Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 80 minut je to nadprůměrný horor, který se, ale v posledních zhruba 18 minutách absolutně podělá. Celý film se skládá ze 3 povídek (k tomu se ještě dostanu) , které ´´ vyšetřuje,, chlápek, který si založil image na tom popírat nadpřirozené případy, kterou odkoukal od chlápka co to dříve dělal taky, ale ´´zmizel,, . První povídka je o nočním hlídačovi, kterého v jakémsi opuštěném ženském ústavu pronásleduje duch druhá o teenagerovi co neudělá řidičák rodičům to zatají a po cestě domů něco/někoho srazí a to ho pronásleduje a třetí o chlápkovi v jehož domě straší. U první chybí pointa u druhé vysvětlení a třetí je taková nemastná neslaná, ale první a druhá mají parádní atmosféru. Chtěl jsem dat 80 procent, ale ten závěr to totálně podělal. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příšerně nudné, laciné a produkčně nenápadité. Několik nápadů jsem už viděl v jiných lepších filmech. Film na mě působil spíš jako ztřeštěná duchařina, zřejmě nechtěně komický - divné herecké výkony jako například imbecilní mladík v druhé povídce mě úplně zablokovaly ve smyslu nějak se snažit bát se. Teoreticky byste si toho filmu ani nevšimli, kdyby ho svou účastí Martin Freeman klamně netáhl do lepší podívané a to bude asi jediný důvod, proč to vůbec šlo do kinodistribuce. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

...Taká britská somarinka, na ktorú sa celkom dobre pozerá, s niekoľkými fakt infarktovými scénami, ale koniec koncov, je to aj tak poriadne pritiahnuté za vlasy, i napriek tomu, že si tu zahral Bilbo Bublík, a ten milí a vážení, púta zo všetkých zúčastnených na seba najväčšiu pozornosť, celkovo 3 krátke horrorové poviedky tvoria v konečnom dôsledku celistvý význam, ktorý dáva nakoniec zmysel. Postupne sa to všetko pekne vykryštalizuje, pričom divák nebude mať dobrý pocit z toho, čo sa udialo profesorovi P. Goodmanovi. ANDY režíruje, píše a hrá, snaží sa, na jedno pozretie - bohato stačí, ale už nikdy viac, ďakujem !!! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories jsou trochu rozpačitým, ale zároveň snaživým kouskem z anglických duchařských vod, ke kterému lze přirovnat například The Woman in Black nebo The Awakening. Oba zmíněné snímky ale nepatří k mým nejoblíbenějším z důvodu přílišných a ne vždy zrovna funkčních lekaček. Když se to tak vezme, určitým procentem lze takto popsat právě i Ghost Stories, jenomže ty jsou navíc zabalené do stylového moderního kabátku a hlavně si jejich režiséři pohrávají i s komplikovanějším příběhem. Škoda neatraktivního rozjezdu, který diváka akorát zdržuje a nechává ho čekat na svou hlavní atrakci dost dlouho. Když se dostáváme k prvnímu příběhu, moje spokojení stoupalo k výšinám, lekačky byly kvalitní, atmosféra hutná, masky perfektní. V druhém příběhu mě potkalo malé zklamání z velmi kátké stopáže a nevyužitého potenciálu. Třetí povídka v čele s Martinem Freemanem byla opravdu tíživá a nepříjemná, ale naneštěstí, v závěru trochu klišovitá. Zajímavé na téhle antologii je, že postupem času zjistíte, že ten původně nudný příběh hlavní postavy má na ději obrovský podíl a ty malé epizodky slouží k jeho rozuzlení. Podivným a netradičním způsobem je nám vysvětlen jejich původ a nevím, zda bylo finále ta nejchytřejší volba, každopádně jako celek hodnotím spíše pozitivně, a přesto, že někomu nemusí sednout veškerá doslovnost a rádoby šokantnost, která působí jako pěst na oko, já oceňuji alespoň tu poctivou hororovou stránku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobre. Finálna pointa ale všetko ničí. Snaha o prepojenie sa síce cení, ale výsledok necháva príliš veľa otvorených koncov. A hlavne samostatné poviedky čerpajú vlastne z čoho? V čom je to celé konzistentné? V hlavnej postave vyšetrovateľa? Na čo potom tri rôzne poviedky o troch rôznych ľuďoch? Snaha byť iný, sa miesi so základnými dramaturgickými štruktúrami, ktoré by som u tohto diela čakal a ktoré sú nefunkčné. Nakoniec mi bolo aj ľúto že som si to pozrel. Zanechalo ma to úplne prázdnym. Čo je škoda. Čakal som niečo sofistikovanejšie a artovejšie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)
  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno