejspíš museli nadabovat, protože ten hlas mi k němu vůbec neseděl a zněl jinak, než když mluví nebo zpívá korejsky. Byl to nezvyk a celkem mě to tahalo za uši, hlavně jeho angličtina. Ale jinak pohoda - pěkný příběh, sympatické hlavní postavy, arogantní Anthony Wong taky dobrý a hlavně žádné ulítlosti a trapárny. Přeloženo. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych film doporučila všem gurmánům, protože to jak tam všichni kuchařští mistři kouzlili s jídlem, nepodněcovalo jen chuťové buňky, ale ještě k tomu to byla náramná pastva pro oko. Kuchařské souboje tam probíhaly v téměř akčním stylu, Nicholas Tse byl za ohromného sympaťáka, na Yong-hwu se zas pěkně koukalo (po zkouknutí korejské verze Tří mušketýrů, jsem si ho oblíbila jako zpěváka, ráda si pouštím CNBLUE unplugged), ačkoliv mi k němu neseděl ten čínsky předabovaný hlas, a ve finále jsem se spokojeně usmívala. Škoda jen, že jak už to tak u podobného typu snímků bývá, předvídatelné a neoriginální to bylo až běda. Nemluvě o tom úletu s Vašutem a královskou rodinkou v Čechách, na začátku. To jsem nějak nepobrala. Na příjemnou, nenáročnou jednohubku, to ale ujde. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výtečná podívaná a pro gurmány tím tuplem. Z gastronomického hlediska film patří ke špičce ve svém žánru a konkurenci najde stěží. Hrají zde sympatičtí herci, příběh má náboj a srdce, duel mezi šéfkuchařem oceněným 3 mišelínskými hvězdy a šéfkuchařem z obyčejné malé restaurace byl perfektní tah na branku. S jakým stylem nakrájel hlavní hrdina lososa či vykostil kachnu zevnitř, aby kůže zůstala neporušená, mi zůstane v hlavě hodně dlouho. Zážitek, který vnímáte očima i jazykem. 85% ()

shade000 

všechny recenze uživatele

O filme som sa dozvedel z toho, že na sociálnej sieti ma stále prenasledoval nejaký Reels z tohto filmu a nejak mi to nedalo, tak že pozriem čo to je. Čína má veľmi zvláštny štýl točenia filmov a v živote by som nepovedal, že je to o kuchároch, každopádne, keď si odmyslím ten ich kung-fu štýl aj tu, tak je to celkom zaujímavé... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sky, obyčejný kluk, který s láskou vaří v malé restauraci s dlouholetou tradicí, cenově dostupné pro všechny běžné smrtelníky, si mě získal na svou stranu ihned. Mišelinská hvězda působí zprvu jako napomádovaná primadona s manikúrou, ale po trefné hlavičce (klobouk dolů) jsem ho vzala na milost. Vymazlený vizuál při přípravě jídel je dech beroucí a příběh má to podstatné... srdce. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, kde se Paulovi (Yong-hwa Jung) nabízí povýšení na hlavního šéfa, se natáčela v Plzeňské restauraci, která se nachází u Prašné brány v Praze. (jajsemja)
  • Natáčení probíhalo mj. na zámku Ploskovice. (jajsemja)

Reklama

Reklama