Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (321)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě není reprezentativní akční snímek současných možností a vymožeností filmových tvůrců. Na rok 2018 slušná bída. Škaredě a levně nasnímané, odehrané v levném designu a nezajímavě podané. Do kina krajně nevhodné. Je sice chválihodné, že mistr Stallone chtěl po pěti letech vyhnat elektronické pavouky z vězení, z kalhot, z podpaždí, z čaje, z vězeňských misek, prostě z každého koutu své neskonalé invence a mega originálních nápadů, k nimž je dobré mít copyright, jenže Schwarzenegger už na pomoc nepřišel a tým okolo Stallona má šanci jen na chvost druhé ligy. A to ještě může být rád. V popředí je čínská akvizice jménem Xiaoming Huang, který není žádným tahounem příběhu, a pobytem i jeho kopy v supermoderním vězení dokáže uspat. A zbytek herců je k smíchu. Nápad s vězením Hádes, z něhož je únik nemožný, je podáván značně nepřehledně, nezáživně, bez emocí. Takže jsem zíral na tu píčovinu, která se režijním stylem, kamerou a veškerými technickými atributy vyloupla z jakési kabelovky, jinde bych se ji totiž neodvážil pustit. Pokud se toto fakt ocitne v kinech, beru to za jediný vtip, ačkoliv film samotný občas má tendenci hláškovat a vtipně se koulet. A dokonce příběhem občas probleskne i jakýsi náznak/pokus o invenci. A přijde i zajímavý zvrat. Ovšem vše řídí režisér nevalných kvalit. Stallone neměl Stevena C.Millera vůbec angažovat. Chudák Willis se nemůže tohoto klíštěte zbavit, tak jej akčně nacucané zřejmě poslal Sylvestrovi. Po akční stránce je to hotová mizérie, nemusí to být akčně až tak vyšperkované, ale aby film tvořily desetivteřinové bitky, to fakt ne. Podvodem na diváka je to, že pokračování láká na Stalloneho a Bautistu. Druhý jmenovaný je úplně zbytečný, ten part mohl odehrát kdokoliv. Stejný scenárista jako u jedničky, výsledek je ale zcela odlišný. Vzniklo podřadné cosi, co bylo chybou napasovat k delikátnímu prvnímu dílu. A Stallone zůstal kdesi v pozadí, s jednou slabou bitkou na závěr. A samozřejmě pootevřená vrátka pro další pokračování v samotném závěru. 4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, ale ona je to pravda. Vskutku je to tak strašné, jak se povídá. Slyi, proč jsi do toho omg lezl. Neskutečně lajdácky odvyprávěné a zrežírované pokračování, které sice zaujme designem high tech věznice, ale po chvíli divák zjišťuje, že je to celé nebetyčná kravina s otravně rozlítanou kamerou, snažící se zakrýt nulovou bojovou choreografii a laciné triky. Sly se tam objeví jen jako cameo a hlavní postavy jsou všechny tak nějak stejné, takže jsem do konce vůbec netušil, kdo je kdo. A největší gól je, že to asi chtěj dojit dál, protože to končí (obdobně laciným) cliffhangerem. Hvězdu za stylový elektronický soundtrack. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nenapíšu nic co se tu už neobjevilo, ale ona většina těch komentářů tady celkem sedí. Zbytečný horkou jehlou spíchnutý pokračování celkem obstojný jedničky která nebyla bez chyb, ale byla ok. Tohle neměl Sly zapotřebí svou (ne)účastí se tu degraduje na úroveň sádelníka, Bautista je tu pak úplně k hovnu. Hlavní rádoby hrdina je ťamanská nula bez charizma i záporák je ubohej trapáček. Když k tomu přidáme i fakt, že příběh nemá ani hlavu ani patu, tak to nezachrání ani skutečnost, že akční scény nebyly úplně nejhorší, ale když máte zbytek filmu v píči, tak je to chabá útěcha. A ten kdo to nacpal do našich kin, ať se nechá vyšetřit.20% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ešte si pamätám, keď tento film išiel do kín, ako veľmi ho propagovali. No, ale pamätám si aj to, že ho kritikov nešetril asi nikto. Preto som pozretie odďaľoval, až teraz keď som si išiel pozrieť jednotku, tak, že dám šancu aj pokračovaniu, no spravil som chybu. Je to príšerne nekoordinovane, veľa scén do príbehu ani nezapadá a nie sú ani vysvetlené. Sly tam hra len druhé husle aj to je len plný moralizovania a tupých fráz. Nezaujímavý príbeh, formou  ťažko zaostalý a trikovo to tiež nebolo žiadne terno. Je to slabé po všetkých stránkach a tak odo mna dostane aj slabé hodnotenie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak uz aj Sly sa vydal cestou videosraciek v ktorych hra maximalne 20 minut z coho väcsinu stopaze znudene stoji alebo sedi. Zucastni sa akurat jednej kratkej prestrelky a finalnej bitky. Plan uteku je znova tak strasne prekombinovany, ze nedava ziadny zmysel. Samozrejme sa dockame aj sokujucej pointy, ktora obrati predosly dej naruby a vzhladom na uz natoceny treti diel neprekvapi, ze dej ostane otvoreny. Znudene pôsobi nielen Sly ale vsetci herci. Plagatovy ojeb je dokonany tym, ze aj Bautista tu ma prakticky len niekolko parsekundovych vystupov. Chemia medzi nim a Slyom je nulova. Cely film sa sustredi na nejakeho neznameho aziata, ktoreho zavru do basy v ktorej absolvuje mnozstvo zapasov, aby sa nenudil. Ale ani ako arenovka to nefunguje, pretoze kamera je tak rozhegana, ze zo zapasov vidno jedno velke hovno. Prestrelky su natocene o nieco prehladnejsie, ale je ich tu minimum a nicim nezaujmu. Väzenie vyzera jak prazdny mensi sklad. A aby to nebolo tak ocividne, tak je tam cely cas tma. Lokacie mimo basy vyzeraju este hnusnejsie. Film sa berie strasne vazne. Zaznamenal som len 2 pokusy o hlasky, ktore skôr vyzneli ako Slyove povzdychnutie nad tym v akej sracke sa ocitol. Vlastne ma nenapada za co presne davam jednu hviezdicku. Asi nechcem byt voči Slyovi taky kruty. Ale nabuduce ak bude surne potrebovat peniaze, tak nech radsej natoci nejaku vtipnu reklamu. Napriklad na vložky. 1/10. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Roli jednoho z vězňů si zahrál UFC welterweight champion Tyron Woodley. (coffeeblack)
  • Film bol natočený za 19 dní. (Paldiny)

Reklama

Reklama