Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Moc jsem od toho neočekával, ani se mi do toho nechtělo, ale rozhodně jsem netušil, že to bude GHOST STORIES až taková sračka, která místy prostě nemůže ani dávat smysl. Ne, že jsem to celé nepochopil, ale jisté mezery mám, hlavně v poslední cca 20 minutách. To šlo už opravdu mimo mě. První případ o nočním hlídačovi je celkem dobrý. Najde se tu pár dobrých scén, ale tím to končí. Přesně jak psal uživatel CSFD sniper18, pak už opravdu není o co stát. Druhý případ je už nudný a mladíkovo ječení jak kráva mi hrozně vadilo. Ten třetí případ je tak nezáživný, že jsem málem usnul. Pak začne sekvence o tom hlavním vědcovi a to už je úplným pohřbem filmu. Takže to nebudu dál rozpitvávat. Celkově mě to absolutně nebavilo, hororových prvků zde moc není, možná něco málo u toho hlídače. Nikomu toto nedoporučuji, je to ztráta drahocenného času. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Na Ghost Stories jsem se opravdu těšila. Nicméně, čím víc se blížilo datum premiéry, tím víc jsem začala být skeptická. A taky, že jo, opravdu jsem z toho byla zklamaná. První polovina filmu byla fakt hrozná nuda, jediné, co mi tuto nudu zpříjemnilo, bylo to množství lekaček, které ale byly z větší části předvídatelné. Nic, co bychom už neviděli. Druhá polovina filmu začala nabírat obrátky, ale pořád jsem v tom neviděla žádný smysl, žádný děj, nic. Jen spoustu nějakých nesmyslných scén. Největší řachu tomu dal ten obrat v závěru, který byl hrozně prázdný, protože nám vůbec nic nevysvětlil, ale jenom nás utvrdil v tom, že to , na co jsme celou dobu koukali, vlastně nic neznamenalo. Ale abych furt jenom nehanila, musím pochválit herce, obzvláště Alexe Lawthera, který si tyhle magopsycho postavy dává fakt skvěle! Další věc, která se mi líbila byly masky, ty byly opravdu nechutné, hlavně ta v závěru.. Původně jsem hodnotila dvěmi hvězdami, ale jelikož si u mě Delirium nějakým záhadným způsobem vysloužilo dvě hvězdy, musela jsem tady jednu přihodit. Takže tak... ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený, ale těžce nedotažený, kousek. To je škoda, jelikož všechny parametry, pro dobrou žánrovou jednohubku, na místě byly. Nevyčerpány do mrtě a tudíž, to co mělo strašit, tak nestrašilo vůbec a nebo jen trochu a chvíli, to co mělo šokovat, tak nešokovalo prakticky ani jednou. Atmosféra byla fajn, ale, na film s názvem Ghost Stories, to prostě nebylo dostatečně ,,creepy". ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody sice vždy končí zrovna ve chvíli, kdy se slušně rozjedou, avšak jsou velmi napínavé, děsivé a hlavně dobře napsané. Rámcový příběh má slušný spád a Andy Nyman snímek táhne skvěle. Jedinou menší vadou na kráse je závěrečné rozuzlení, které sice je ze slabšího soudku, nicméně neurazí. Celkový dojem je pozitivní a případné pokračování by možná nebylo tak úplně od věci. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradiční antologie - u naprosto drtivé většiny povídkových hororů si člověk pamatuje právě ty jednotlivé příběhy, kdežto rámující příběh je tak nějak navíc, u Ghost Stories je tomu přesně naopak. Tři strašidelné duchařské mini povídky jsou sice funkční, ale fádní. Postraší, možná trošku znervózní, ale k ničemu nedospějí, protože po chvilce skončí (mne osobně se nejvíce líbila druhá povídka s mladíkem v autě, ta mi přišla skutečně creepy, zvlášť tedy ty okolnosti, za kterých byla hlavní postavě vyprávěna). Gró nicméně leží v příběhu profesora Goodmana, který celým filmem provází. V něm se divák dočká pár nečekaných překvapení, po nichž mindfuckmetr rázem ukazuje mnohem vyšší hodnoty, než by člověk před projekcí předpokládal. Zamrzí pak ale závěrečné vyústění, tenhle typ point považuju za poměrně zbabělý způsob, jak vysvětlit předchozí dění. Nehledě na to, že to tvůrci v Ghost Stories pojali až vtipně doslovně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)
  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)
  • Ve filmu se přesně v čase 0:22:09 nachází scéna, která se až nápadně podobá scéně z hudebního filmu Pink Floyd: The Wall (1982). Jedná se o část těsně před spuštěním legendární skladby „Comfortably Numb“. Starý Pink (Bob Geldof) apaticky sedí v křesle a kamera mu sjíždí po ruce od jeho hodinek s Mickey Mousem až k dlani s vyhořelou cigaretou, aby mohla volně přejít na záběr jeho obličeje. (Matte27)

Reklama

Reklama