Reklama

Reklama

Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (86)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná práca všetkých zúčastnených až na samotný scenár, ten mohol byť lepší. Na pohľad slabé hodnotenie, len tri hviezdy, ale určite nie márne. McConaughey je skvelý ako vždy a ostatní tiež ušli. Ale chýbala tomu väčšia myšlienka, resp. dokonalejšie spracovanie, aby to mohlo aspoň z diaľky pomrkávať na velikánov s menami Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci či novších počinov American Ganster či famózny koncert Nicholsona, Damona a DiCapria v Departed. Toho popri tom všetko aj pri najväčšej snahe vyzerá len ako chudobný televízny príbuzný. Už aj Deppov Black Mass bol lepší. Nevadí. Lepšie niečo z daného žánru ako nič. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Malý komorní drama, který má ve svým čele M. McConaugheyho. Nečekejte megalomanský gangsta přestřelky, nečekejte pašování hromady koksu a neočekávejte taky limuzíny, paláce a kufry naruličkovanejch peněz. O tom to není a nemá být. Dokonce bych řekl, že to byl důvod, proč do toho Matt šel - on má rád tenhle špinavej styl a takovýhle postavy. Navíc mu to sedí. Je to sice pomalý, nicméně pomalu ale jistě se od začátku propracováváme k závěru, kde jasně vidíme selhání americké justice (aniž bych hlavní postavu jakkoliv obhajoval). Popravdě sedět od 17 let v izolaci a strávit tam 30 let, tomu se říká život v hajzlu. Silný téma od, dá se říct, začínajícího režiséra. Za mě dobrý... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře zahrané drama s tím správným ošuntělým lookem Detroitu osmdesátých let...bohužel ale taky dějově celkem průměr (i když podle skutečnosti),který vlastně ani nemá čím překvapit.Amerika tyhle typy lidí evidentně přitahuje (nebo vytváří),takže i když jde o příběh na reálném základu,nemohl jsem se zbavit dojmu,že tohle už sem viděl několikrát a lépe...60% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Typický McConaugheyho žánr, kde v hlavní roli je bizarní příběh a postavy, které dokáže vymyslet jen sám život. A právě příběh Rickyho je důvod, proč film funguje, i když tempo a skladba zápletky zaostávají. McConaughey a nováček Richie Merritt jsou výborní. 80. léta film vystihl perfektně a slyšet hudbu Maxe Richtera je vždy příjemné překvapení. Zábavná negativní reklama na americký justiční systém. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Relativně zajímavý osud pubertálního „gangstera“/dealera ze sociálního okraje se dramaticky tříští a uvadá, kdykoliv se filmaři pokoušejí hrát na city, v závěru navíc hodně falešně. Nevím, nevyhnutelný trest dostal možná nepřiměřený, nicméně zasloužený: Dráhu drogového krále s penězi a ženskými omlouvat zabezpečením (novorozené) rodiny a bez reflexe svalovat vinu za svoje jednání na „podraz“ FBI? Jako největší charakter se nakonec ukázal jeho buranský, ale zásadový otec v zapáleném podání Matthewa McConaugheye. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na Telluride Film Festival. (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. března do 6. června 2017 v Clevelandu, Detroitu, Las Vegas a Miami. (BMW12)

Reklama

Reklama