Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Králičí kolonie se vydává na nebezpečnou cestu, aby našla nový domov. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

E.T. 

všechny recenze uživatele

Jde o již několikátý pokus o audiovizuální adaptaci této vynikající rodinné knihy z roku 1972. Knihu znám velmi dobře, četl jsem ji dětem několikrát. Adaptace je to povedená. Až neuvěřitelně, vzhledem k rozpočtu (2,4 mil. USD za cca 200 minut animáku, hustý!). Jedná se o 3D počítačovou animaci. Co ovšem překvapí, je absence stylizace. Výprava je realistická. Až na stínohru v úvodu, která chce jakoby demonstrovat, že kdyby byl větší rozpočet a stopáž, došlo by i na zfilmování poetických částí knihy, pojednávajících o mytologii světového králíčstva. Nízký rozpočet je pochopitelně vidět i na poněkud nedotažených pohybech zvířat, modely jsou tak trochu podle jedné matrice a boje na úrovni starých gamesek. Ale pózy a kompozice fungují. Na této adaptaci oceňuji právě zavržení líbivého barvotiskového zpracování. Tvůrci pochopili autora a stejně jako on se stylizaci vyhýbají a striktně se drží reálných možností těchto zvířátek, což by u Studia Disney prošlo jen těžko. Děj neprzní nadbytečnými výrony kreativity, ale pokud možno odvypráví pokorně obsah knihy. A to chce odvahu. Občas škrtají, ale jen tak, aby neublížili hlavní kostře příběhu. Prostě ví, jak škrtat, no. Pátou hvězdu neuděluji právě kvůli neprozíravosti investora. Měl k dispozici velmi schopné lidi, originální nadčasovou předlohu a mohlo vzniknout výjimečné dílo. A ač se produkční evidentně musel hodně ohánět a ukecávat lidi, aby makali za pakatel, výsledkem je podprůměrná animace a okleštěný scénář. Ale láska k materiálu a jeho správné pochopení je cítit i přes to. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to fakt pěkný, emotivní a dost ponurý příběh. Ta animace to skutečně trochu sráží a to ne, že by byla na oko ošklivá, to ani ne, ale celkově to technicky působí jako ingame záběry z nějaké hry, než plnohodnotný předrenderovaný film, což tvůrcům trochu svazovalo ruce. Občas jsem měl podobné pocity jako při sledování korejského válečného dramatu - absolutně jsem se chvilkama nechytal a netušil, který králík je který. Právě kvůli prkennějším animacím a nevýrazným modelům králíků se jednotlivé postavy dost těžko rozlišují. Když ale pominu technickou stránku, dostal jsem vyspělý skoro až psychologický animák, který se ze začátku možná chvilku hledá, ale s příchodem tyranie následně drapne a nepustí. Vidět to jako děcko, neklidné spaní zaručeno. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Pořád to není jako knížka, nikdy to nemůže být jako knížka. Ale navzdory tomu (a i díky tomu, že už je to pár let, co jsem ji četl, takže si některé vzpomínky odnesl Černý králík z Inlé) je tenhle seriál povedený. Emotivní tam, kde emotivní má být, mystický a mytický, s parádním hlasovým obsazením... Trochu urovnat tempo (první díl obsáhne až zbytečně moc obsahu), přihodit prachy na grafiky (animace je fakt hodně low-cost), přidat další pasáže s El-Hréranovými legendami a mohla to být peckovní podívaná pro všechny lidi i ušáky. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Je to jediné zpracování příběhu které znám. S filmem, předchozím seriálem ani knihou jsem se nikdy nesetkal. Nemůžu tedy srovnávat a některé výtky jiných tady ani z recenzí se mě tedy netýkají. Bez jakéhokoliv srovnání to bylo dobré. Emotivní, docela vážné a se slušným příběhem. Největším problémem byla bez pochyby animace. V některých okamžicích to vypadalo hrozně, třeba pes byl vyloženě ošklivý a v pohybu to taky nepůsobilo nejlíp. Často taky nebylo úplně nejjednodušší rozlišit různé králíky. Zde pomáhá hvězdné obsazení, s mnoha slavnými herci ve většině rolí. Potřeba je vyzdvihnout hlavně Petera Capaldiho, který ale zrovna žádného z králíků nemluví. Celkově stojí za vidění, asi hlavně pro ty, co neznají žádné starší verze, které by jim to zkazilo. Samo o sobě to myslím obstojí dobře. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nebyť tej, na dnešné pomery a možnosti, fakt chabej animácie (zaujímal by ma rozpočet), bol by zážitok oveľa silnejší, keďže samotný príbeh je výborný a vôbec nie, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, detský, ale dosť temný, depresívny a značne inšpiratívny. Starej animovanej verzii sa to však nevyrovná a určite nie ani knižnej, navzdory tomu, že som ju nečítal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Príbeh je pomenovaný po kopci Watership Down v anglickom grófstve Hampshire na juhu Anglicka. (Rambo159)
  • Spisovateľ vytvoril pre králičie spoločenstvo celú mytológiu, kultúru a dokonca aj ich vlastný jazyk. (Rambo159)

Reklama

Reklama