Reklama

Reklama

Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (87)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tomhle filmu nehrál Metyjů, tak bych si ho nikdy nepustil. Takle sem mu dal šanci i přes celkem nízký hodnocení, páč mě zajímal herecký výkon a taky příběh vypadal celkem slibně. No, Metyjů nedostal tolik prostoru a dějově to bylo hodně, hodně slaboučký. Jeden bílej klučina mezi hromadou černejch uličníků, to nikdy nemůže vést k něčemu dobrýmu :o). No a takyže nevedlo. Všichni nakonec skončili za mřížema :o). Vlastně je takovej malej zázrak, že sem to dokoukal uplně až do konce. Něco mi říká, že už tohle nikdy neuvidím... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za me neskutečná pecka a k plnému počtu nejsem daleko. Miluji tyhle novodobé gangsterky z podsvětí, kde se zaplete mladý klučina, aby se z něj nakonec stal nejmladší drogový baron v historii vůbec. Má to solidní tempo, skvělé herecké výkony Matthew McConaughey je vynikající a nováček Richie Merritt to zahrál bravůrně. Dojde i na násilí a atmosférou mě to strhlo neskutečně. Skvělá zábava a pro fanoušky podobných filmů povinnost. na IMDB 6,5 zdejším hodnocením bych se neřídil. 80% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Tento typ filmů je přesně to, co mě zatraceně baví. Nemilosrdný, nekompromisní, drsný a syrový až na dřeň. Vždyť se kurva za ty téměř dvě hodiny v tom filmu nesetkáme se snad jediným pozitivním okamžikem, se scénou, kdy by se jakékoliv z postav stalo něco dobrého, kdy by ve všem tom marastu viděli na konci tunelu byť jen záblesk naděje v lepší budoucnost, no není to paráda? Samozřejmě že je, všudepřítomná beznaděj, špína, drogy, hajzlové na každém rohu, o policajtech ani nemluvě, a to vše zpracováno v opravdu intenzivním příběhu podle skutečných událostí, o což silnější to pak ve finále ještě je. Sociální prostředí detroitských ulic tu jinak působí opravdu strhujícím způsobem, atmosféra by se zde tak dala doslova krájet, zápletka má pak spád a je nekompromisní stejně jako samotné prostředí, prostě boj o přežití v každé minutě a je jedno, jestli jsi důchodce, či školák, všichni jsou v prdeli a dostat se z toho kolotoče je prakticky nemožné, což zde tvůrci dali též naprosto jasně najevo. Zmínit pak musím samozřejmě i obsazení, kterému kraluje ústřední duo otce se synem, v podání opět luxusního Matthew McConaugheyho a zajímavého Richie Merritta, na kterého jsem si tedy musel upřímně dost dlouho zvykat, ale nakonec musím uznat, že mi i on sedl a toho kluka dal vážně přesvědčivě. Celkově se tak jedná o vážně syrovou depresárnu, ovšem perfektně natočenou, perfektně zahranou a perfektně působivou, takže kdo si myslí, že se nachází v nějakých sračkách, doporučuji mu tento snímek obzvlášť, aby si uvědomil, že na tom vlastně zas až tak špatně není. Fakt syrová pecka! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Že svou roli perfektně vystřihne McConaughey, o tom člověk snad ani nemůže na chvíli zapochybovat - co tady ale předvádí neznámý pan Richie Merritt, to je neskutečný herecký koncert. Tenhle kluk s obrovským hereckým nadáním, jakoby se v chudé čtvrti pro svou roli dealera a syna pochybného tatínka, coby prodejce zbraní, narodil ! Fakt smekám před jeho autentickým výkonem a obecně před tímhle filmem, který mi přivodil husí kůži...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Obsazení hlavní mužské/ chlapecké postavy byl fail. Ten kluk tomu nedal vůbec nic. Možná nepochopil, čím by si ten vklad zasloužil ten původní, skutečnej Ricky..? Já jsem to nepochopil taky. Film o nesympatickým, bezcharakterním gaunerovi, zahranej jiným extrémně nesympatickým kořeněm. Matthew na vedlejší koleji, bez šance to ovlivnit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na Telluride Film Festival. (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. března do 6. června 2017 v Clevelandu, Detroitu, Las Vegas a Miami. (BMW12)

Reklama

Reklama