Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (83)

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5... Seriál, ktorý atmosférou valcuje pre mňa aj zvučnejšiu konkurenciu. Parádne pošahaná štýlová dedina plná tajomstiev, každý diel iná zápletka (tie mohli byť prepracovanejšie niekedy, najmä ich vyústenia) pričom všetko vedie k jednotnému finále... a najmä... LES, hmla, vietor... temná mystériózna nádhera, seriál na "jeden šup". ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Temné detektivní drama, které zpočátku zaujme primárně svým silným geniem loci odříznutého francouzského maloměsta obklopeného zdánlivě nekonečným tajemným lesem. Jednotlivé případy jsou ok, hlavní (mysteriózně-hororová) dějová linie vynikající. Ačkoliv v osmé epizodě dojde k významnému (a skutečně překvapivému) rozuzlení, největší a nejpoutavější záhadu nechali tvůrci (spolu s několika dalšími podzápletkami) otevřenou pro další sérii... S01: 80 %; S02: 70 % ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

1.série : chvílemi hodně hutná,atmosferická,napínavá a řádně ušmudlaná detektivka s prvky mysteriózna.Celé je to někde mezi Vraždami v Midsomeru (víc mrtvých než obyvatel) a Twin Peaks (zvláštní figurky atd) a celé to dohromady i díky neokoukanému prostředí skvěle funguje.Samotné případy nejsou nějak extra složité,ale o to reálněji vše působí. 2.série : vyšetřování jednotlivých případů se stáhlo hodně do pozadí a prim hraje mysteriózní stránka.Pořád má Zone blanche velmi dobrou atmosféru,ale některé díly už jsou celkem psycho a byly momenty kdy sem si nebyl jistý co se vůbec děje.Pořád ale nadprůměr seriálové tvorby...80%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zone Blanche sa chvíľami až tak úporne snaží byť ďalšou variáciou na severské kriminálky, že obzvlášť v epizodických zápletkách to seriálovému hitu Mathieua Missoffa občas až prekvapivo nevychádza. O to lepšie však funguje v mysterióznejších, až hororovejších pásážach a keď sa začne o niečo viac riešiť hlavný príbeh, ktorý silne tiahne výborná Suliane Brahim. Kvalita, aj potenciál do budúcna tu rozhodne je, ale žánrová všehochuť občas prináša až zbytočne veľa hluchých miest. 70% ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zone Blanche žádný zázrak není. Sice mu od toho tolik nechybí, ale téměř v každé epizodě je vycpávkový krimi případ, který vás jen vzdaluje od skvělého děje plného napětí a mystična. Seriál má velmi jedinečnou atmosféru, která se jen tak nevidí, takže pokud máte rádi atmosférické seriály, tak by tohle mohl být kousek pro vás. 7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama